x
Annonce
Danmark

Familie smittet med corona: Det er som at få tæsk - så øm er kroppen

Helle og Henning Krüger fra Sønderborg afventer svar på corona-test. Deres datter og svigersøn er smittet, og de forventer også selv at få svar på, at de smittet. Foto: Timo Battefeld
Familien Krüger fra Sønderborg er det første offentligt kendte tilfælde af corona-smittede i Sydjylland og på Fyn, hvor der sandsynligvis er flere smittede. Familien sidder nu i karantæne i hjemmet udenfor Sønderborg. To ud af seks i huset er nu konstateret smittet med sygdommen, der har lukket store dele af Danmark ned. To andre i familien venter på testsvar, men er sikre på, de også er smittede.

Familien Krüger fra Sønderborg er glade for at stå på ski og har ofte været i alperne. De kan godt lide skisportsområdet Ischgl i den østrigske delstat Tyrol tæt på grænsen til Norditalien. De kan - som så mange andre - også lide at tage på afterski. Altså efter en lang dag på alpinski nedad løjperne at slutte dagen lidt festligt - sang og bægerklang. Deres - og en del danskeres - foretrukne afterskisted i Ischgl er Bar Kitzloch, der angiveligt er epicenter for den coronavirus, der har gjort en del syge. Heriblandt danskere - og altså flere fra familien Krüger. Baren er nu lukket helt ned af de østrigske myndigheder.

Familien Krüger er det første offentligt kendte tilfælde af smittede med coronavirus - convid-19 - i det sydlige Jylland og på Fyn. Der skulle dog også være to personer i Løjt, der er smittet med corona, ligesom der med stor sandsynlighed er flere smittede i regionen blandt de 340 danskere, der indtil nu er smittet.

Datteren og svigersøn i var med på skiferie, og de er begge testet positiv. De er altså syge af coronavirus, mens forældrene Helle og Henning Krüger er testet og venter på svar. Familien kom hjem fredag efter en uge på ski.

- Vi har været dernede i mange år, men jeg kan godt mærke, at jeg ikke har det helt godt i slutningen af ugen. Søndag får min kone og jeg det mere skidt, og det er som en slem influenza. Hoste, feber. Men jeg har også været virkelig øm i hele kroppen. Det er som om, kroppen har fået tæsk, fortæller Henning Krüger.

Lørdag skulle familien have været oppe for at besøge en søn, der er ved militæret i Aalborg. Men da er familien blevet orienteret om, at når de er hjemvendt fra Ischgl, så kan der være en risiko for, at de er smittet med coronavirus. Samtidig er arrangementet på kasernen aflyst, da regeringen har anbefalet at aflyse arrangementer med mere end 1000 deltagere.

- Så vi bliver hjemme og går i en slags frivillig karantæne. Vi fejrer vores datters fødselsdag lørdag hjemme hos os, og vores søn og hans kæreste kommer hjem til os. Nu er vi allesammen i karantæne her i vores hus, fortæller han.

Annonce

Corona-råd

Du kan beskytte dig selv og andre med disse råd:

Vask hænder ofte eller/og brug håndsprit.

Host eller ny i ærme - ikke i dine hænder.

Undgå håndtryk, kindkys og kram - begræns den fysiske kontakt.

Vær opmærksom på rengøring - både hjemme og på arbejdspladsen.

Vær opmærksom, når du er på steder med tæt kontakt til mange mennesker, feks. i offentlige transportmidler.

Der er i Ischgl konstateret en del tilfælde af corina smitte. En bartender på den populære Bar Kitzloch er testet positiv. Alle der har besøgt baren fra 15. februar til 7. marts og udviser influenzalignende symptomer skal kontakte sundhedsmyndighederne. Tirsdag 10. marts lukkede landdagsregeringen i Tyrol alle skibarer og restauranter i Ischgl ned.

Kilde: Udenrigsministeriet

- Vi er også smittede

Datteren og svigersønnen blev erklæret for smittet mandag, mens Henning Krüger og hustruen Helle er testet, men venter på svar.

- Der kommer sådan en rummand hjem til os og tester. Vi forventer, at vi også vil få at vide, vi er smittet med coronavirus. At testen er positiv. Men faktisk er min kone og jeg nu lidt i bedring, mens andre i familien har det lidt dårligere, fortæller Henning Krüger.

- Ja, og to gange om dagen skal vi tage vores temperatur, og så ringer en læge eller en sygeplejerske dagligt og hører. Så sundhedsvæsnet fungerer faktisk, siger Helle Krüger, der selv arbejder som sygeplejerske på Sønderborg Sygehus. Hun har dog ikke været ude af sit hjem, og derfor ikke i nærheden af sygehuset, siden hun kom hjem fra skiferie.

Ægteparret fortæller, at ingen i familien lider af en kronisk sygdom eller har nedsat immunforsvar.

- Derfor er vi heller ikke som sådan bange, siger Henning Krüger.

- Men vi er i fængsel i vores eget hjem, siger Helle Krüger.

Familien har dog fået at vide, at de gerne må gå en tur i deres egen have, hvor de også lufter familiens hunde.

- Alle naboer kender til det, så de holder sig også på afstand af os. Naboer, familie og venner har været flinke til at hjælpe os. Vi skriver en seddel, og så køber de det ind, vi har behov for. Så sætter de det ved døren, fortæller Henning Krüger. Han er i spildevandsbranchen, hans arbejdsplads er i Aabenraa, men han kan delvis arbejde hjemmefra.

Sønnen og hans kæreste var ikke med på ferien, men de har været sammen med familien siden lørdag. Så indtil videre holder de sig også i hjemmekarantæne på Feddet i Sønderborg. Her er de velsignet med en smuk udsigt til Alssund.

Kære læser: Vi har valgt at låse alle artikler om coronavirussen op for at sikre, at alle lokale borgere har adgang til den bedst tilgængelige viden om den trussel, vi står over for. At hjælpe med at begrænse smitten af coronavirus er en naturlig del af vores mission om at understøtte det lokale samfund. Heldigvis er der mange andre vigtige historier at fortælle hver eneste dag. Du kan for 49 kroner om måneden få adgang til alle vores låste historier om dit lokalsamfund, Danmark og verden: Køb abonnement.

Henning Krüger kan lufte hunde på sin egen grund, så det er muligt at trække den friske forårsluft. Foto: Timo Battefeld
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Omsætning boomer: Madspildsbutikker bugner af lækre varer under coronakrisen

Læserbrev

Læserbrev: Hjælp kulturlivet og vores OL-atleter - læg ekstra på lottokuponen

Forleden, da jeg købte en Eurojackpot-kupon i den lokale brugs, tænkte jeg, hvordan kan vi støtte op om vores OL-atleter, så de ikke kommer til at lide økonomisk, indtil legene afvikles engang til næste år. Og vores kulturinstitutioner lider også, dem må vi og skal vi også hjælpe. En by som Aarhus uden Moesgaard, Den Gamle By, Aros m.v. er ikke en dansk storby, selvfølgelig skal de have hjælp. Jeg undersøgte, hvor mange der spiller lotte hver uge, det drejer sig da om en hel del. En lottokupon indeholder 10 rækker og koster 150 kr. at spille. Når man så ved, hvordan vinderchancerne er, så er man risikovillig, når man satser 150 kr. - så det vil for den enkelte ikke betyde det mindste, hvis man oveni prisen for lottokuponen skulle erlægge 10 kroner til støtte for vores OL-atleter og kulturen i Danmark. Bliver 10 kroner pr. lottokupon til noget? Ja, det bliver faktisk til ret meget, for hver uge spiller 1.185.137 personer lotto, så hvis vi ganger med 10, så er vi godt på vej til at hjælpe alle i land og videre, så vi kan se og nyde vores OL-atleter på TV og besøge vores kulturinstitutioner. Hvis vi regner videre året ud, så har vi indsamlet 456.000.000 kroner - det lukker da de værste huller, mens ellers må det jo bare fortsætte ind i det nye år. Coronaen skal ikke smadre alt det, vi elsker.

Aarhus

Skleroseramte Kristine har corona: - Føles som om, man ikke kan trække vejret ordentligt

Alarm 112

Truede betjente med corona: Flygtet fange stadig på fri fod

Aarhus

- Vi har aldrig, aldrig, aldrig oplevet noget lignende: Så hårdt er det østjyske turisterhverv ramt

Annonce