Annonce
Aarhus

Falsk VVS'er skal i fængsel: Dømt for tricktyverier mod ældre

Fængselsstraf til tricktyv, der udgav sig for at være VVS'er. Foto: Scanpix/Iris

Efterforskere hos Østjyllands Politi kunne genkende tricktyvs fremgangsmåde.

Annonce

AARHUS: Idérigdommen fejlede ikke noget. Derimod stod det skidt til med det moralske kompas for en 40-årig mand fra Aarhus.

Fire gange i år stjal penge og smykker fra ældre mennesker i deres hjem. Tyverierne foregik i de ældres hjem, hvor han bankede på og udgav sig for at være VVS'er eller plejer, hvorefter han ubemærket fik fat i forskellige værdigenstande og forlod stedet.

Det koster ham nu fængsel i et år og tre måneder, oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

15. juli besøgte den 40-årige tre forskellige adresser i Viby. En kvinde på 77 år fik stjålet 600 kroner under den falske VVS'ers visit. En 89-årig kvinde mistede sin pung under besøg fra "hjemmeplejen". Og en 58-årig fysisk handicappet kvinde fik taget sit guldarmbånd af den 40-årige tricktyv.

Den fremgangsmåde kunne efterforskerne hos Østjyllands Politi genkende, hvilket fik dem til at rette søgelyset mod den 40-årige, som tidligere er dømt for lignende tyverier. En efterforsker begyndte at undersøge, om tyven havde forsøgt at afsætte guldarmbåndet til en marskandiser.

I en butik i Aarhus gav det pote. 16. juli - dagen efter tyverierne i Viby - stod den 40-årige kendte kriminelle noteret i marskandiserens bog som en person, der havde solgt et guldarmbånd. Armbåndet var stadig i butikken, og det viste sig at være dét, der var stjålet fra den 58-årige.

Annonce

Straf i banken

Den 40-årige havde på det tidspunkt ikke en fast bopæl, men ved at spore hans telefon lykkedes det 15. august en patrulje at anholde ham i et supermarked i Viby. Efterforskningen kunne ud over de tre tyverier i Viby også knytte den 40-årige op på et lignende tricktyveri i marts i Hadsten.

I Retten i Aarhus erkendte han alle fire tyverier. Med i dommen på et år og tre måneder var en reststraf fra en dom for lignende tricktyverier begået tilbage i 2015.

Anklager Pernille Teilberg Jørgensen er tilfreds med dommen.

- Det er grove tyverier, der er gået ud over nogle forsvarsløse mennesker, som er blevet snydt og bestjålet i deres eget private hjem. Derudover er den 40-årige i forvejen kendt for lignende tyverier. Derfor er jeg godt tilfreds med, at den 40-årige nu har fået en længere fængselsdom, skriver anklageren i pressemeddelelsen.

Den 40-årige erkendte forholdene og ankede ikke dommen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Aarhus indfører corona-restriktioner, tester og vil bremse smittespredning i det somaliske miljø

Aarhus

Politiet øger patruljeringen i Aarhus: Klar med hotspots, hvis det bliver nødvendigt

Aarhus For abonnenter

Historisk løft til idrætten i Aarhus: Partier vil afsætte 25 millioner kroner om året til nye faciliteter

Danmark

Kåre Mølbak kan ikke anbefale fase 4 af genåbning

Annonce