Annonce
112

Falsk betjent på spil: Stoppede bilist med blå blink på taget

Østjyllands Politi har fået en anmeldelse om en falsk betjent, der kører rundt med blå blink på taget. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
En 23-årig mand blev mandag aften stoppet af en udenlandsk mand, der udgav sig for at være betjent. Politiet er i gang med at undersøge, om det er samme mand, som udgav sig for at være betjent i Aarhus kort før nytår.

Randers: Østjyllands Politi fik mandag aften en anmeldelse fra en 23-årig mand, der omkring klokken 18 var blevet standset i Ulstrup af en bil med blåt blink på taget. Den 23-årige kom kørende på Slotsvej, da bilen bag ham aktiverede blinket, hvorefter han holdt ind til siden.

En udenlandsk udseende mand steg ud af bilen og rettede henvendelse til den 23-årige. Da "betjenten" ikke identificerede sig med noget politiskilt, udbrød den 23-årige: "Du er ikke politibetjent", hvorefter den falske betjent skyndte sig hen til sin bil og kørte videre.

Politiet efterforsker nu sagen nærmere, og kommunikationsmedarbejder, Jacob Christiansen, vil ikke komme med en nærmere beskrivelse af manden.

- Det holder vi lige for os selv indtil videre, mens der bliver efterforsket, siger han.

Annonce

Lignenede episode i Aarhus

Østjyllands Politi havde en lignende episode nogle dage før nytår, hvor en mand øjensynligt kørte rundt i Aarhus-området og udgav sig for at være fra politiet.

Politiet var blevet gjort opmærksom på en video på Instagram af en mand, som havde sat blå blink på sin bil og stoppet en tilfældig bil, hvorefter han bad føreren om at vise sit kørekort.

Da føreren opdagede, at der var tale om en falsk betjent, stak "betjenten" af fra stedet.

Hvorvidt det er tale om den samme mand, kan Jacob Christiansen på nuværende tidspunkt ikke sige, men medgiver, at det er en mulighed.

- Vi efterforsker sagen nærmere, og så opfordrer vi borgerne til altid at bede om at få vist id, hvis man er i tvivl om, hvorvidt en person er fra politiet, siger Jacob Christiansen og opfordrer desuden til, at man med det samme ringer til politiet, hvis man bliver udsat for en falsk betjent.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce