Annonce
Erhverv

Familie fra Aarhus sælger livsværk for trecifret millionbeløb

Paramount Pictures er blandt de store udenlandske virksomheder, der benytter sig af Scanmarkets softwareprogrammer, der er udviklet i familievirksomheden i Solbjerg. Foto: Scanpix

Scanmarket, der laver indkøbs-programmer til store virksomheder, blev etableret i Solbjerg i 1997. Nu sælger søskendeparret Ole og Betinna Nielsen firmaet til en kapitalfond.

AARHUS: Familie-virksomheden Scanmarket med 40 ansatte i Solbjerg er blevet solgt til den norske kapitalfond Verdane. Søskendeparret Betina Nygaard og Ole Nielsen står bag handlen, der vurderes at løbe op i et trecifret millionbeløb.

Det skriver dagbladet Børsen.

Ole Nielsen etablerede virksomheden for godt 20 år siden sammen med sin far, Vagn Nielsen. Søsteren Betina Nygaard har været med næsten hele vejen og er i dag administrerende direktør, mens Ole Nielsen har titel af salgsdirektør. Begge beholder en aktiepost på 10 procent af Scanmarket og fortsætter i virksomheden.

Virksomheden har blandt sine kunder ISS og Ørsted samt udenlandske giganter som virksomhederne Paramount Pictures og Nissan. Softwarevirksomheden i Solbjerg har skabt et program til virksomheders indkøb.

Med programmet kan virksomhederne lave et spørgeskema omkring forskellige produkter, som skal indkøbes. Når leverandøren har svaret på skemaet, kan indkøberen udvælge netop de leverandører, som kommer med det bedste tilbud - og de bedste produkter til prisen. Indkøbsværktøjet bliver benyttet af virksomheder over hele verden.

Scanmarket havde i 2017 en brutto fortjeneste på 17 millioner kroner.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mere tilskud til hurtigt internet - hvor der er behov for det

Som vi fortalte mandag, så vil Aarhus fortsætte med at vokse i vildskab i de kommende år. Med hvad deraf følger. Trafikkaos, for eksempel. Af samme grund arbejder kommunen med trafikplaner, som skal sikre, at vi også i fremtiden kan komme på arbejde. De handler blandt andet om Marselistunnel, flere spor på motorvejen, Kattegatbro og andre, hamrende dyre investeringer, som kan tage spidsen af trængslen. En idé, som af gode grunde ikke indgår i planen - fordi det selvfølgelig ikke primært bør være storbyen, som tager det initiativ - kunne oplagt handle om at sikre, at der er hurtige netforbindelser i kommunerne rundt om byen. Det vil give flere mulighed for at etablere højteknologiske firmaer i udkanten af metropolen, og det vil give flere ansatte i Aarhus-virksomheder mulighed for at arbejde hjemme, hvilket også vil bidrage til mindre trængsel på vejene. Hidtil har staten faktisk interesseret sig for at udbrede hurtigt internet i udkantområderne qua bredbåndspuljen, som giver tilskud til at sætte fart på internetforbindelserne i områder, hvor det dårligt betaler sig for netudbyder-selskaberne. Men den ordning var kun en hårsbredde fra at blive skrottet, da den nye S-regering fremlagde sit første finanslovsudkast. Heldigvis er regeringen nu - efter at Avisen Danmark har stillet kritiske spørgsmål til beslutningen - kommet på andre og bedre tanker. Nu er den parat til at lade puljen fortsætte - dog med den tilføjelse, at den vil fremskynde en evaluering af, hvordan pengene er blevet brugt hidtil. Hvilket er en rigtig god idé. For det er en kendsgerning, at i hvert fald det første år røg masser af tilskudskronerne til adresser i byområder, mens ensomt liggende huse på bl.a. Djursland ikke kunne få tilskud, fordi der var forrygende fejl i kortmaterialet over bredbåndsmulighederne landet over. Ret skal være ret. Med tiden blev kortmaterialet justeret, så Djursland har fået en pænt stor portion af støttekronerne i de seneste år. Men hvor mange husstande og virksomheder på Djursland og i andre udkantsegne af landet, der stadig hænger i netbremsen, er der næppe nogen, der har overblik over. Så lad os få det kortlagt i en fart, så pengene ryger derhen, hvor der er mest behov for dem, når regeringen atter åbner for kassen.

Annonce