Annonce
Alarm 112

Familiefar fra Odder anker dom: Erkender vold men afviser drabsforsøg på datterens ekskæreste

En 51-årig far fra Odder blev i december kendt skyldig i drabsforsøg på datterens ekskæreste på denne Q8-tankstation i Odder. Han blev idømt seks års fængsel, men har anket sagen til Vestre Landsret. Foto: Google Maps
I december blev en 51-årig mand fra Odder kendt skyldig i drabsforsøg på datterens ekskæreste og idømt seks års fængsel. Den dom anker han til landsretten for at få prøvet, om der var tale om vold eller drabsforsøg.
Annonce

AARHUS: Kort før jul blev en 51-årig familiefar fra Odder kendt skyldig i drabsforsøg på datterens ekskæreste og idømt seks års fængsel.

Den dom har han valgt at anke til landsretten.

Ifølge forsvarsadvokat Mikkel Nielsen erkender den 51-årige stadig handlingen, men advokaten udtaler til Århus Stiftstidende:

- Han erkender handlingerne, men finder at straffen er for hård. Derudover ønsker han landsrettens prøvelse af, om der er tale om vold eller drabsforsøg. Dommen er således anket til landsretten.

Netop spørgsmålet om, hvorvidt der var tale om vold eller drabsforsøg, var et gennemgående tema, da retssagen blev behandlet ved Retten i Aarhus. Her kæmpede anklager og forsvarer en kamp for at overbevise dommere og nævninge om, hvorvidt den 51-årige far skulle dømmes efter henholdsvis § 237 eller § 245 - altså for drabsforsøg eller grov vold.

Faren selv har hele tiden erkendt handlingen, men nægtet at der var tale om et drabsforsøg.

Annonce

Kniv og hammer

Dermed er der endnu ikke sat punktum i den usædvanlige sag, hvor familiefaren ifølge ham selv tog den mest irrationelle og dummeste beslutning i sit liv.


Han erkender handlingerne, men finder at straffen er for hård. Derudover ønsker han landsrettens prøvelse af, om der er tale om vold eller drabsforsøg.

Forsvarer


Presset af frygt, trusler og desperation overfaldt han datterens eks-kæreste på Q8-tankstationen på Banegårdsgade i Odder, hvor han stak ham med kniv 28 gange, slog ham med en hammer og påkørte ham to gange.

I dagene inden det voldsomme overfald havde den 51-årige far fået en række oplysninger om, at datterens ekskæreste havde været voldelig overfor hende flere gange, havde taget penge fra hende og var årsag til, at hun fik et stofmisbrug.

Ekskærestens egen far havde flere gange meldt den 19-årige mand til politiet, fordi han var bange for ham, og to gange var den 19-åriges far flygtet ud af eget hus. Ligesom han havde sovet i sin bil et sted i Odder for ikke at være hjemme, hvis sønnen kom og var truende.

Da den 19-årige så ringede til den 51-årige familiefar og opførte sig truende, valgte faren at tage sin datter med på politigården i Aarhus for at få hjælp til at beskytte sin familie. Her fik han beskeden, at politiet kunne se på det cirka 14 dage senere.

Dagen efter det besøg, gik det så galt i Odder.

Den 51-årige far opdagede, at den 19-årige var tilbage i byen, og fredag 10. april klokken 14.13 fik politiet en anmeldelse om knivstikkeri på Banegårdsgade i Odder.

Kort efter blev den 51-årige anholdt på sin bopæl, hvor han sad og ventede på politiet og havde lagt både kniv og hammer klar til politiet.

Der er endnu ikke sat dato på ankesagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce