Annonce
Østjylland

Falsk Microsoft-medarbejder ville snyde mand for tusindvis af kroner

Heldigvis fattede manden til sidst mistanke og fik spærret sit kort. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Rønde: En 69-årig mand fra Rønde anmeldte mandag, at han i fredags var blevet forsøgt snydt for flere tusinde kroner af en mand, der udgav sig for at være fra Microsoft. Det oplyser Østjyllands Politi.

På engelsk havde manden ringet og sagt, at han kunne hjælpe den 69-årige med at fjerne en virus fra hans computer, da han kunne se, at den skulle være hacket. I den forbindelse overtalte han den 69-årige til at sende en kopi af kørekort, visakort og diverse koder, og var desuden også ved at overtale ham til at overføre penge for den "service", der var ydet. Det lykkedes dog ikke. Den 69-årige fattede mistanke til den falske medarbejder og kontaktede sin bank, der fik kortet spærret.

Østjyllands Politi opfordrer til, at du aldrig udleverer private oplysninger til personer, du ikke kender.

- Det er usandsynligt, at virksomheder, myndigheder og andre med rent mel i posen henvender sig på den måde og beder om personlige oplysninger, der kan misbruges. Modtager man et lignende opkald, anbefales det, at man lægger røret på, lyder det fra politiet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Amatøragtigt uheld ved vandet

Aarhus har fået sine udfordringer med det nye, åbne havneareal, der er lavet til fornøjelse og almindelig udnyttelse for byens befolkning. Der er absolut ting, som ikke har været ordentligt gennemtænkt. Dem må vi reparere på, og vi skal lære at leve med vandet på en anderledes måde end tidligere. På land var det galt med trafikken mellem gående og cyklende på arealet omkring Toldboden. Det var ikke til at hitte hverken hoved eller hale i, så det har måttet rettes op på, så cyklister og gående nu kan se, hvor de skal færdes. Det er stadig ikke godt med de meget åbne arealer i de områder, hvor folk færdes. Det gælder for eksempel ved Dokk1, Toldboden, Honnørkajen og omkring Navitas. Så længe der ikke bliver gjort mere, end der er gjort nu, vil folk fortsat falde i vandet og i værste fald drukne. Men slemt og aldeles amatøragtigt var det med turbåden Svanen forleden aften. Den sejler folk rundt på havnen til en oplevelse af byen set fra søsiden. Vi har fået at vide, at der var fejl på Svanen. Vi kender ikke detaljerne, men at tre mennesker kunne falde i vandet, efter at båden havde lagt til som afslutning på en tur, er under niveau for, hvad der bør kunne ske. Svanen og dens besætning har været her før, men er ikke vant til at sejle og lægge til kaj i Aarhus Havn, for til daglig sejler den ved Mariager Fjord. Derfor skal der naturligvis tages særlige forholdsregler, når den er på et nyt sted. Og der skal tages hensyn til, at vejr og vind kan arte sig anderledes på ét sted end et andet. Når man som gæst og passager begiver sig om bord til en tur, der skulle være en oplevelse og ren fornøjelse, regner man med, at alle sikkerhedsforhold og betjening er i orden. Netop på det sted, hvor Svanen lægger til, blæser det undertiden voldsommere end andre steder, fordi vestenvinden nærmest kommer i en sluse. Båden blev blæst væk fra kajen. Det var ifølge forklaringerne med til at hindre, at i hvert fald en af de tre, der faldt i vandet, blev klemt mellem båd og kaj. Båden drev ud fra kajen. Om det var årsagen til, at de tre faldt i vandet, får vi måske at vide senere.

Aarhus

'Juldamperen' Svanen sejler igen efter ulykke: - De nødvendige sikkerhedstiltag er afsluttet

Annonce