Annonce
Aarhus

Falsk VVS'er skal i fængsel: Dømt for tricktyverier mod ældre

Fængselsstraf til tricktyv, der udgav sig for at være VVS'er. Foto: Scanpix/Iris

Efterforskere hos Østjyllands Politi kunne genkende tricktyvs fremgangsmåde.

AARHUS: Idérigdommen fejlede ikke noget. Derimod stod det skidt til med det moralske kompas for en 40-årig mand fra Aarhus.

Fire gange i år stjal penge og smykker fra ældre mennesker i deres hjem. Tyverierne foregik i de ældres hjem, hvor han bankede på og udgav sig for at være VVS'er eller plejer, hvorefter han ubemærket fik fat i forskellige værdigenstande og forlod stedet.

Det koster ham nu fængsel i et år og tre måneder, oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

15. juli besøgte den 40-årige tre forskellige adresser i Viby. En kvinde på 77 år fik stjålet 600 kroner under den falske VVS'ers visit. En 89-årig kvinde mistede sin pung under besøg fra "hjemmeplejen". Og en 58-årig fysisk handicappet kvinde fik taget sit guldarmbånd af den 40-årige tricktyv.

Den fremgangsmåde kunne efterforskerne hos Østjyllands Politi genkende, hvilket fik dem til at rette søgelyset mod den 40-årige, som tidligere er dømt for lignende tyverier. En efterforsker begyndte at undersøge, om tyven havde forsøgt at afsætte guldarmbåndet til en marskandiser.

I en butik i Aarhus gav det pote. 16. juli - dagen efter tyverierne i Viby - stod den 40-årige kendte kriminelle noteret i marskandiserens bog som en person, der havde solgt et guldarmbånd. Armbåndet var stadig i butikken, og det viste sig at være dét, der var stjålet fra den 58-årige.

Annonce

Straf i banken

Den 40-årige havde på det tidspunkt ikke en fast bopæl, men ved at spore hans telefon lykkedes det 15. august en patrulje at anholde ham i et supermarked i Viby. Efterforskningen kunne ud over de tre tyverier i Viby også knytte den 40-årige op på et lignende tricktyveri i marts i Hadsten.

I Retten i Aarhus erkendte han alle fire tyverier. Med i dommen på et år og tre måneder var en reststraf fra en dom for lignende tricktyverier begået tilbage i 2015.

Anklager Pernille Teilberg Jørgensen er tilfreds med dommen.

- Det er grove tyverier, der er gået ud over nogle forsvarsløse mennesker, som er blevet snydt og bestjålet i deres eget private hjem. Derudover er den 40-årige i forvejen kendt for lignende tyverier. Derfor er jeg godt tilfreds med, at den 40-årige nu har fået en længere fængselsdom, skriver anklageren i pressemeddelelsen.

Den 40-årige erkendte forholdene og ankede ikke dommen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Islændinge pillede brodden af Århus

Leder For abonnenter

Parkering i Skejby: Gylden mulighed for at få parkering til at fungere

En arbejdsplads med næsten 9.734 medarbejdere samlet på et areal, der svarer til cirka 500 parcelhusgrunde. Det er ikke svært at forestille sig, at det vil give problemer på mange forskellige områder. Men når det drejer sig om selve en af grundpillerne i vores velfærdssamfund; nemlig et sygehus, så tillader vi faktisk ikke, at der er alt for mange problemer. Så forventer vi - alle vi skatteborgere - at tingene bare kører efter en snor, der hverken knækker eller flosser det mindste. Men sådan er det selvfølgelig ikke i virkelighedens verden og slet ikke, når sygehuset er Aarhus Universitetshospital, der siden den tankemæssige fødsel har oplevet at få fjernet millioner og atter millioner af kroner, så det har meget svært ved at leve op til betegnelsen et supersygehus. Aarhus Universitetshospital er ét af de absolut bedste sygehuse i Danmark med nogle af de absolut bedste indenfor deres fag og specialer. Ingen tvivl om det. Men de senere år har Aarhus Universitetshospital fået et ry for også at være mangelfuldt og problemfyldt. Ikke på grund af personalet, men på grund af en økonomi og nogle økonomiske krav fra stat, der gør, at der alt for ofte har været sparerunder, nedskæringer og omorganiseringer. Samtidig har hospitalet kæmpet for at blive færdigbygget med de forsinkelser og fejl, som - desværre - alt for ofte er på store byggerier i Danmark. Nu står sygehuset færdigbygget, men der er stadig mulighed for forbedringer. Især på parkeringsområdet, som vi beskrev i mandagsudgaven af Århus Stiftstidende. Det har sygehusets ledelse, Region Midtjylland og Aarhus Kommune endelig erkendt og har derfor bedt konsulentvirksomheden Cowi om at udtænke noget bedre og langt mere funktionelt end det eksisterende. Som en - heldigvis - sjælden bruger af Aarhus Universitetshospital er det ikke svært at pege på skiltningen, som et forbedringspunkt. Ikke så meget antallet af skilte, mere størrelse og selve indholdet. Som ansat ved man godt, hvor man skal hen. Som indlagt er det mere eller mindre ligegyldigt, da andre oftest afleverer én. Som pårørende og gæst er man straks mere udfordret. Men hospitalet er førdigbygget og parkeringspladserne er lavet, så nu kan Cowi studere det adfærdsmønster, vi bilister har, når vi ankommer til et sygehus. Cowi har alle muligheder for at lave en analyse, der helt ned til de enkelte pladser kan optimere det for både ansatte og pårørende, så begge grupper får optimale parkeringsforhold tæt på supersygehuset. Alt andet vil være ærgerligt.

Annonce