Annonce
Alarm 112

Falsk bankmand forsøgte at snyde 81-årig kvinde

Politiet blev torsdag kontakt af en ældre kvinde fra Højbjerg, som onsdag var blevet kontaktet af en mand, som sagde han var ansat i Nordea. Genrefoto: Johan Gadegaard

AARHUS: En 81-årig kvinde fra Højbjerg blev onsdag aften kontaktet af en mand, der udgav sig for at være fra Nordea. Manden fortalte den ældre dame, at han kunne se, at nogen var i færd med at overføre 29.000 fra hendes konto og han skulle derfor bruge kvindens NemID og hendes cpr-nummer, så han kunne stoppe transaktionen.

Han bad hende om at oplyse forskellige numre fra hendes NemID-nøglekort og bad hende herefter at vente i telefonen.

Kvinden blev dog bekymret og lagde røret, hvorefter hun med det samme ringede til Nordea. Den rigtig bank kunne fortælle, at hendes konto allerede var blevet spærret, og at der ikke var overført penge fra kontoen.

Kvinden fik ligeledes spærret sit NemID.

Annonce

43 kvinder fuppet i november og december

Det er ikke første gang, at politiet er blevet kontaktet af ældre mennesker, som er blevet kontaktet af falske bankmænd. I slutningen af 2020 var der flere sager, hvor borgere blev ringet op af en person, der udgav sig for at være fra banken og fortalte, at deres konto var blevet udsat for bedrageri og de derfor skulle bruge kontokort og kode for at spærre den pågældende konto.

Kort efter dukkede en anden mand op for at hente det pågældende kort.

43 ældre kvinder nåede at blive fuppet inden politiet i december måned kunne fortælle, at de havde anholdt to mænd på 24 og 21 år for at have bedraget ældre kvinder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce