Annonce
Aarhus

Familie anmelder plejehjemmet Kongsgården for brud på menneskerettighedskonventionen

Plejecenter Kongsgården er anmeldt for at bryde den artikel i menneskerettighedskonventionen der blandt andet siger, at 'ingen må underkastes umenneskelig eller nedværdigende behandling eller straf'. Foto: Henning Bagger
Familien til den plejehjemsbeboer på Kongsgården, som optræder i de skjulte optagelser fra TV2, har anmeldt plejehjemmet til politiet og kræver efterforskningen genoptaget.
Annonce

AARHUS: Familien til 90-årige Else Marie Larsen, der bor på plejehjemmet Kongsgården, og som optræder i de skjulte optagelser, som TV2 har lavet, har anmeldt plejehjemmet til politiet for overtrædelse af Den Europæiske Menneskerrettighedskonvention.

Det skriver Ekstra Bladet.

Samtidig kræver familien efterforskningen genoptaget af Østjyllands Politi.

Familiens advokat, Claus Bonnez, fortæller til Ekstra Bladet, at han mener, at der er sket et klart brud på Den Europæiske Menneskerrettighedskonvention i forbindelse med plejen af den 90-årige Else.

I optagelserne, som TV2 har lavet med tilladelse fra familien, ser man blandt andet at Else - mod sin vilje - køres til en halloweenfest med afføring i bleen.

- Det er ikke kun et skrækscenarie at skulle sidde i sin afføring, men også ydmygelsen i at skulle sidde sådan med de andre beboere. Det er meget slående, siger Claus Bonnez til Ekstra Bladet.

Han mener, at det er et brud på artikel tre i menneskerettighedskonventionen der siger, at 'ingen må underkastes tortur og ej heller umenneskelig eller nedværdigende behandling eller straf', og til Ekstra Bladet udtaler Claus Bonnez at han mener, at de har en "stærk sag".

Østjyllands Politi har ikke ønsket at kommentere sagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce