x
Annonce
Syddjurs

Skød sig selv i foden under natlig mårhundemission: Jæger fik alle sine våben beslaglagt

Politiet opdagede den 30-åriges bil og tilkaldte forstærkning, fordi han havde et jagtgevær ved siden af sig. Genrefoto: Mads Dalegaard

Ryomgård: En patrulje fra Østjyllands Politi besluttede sig natten til tirsdag klokken 1.48 at undersøge en bil nærmere, som holdt stille på Korupskovvej i Ryomgård.

Bilen holdt med tænding på, og bag rattet sad en mand og sov. Ved siden af ham stod et jagtgevær, og det fik betjentene til at tilkalde forstærkning.

Da manden bag rattet pludselig vågnede op, stod betjentene klar og råbte til ham, at han skulle komme ud af bilen. Det efterkom den noget overraskede mand, som straks blev lagt i håndjern. Føreren var en 30-årig mand, som fortalte, at han var på vej ud for at skyde mårhunde. Undervejs var han blevet træt og faldet i søvn i bilen, lød forklaringen. Manden har tilladelse til at bære våben i forbindelse med jagt, men da en alkometertest viste, at han var beruset, besluttede politiet at beslaglægge alle hans jagtvåben, mens det bliver vurderet, om han må beholde dem. Derudover blev han også sigtet for spritkørsel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Ærgerlig men forudsigelig død

De robuste overlever coronaen. De skrøbelige risikerer at dø, hvis de bliver smittet. Det sidste er sket for det hyggelige Vilhelmsborg Festspil, der i 30 år har været vist i fri luft på scenen i skoven mellem Beder og Mårslet. Selv en tur i respirator i sidste øjeblik ville ikke være nok. Den kommende tid er så usikker, at premieren 1. august er opgivet. Ingen kunne være sikker på, at de nødvendige penge kunne spilles ind, og sponsorer holder sig tilbage, fordi de ikke ved, om de får noget for pengene. Så Steen Jonsson Agger, der kun har været formand i halvanden måned, måtte fredag konstatere, at det var nødvendigt at sige stop. "Lene Kaaberbøls "Skammerens datter" bliver ikke vist til sommer. Festspillet er konkurs. Coronaen var den tue, der skulle til at vælte læsset. Økonomien hang i trevler, efter at festspillet siden 2016 har haft under 10.000 på tilskuerpladserne, sidste år kun 5700. Det meget kraftigt nedadgående tal af gæster var et vink med en vognstang om, at festspillet ikke ville blive ved at leve - ja, med mindre nogen ville lægge alle pengene i kassen. Indtægter på billetter og salg ved forestillingerne var der ikke meget af mere. Det er ærgerligt, at Aarhus bliver den attraktion mindre, men lukningen er en naturlig konsekvens af tilbagegangen. Lisbet Lautrup Knudsen lavede en succes som formand, da "Matador" blev vist i 2015 med området lavet om til Matador-huse, og maden var gammeldags dansk som stegt flæsk og kartofler med persillesovs. Det år gav et overskud på 150.000 kroner og lidt at tære af. Men det gik alt for stærkt nedad. På Vilhelmsborg har mange unge talenter prøvet sig af, og der er et flot fællesskab blandt alle. Bag kulissen har mange frivillige ydet et stort arbejde over måneder hver sommer. Men tilskuerne var for det meste mindst dobbelt så gamle som dem på scenen, fornyelsen udeblev, og så hører det automatisk op. Tiden byder på mange andre tilbud. Ganske få kilometer derfra har professionelle skuespillere fra Det Kongelige Teater optrådt på den udendørs scene ved Moesgaard Museums tag i både 2017 og 2019, og musicals har kunnet ses så mange andre steder. Fredericia Teaters opsætninger blev rigtig gode. Men døde af det. Om nogen har mod på at genoplive Vilhelmsborg Festspil, må tiden vise. Men formen skal fornyes, hvis det skal lykkes.

Aarhus

Hospital i gigantisk corona-omstilling: 134 sengepladser og 1.000 ansatte efteruddannet

Annonce