Annonce
Aarhus

Falsk VVS'er skal i fængsel: Dømt for tricktyverier mod ældre

Fængselsstraf til tricktyv, der udgav sig for at være VVS'er. Foto: Scanpix/Iris

Efterforskere hos Østjyllands Politi kunne genkende tricktyvs fremgangsmåde.

AARHUS: Idérigdommen fejlede ikke noget. Derimod stod det skidt til med det moralske kompas for en 40-årig mand fra Aarhus.

Fire gange i år stjal penge og smykker fra ældre mennesker i deres hjem. Tyverierne foregik i de ældres hjem, hvor han bankede på og udgav sig for at være VVS'er eller plejer, hvorefter han ubemærket fik fat i forskellige værdigenstande og forlod stedet.

Det koster ham nu fængsel i et år og tre måneder, oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

15. juli besøgte den 40-årige tre forskellige adresser i Viby. En kvinde på 77 år fik stjålet 600 kroner under den falske VVS'ers visit. En 89-årig kvinde mistede sin pung under besøg fra "hjemmeplejen". Og en 58-årig fysisk handicappet kvinde fik taget sit guldarmbånd af den 40-årige tricktyv.

Den fremgangsmåde kunne efterforskerne hos Østjyllands Politi genkende, hvilket fik dem til at rette søgelyset mod den 40-årige, som tidligere er dømt for lignende tyverier. En efterforsker begyndte at undersøge, om tyven havde forsøgt at afsætte guldarmbåndet til en marskandiser.

I en butik i Aarhus gav det pote. 16. juli - dagen efter tyverierne i Viby - stod den 40-årige kendte kriminelle noteret i marskandiserens bog som en person, der havde solgt et guldarmbånd. Armbåndet var stadig i butikken, og det viste sig at være dét, der var stjålet fra den 58-årige.

Annonce

Straf i banken

Den 40-årige havde på det tidspunkt ikke en fast bopæl, men ved at spore hans telefon lykkedes det 15. august en patrulje at anholde ham i et supermarked i Viby. Efterforskningen kunne ud over de tre tyverier i Viby også knytte den 40-årige op på et lignende tricktyveri i marts i Hadsten.

I Retten i Aarhus erkendte han alle fire tyverier. Med i dommen på et år og tre måneder var en reststraf fra en dom for lignende tricktyverier begået tilbage i 2015.

Anklager Pernille Teilberg Jørgensen er tilfreds med dommen.

- Det er grove tyverier, der er gået ud over nogle forsvarsløse mennesker, som er blevet snydt og bestjålet i deres eget private hjem. Derudover er den 40-årige i forvejen kendt for lignende tyverier. Derfor er jeg godt tilfreds med, at den 40-årige nu har fået en længere fængselsdom, skriver anklageren i pressemeddelelsen.

Den 40-årige erkendte forholdene og ankede ikke dommen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Biografgængere undrer sig over manglende evakuering: Men det var helt efter bogen, forklarer centerchef

AGF

AGF gik mål-amok i Farum

Leder For abonnenter

Kloge ord om vanddragen: Vent med at flytte den

Vanddragen synger nu på sidste vers på Store Torv, efter at Aarhus Byråd onsdag besluttede, at den skal fjernes fra torvet og formentlig erstattes med noget andet kunst på stedet. Tilsyneladende har beslutningen bred opbakning i befolkningen - på en afstemning på stiften.dk forleden stemte 60 procent af deltagerne for, at den skal væk. Så det giver ikke nogen mening at diskutere længere, om den skal blive stående eller ej. Den sag er afgjort. Til gengæld giver det masser af mening at se fremad og diskutere, hvad der skal ske med torvet, når 'Torvenes Brøndsløjfe', som Vanddragen rettelig hedder, er væk. Den diskussion startede så småt på byrådsmødet, hvor et par klarsynede politikere hævede stemmen. SF's Jan Ravn Christensen manede til besindighed og advarede mod, at Vanddragen bliver fjernet over hals og hoved og efterlader et stort hul i torvets belægning, som derefter skal repareres for igen at blive brudt op, når en ny udsmykning er klar. Dér har han en vigtig pointe. Det vil være spild af penge at fjerne Vanddragen, før noget nyt er klar. DF's Knud N. Mathiesen har også en pointe i, at det er uværdigt og uhensigtsmæssigt at gemme dragen væk i et depot. Så han slår til lyd for, at der med det samme findes en ny placering, hvor kunstværket spiller bedre sammen med omgivelserne, end det var tilfældet på Store Torv. Og at private bygherrer kunne tænkes at ville sponsorere en flytning til et nyt område, hvor de har gang i noget byggeri, er vel heller ikke utænkeligt. Så lad os følge deres gode råd og få gang i en proces, som både handler om at give Store Torv en indretning og noget kunst eller udsmykning, som kan give mere liv på torvet, samt finder et nyt og bedre sted til Vanddragen. Lad os straks komme i gang med at diskutere det. Knud N. Mathiesen nævner selv Aarhus Ø, som et oplagt sted til Vanddragen, men ville det ikke bare blive samme historie dér, som det var på Store Torv: at vinden spreder vandet ud over et større område. Måske et kommende torv eller grønt område på Godsbane-området ville være mere velegnet?

Annonce