Annonce
Syddjurs

Kinesisk passager anholdt: Aarhus Lufthavn lammet i over seks timer

Aarhus Lufthavn genåbnede tirsdag aften kl. 20.00 efter mere end seks timers lukning på grund af frygt for en bombe i en efterladt taske. Arkivfoto
140 passagerer blev evakueret, fly blev standset og omdirigeret og nu viser det sig, at det hele var falsk alarm. "Men vi tager ingen chancer med borgernes sikkerhed," skriver Østjyllands Politi.

TIRSTRUP: Afspærringen af Aarhus Lufthavn er nu ophævet.

Det meddelte Østjyllands Politi tirsdag aften kl. 20.00 - efter at den østjyske lufthavn havde været afspærret i seks en halv time på grund af frygt for en bombe i en taske.

- Vi tager ingen chancer, når det gælder borgernes sikkerhed, og da vi ikke kunne udelukke, at der kunne være noget sprængfarligt i tasken, valgte vi at evakuere og afspærre lufthavnen, siger politiinspektør ved Østjyllands Politi, Michael Kjeldgaard i en udtalelse.

Annonce

140 evakueret

Politiet modtog kl. 13.30 en henvendelse fra lufthavnen om, at den havde fundet en mistænkelig genstand i bygningen.

140 personer nåede at blive evakueret fra lufthavnen og over i en bygning tæt på lufthavnen, før de ud på aftenen fik lov at forlade stedet.

Et fly med 70 personer ombord, der netop var landet, fløj efterfølgende til Kastrup i stedet. Samtidig blev al øvrig flytrafik til og fra lufthavnen blev aflyst.

Det skabet frustrationer hos passagererne.

En passagerer skrev for eksempel i et tweet fra lufthavnsbussen, der strandede uden for lufthavnen:

"Hej, jeg er i en bus tæt på Aarhus Lufthavn. Jeg skal med et fly til København-München om få minutter, men jeg har fået en besked om at flyet er ombooket til kl. 06 i morgen tidlig. Flot timing! Men kan vi ikke komme tættere på lufthavnen for at finde en overnatning? Der er et barn med os."

Aarhus Lufthavn beklagede situationen og henviste passagerene til de enkelte flyselskaber.

"Vi undskylder for enhver ulejlighed med Deres rejse i dag" skrev lufthavnen på Twitter.

Kineser anholdt

Bomberyddere fra Hærens Ingeniørtropper i Skive blev tilkaldt for at undersøge den mistænkelige taske.

Den tilhørte en 44-årige kinesisk statsborger, som havde tasken med. Han blev kortvarigt anholdt og sigtet for at bryde loven om andre våben og eksplosivstoffer.

Efterforskningen er i sin afsluttende fase, og det er forventningen, at den 44-årige vil blive løsladt efter endt afhøring. Genstandene i tasken viste sig at være forskellige former for værktøj og andre legale ting, meddeler politiet.

Dermed blev det store sikkerhedsopbud afblæst og flyvene kunne igen både lande og lette, ligesom passagerene kan komme og gå i lufthavnen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce