Annonce
Alarm 112

Falske bank- og NemID-folk svindlede ældre kvinder: - En person fra Kina har forsøgt at hæve 20.000 kroner

Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær/Scanpix

Randers/Ebeltoft: To ældre kvinder er i løbet af ugen blevet udsat for svindel, da to mænd ringede og udgav sig for at være henholdsvis fra banken og NemID.

Torsdag anmeldte en 79-årig kvinde fra Randers, at hun onsdag var blevet udsat for et forsøg på bedrageri.

Ved 15-tiden onsdag eftermiddag var kvinden blevet ringet op af en person, der udgav sig for at være fra Danske Bank.

Manden oplyste, at han på grund af corona var nødt til at kontakte kvinden telefonisk for at informere hende om, at en person i Kina havde forsøgt at hæve 20.000 kroner på hendes konto.

Han vejledte kvinden om, at hun skulle gå ind på netbank og sætte de 20.000 kroner ind på en anden konto, hvorefter hun skulle overføre 2 gange 15.000 kroner – hvilket kvinde gjorde.

Manden sagde herefter, at han lige skulle tjekke, om der også var forsøgt hævet penge via MobilePay, hvorefter han ville kontakte hende igen.

Kort efter ringede manden igen og oplyste om, at kvinden skulle overføre 3000 kroner på MobilePay samt finde sit pas og tage et billede af det.

Den hoppede kvinden dog ikke på, da hun nu blev klar over, at noget var galt. Herefter lagde manden på, og kvinden kontaktede straks sin bank, der kunne nå at stoppe de overførsler, hun havde iværksat.

Andet forsøg på bedrageri skete mandag aften.

Her blev en 71-årig kvinde fra Ebeltoft ringet op af en person, der udgav sig for at være fra Nem-ID. Personen oplyste, at der var overført 17.000 kroner fra kvindes konto til en konto i Schweitz.

Personen ville gerne hjælpe med at standse overførslen, men skulle i så fald bruge kvindes konto-oplysninger og koder til nøglekort.

Kvinden kunne efterfølgende konstatere, at der var hævet flere beløb på hendes konto.

Østjyllands Politi opfordrer til, at man er ekstra opmærksom, hvis man bliver ringet op af nogen, der oplyser, at de ringer fra fx banken, Nem-ID eller Nets.

Er man i tvivl om, hvorvidt vedkommende er den, han udgiver sig for, så lav et kontrolopkald ved at bede vedkommende om at oplyse sit navn og evt. den afdeling, han er ansat i.

Læg på og ring så selv op til den pågældende virksomheds hovednummeret og spørg efter vedkommende.

Desuden advarer politiet imod, at man udleverer sine personlige oplysninger til fremmede.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Årets pokalfinale skal spilles i Aarhus

Annonce