Annonce
112

Falsk betjent på spil: Stoppede bilist med blå blink på taget

Østjyllands Politi har fået en anmeldelse om en falsk betjent, der kører rundt med blå blink på taget. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
En 23-årig mand blev mandag aften stoppet af en udenlandsk mand, der udgav sig for at være betjent. Politiet er i gang med at undersøge, om det er samme mand, som udgav sig for at være betjent i Aarhus kort før nytår.

Randers: Østjyllands Politi fik mandag aften en anmeldelse fra en 23-årig mand, der omkring klokken 18 var blevet standset i Ulstrup af en bil med blåt blink på taget. Den 23-årige kom kørende på Slotsvej, da bilen bag ham aktiverede blinket, hvorefter han holdt ind til siden.

En udenlandsk udseende mand steg ud af bilen og rettede henvendelse til den 23-årige. Da "betjenten" ikke identificerede sig med noget politiskilt, udbrød den 23-årige: "Du er ikke politibetjent", hvorefter den falske betjent skyndte sig hen til sin bil og kørte videre.

Politiet efterforsker nu sagen nærmere, og kommunikationsmedarbejder, Jacob Christiansen, vil ikke komme med en nærmere beskrivelse af manden.

- Det holder vi lige for os selv indtil videre, mens der bliver efterforsket, siger han.

Annonce

Lignenede episode i Aarhus

Østjyllands Politi havde en lignende episode nogle dage før nytår, hvor en mand øjensynligt kørte rundt i Aarhus-området og udgav sig for at være fra politiet.

Politiet var blevet gjort opmærksom på en video på Instagram af en mand, som havde sat blå blink på sin bil og stoppet en tilfældig bil, hvorefter han bad føreren om at vise sit kørekort.

Da føreren opdagede, at der var tale om en falsk betjent, stak "betjenten" af fra stedet.

Hvorvidt det er tale om den samme mand, kan Jacob Christiansen på nuværende tidspunkt ikke sige, men medgiver, at det er en mulighed.

- Vi efterforsker sagen nærmere, og så opfordrer vi borgerne til altid at bede om at få vist id, hvis man er i tvivl om, hvorvidt en person er fra politiet, siger Jacob Christiansen og opfordrer desuden til, at man med det samme ringer til politiet, hvis man bliver udsat for en falsk betjent.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Eksperter om Michelin-uddeling: Aarhus bør være særligt skuffede

Læserbrev

Læserbrev: Jeg vil kæmpe med næb og klør, for at Aarhus aldrig får mere letbane

Helge Bay skriver 7. februar i et læserbrev, at letbanen er på vej til at blive en succes. Jeg spørger: Hvor? Letbanen er en katastrofe og en århushistorie af dimensioner. Og den bliver ikke en mindre katastrofe fremover. I Aarhus afskaffede man sporvognen i 1971. Faktisk havde man allerede nedlagt den første sporvogn, der var i drift fra 1884-1895. Hvorfor vil man ikke lære af sine fejl? Letbanen er et prestigeprojekt, som på ingen måde er designet til den trafik, som Aarhus har, og Aarhus får i fremtiden. Letbanen/sporvognen gav mening for 50 år siden, og før det, da færre havde biler, og færre mennesker boede her. Men Aarhus er en vikingeby. Byen er bygget op om, at gaderne skal være smalle, fordi man ikke havde brug for mere plads, da der var hestevogne til. Letbanen fejler også, ved at den overhovedet ikke fragter det antal passagerer, man havde forventet. Hvorfor? Fordi, som undersøgelserne også sagde, inden man byggede den, så flytter den under én procent af bilister over i kollektiv trafik. Til gengæld har letbanen været en direkte årsag til lukning af utallige busruter i de små byer og forstæder i Aarhus og opland. Derudover glemmer Helge Bay fuldstændig finansieringen. Hvem skal betale? Inden den første centimeter af letbanens etape 2 er lagt, koster det mindst 655 millioner kroner til omlægning af varmerør mm. Det kan man få rigtig mange busser for. Det smarte ved busser er også, at man kan flytte ruten, så den giver mening. Og så er de betydeligt nemmere at sætte i drift. Letbanen fylder alt for meget. Hvorfor skal den køre igennem det mest trafikerede kryds i Aarhus - krydset Nørreport/Kystvejen? Herfra kommer bilister fra færgen, Randersvej, Kystvejen og den nordlige del af Aarhus, samt fra midtbyen. Og så også en letbane? Det er helt tabt. Hvordan Helge Bay kalder en sporvogn for en "ny trafikløsning", er mig også en kæmpe gåde. Som sagt nedlagde vi den i 1971. Og så køber jeg ikke argumentet med, at det er den eneste CO2-neutrale løsning. Så vidt jeg ved, findes der også elektriske busser. Alt det her gør, at letbanen skal droppes. Og så har jeg hverken nævnt problemerne med frosten, eller den evige udskydelse af åbningsdatoen. Letbanen er gammel vin på nye flasker. Vi har prøvet det før og lagde sporvognene ned af en årsag. Forhåbentlig er der kun få mennesker, der ønsker at ødsle pengene væk på et så udueligt projekt.

Aarhus

Overblik over stjerner og andre priser: Sådan gik det Aarhus ved Michelin-uddelingen

Danmark For abonnenter

Tusindvis af borgere betaler allerede mere end gennemsnittet: Nu risikerer de højere skat efter udligningslussing

Aarhus

Genlæs livebloggen fra uddelingen af michelinstjerner: Flere Aarhus-restauranter beholdt stjernen

Annonce