Annonce
Erhverv

Familie fra Aarhus sælger livsværk for trecifret millionbeløb

Paramount Pictures er blandt de store udenlandske virksomheder, der benytter sig af Scanmarkets softwareprogrammer, der er udviklet i familievirksomheden i Solbjerg. Foto: Scanpix

Scanmarket, der laver indkøbs-programmer til store virksomheder, blev etableret i Solbjerg i 1997. Nu sælger søskendeparret Ole og Betinna Nielsen firmaet til en kapitalfond.

AARHUS: Familie-virksomheden Scanmarket med 40 ansatte i Solbjerg er blevet solgt til den norske kapitalfond Verdane. Søskendeparret Betina Nygaard og Ole Nielsen står bag handlen, der vurderes at løbe op i et trecifret millionbeløb.

Det skriver dagbladet Børsen.

Ole Nielsen etablerede virksomheden for godt 20 år siden sammen med sin far, Vagn Nielsen. Søsteren Betina Nygaard har været med næsten hele vejen og er i dag administrerende direktør, mens Ole Nielsen har titel af salgsdirektør. Begge beholder en aktiepost på 10 procent af Scanmarket og fortsætter i virksomheden.

Virksomheden har blandt sine kunder ISS og Ørsted samt udenlandske giganter som virksomhederne Paramount Pictures og Nissan. Softwarevirksomheden i Solbjerg har skabt et program til virksomheders indkøb.

Med programmet kan virksomhederne lave et spørgeskema omkring forskellige produkter, som skal indkøbes. Når leverandøren har svaret på skemaet, kan indkøberen udvælge netop de leverandører, som kommer med det bedste tilbud - og de bedste produkter til prisen. Indkøbsværktøjet bliver benyttet af virksomheder over hele verden.

Scanmarket havde i 2017 en brutto fortjeneste på 17 millioner kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En opvisning i socialdemokratiske valgløfter

Da Helle Thorning-Schmidt i 2011 tiltrådte som Danmarks første kvindelige statsminister, blev det hurtigt klart, at det reelt var de radikale, der sad på magten, mens stort set ingen af hendes socialdemokratiske mærkesager og valgløfter blev gennemført. Da landets næste kvindelige statsminister, Mette Frederiksen, mandag kunne præsentere sin første finanslov, var det det stik modsatte - en opvisning i hvordan man sætter sig på magten og gennemfører sine valgløfter, mens det radikale støtteparti blev kørt helt over. Anført af tidligere Aarhus-borgmester finansminister Nicolai Wammen lykkedes det at få lavet ikke alene en af de rødeste finanslove meget længe set. Der er samtidig fundet plads til at kunne gennemføre rigtig mange af de socialistiske løfter, som vælgerne blev stillet i udsigt op forud for valget i sommer. Godt nok er det helt store valgløfte om tidlig tilbagetrækning til de fysisk nedslidte endnu ikke gennemført, men rigtig mange af de øvrige løfter er faktisk. Ikke mindst fik psykiatrien et meget længe ventet løft. I årevis har området været forbigået og kraftigt underprioriteret, og derfor var det også helt på sin plads, at Wammen levede op til løfterne fra valgkampen og sikrede midler til en af vores samfunds mest udsatte grupper. Der er stadig plads til forbedring, men finansloven var på det punkt et skridt i den rigtige retning. Til gengæld må det være mere end svært for den radikale leder Morten Østergaard at kigge sine vælgere i øjnene i disse dage. Socialdemokraterne gav enkelte indrømmelser på indvandrerpolitikken, men ellers bankede Wammen for alvor de radikale på plads, og radikale vælgere må med skuffelse konstatere, at dagene, hvor partiet via Margrethe Vestagers ledelse styrede Danmark, endegyldigt er forbi. I hvert fald er det umuligt at se radikale aftryk på den økonomiske del af finansloven, som til gengæld desværre må skabe jubel hos SF og Enhedslisten. For endnu en gang er den socialistiske misundelsespolitik og mærkesager slået igennem for fuld kraft med ekstra arveafgift og øget offentligt forbrug. Radikale har ellers gentagne gange langet ud efter borgerlige regeringer og specielt støttepartiet Dansk Folkeparti, som er blevet beskyldt for at se stort på alt andet indvandringspolitikken, men det er lige præcis det samme, man med rette nu kan beskylde det tidligere borgerlige midterparti for. Det virker i hvert fald som om, at Morten Østergaard har givet køb på alle økonomiske ønsker for at få små indrømmelser på spørgsmål om indvandring. Det er stærkt bekymrende, for Østergaard burde have været garanten for, at den røde regering økonomisk blev trukket i retning af midten. Det blev den på ingen måde, og derfor fik vi den rødeste finanslov i mange år. Den er blottet for jobskabende initiativer og hensyn til erhvervslivet men til gengæld med en regering, der bruger stort set hele det økonomiske råderum i et hug. Det giver øget velfærd på kort sigt men kan på længere sigt blive en meget dyr fornøjelse.

Aarhus

Flere mænd ville se Mormon-musicalen

112

Spottede fællestræk ved villaindbrud: Tre mænd fra Aarhus idømt flere års fængsel

Annonce