Annonce
Alarm 112

Familiefar stak datters ekskæreste 28 gange med kniv: Landsretten fandt ingen formildende omstændigheder

En 52-årig far fra Odder blev i december i byretten kendt skyldig i drabsforsøg på datterens ekskæreste på denne Q8-tankstation i Odder. Hele overfaldet blev optaget på tankstationens videoovervågning og afspillet i retten. Foto: Google Maps
I april sidste år overfaldt en dengang 51-årig mand sin datters ekskæreste på en tankstation i Odder, hvor han stak ham med kniv 28 gange og slog ham i hovedet med en hammer. Frustration og frygt gjorde ham til gerningsmand - torsdag fik han landsrettens ord for, at der var tale om et drabsforsøg.

Aarhus: Der var ingen gaver at hente for en familiefar fra Odder, da der torsdag blev afsagt dom i Vestre Landsret.

I december blev den 52-årige Peter Almind kendt skyldig i drabsforsøg på datterens ekskæreste og idømt seks års fængsel, men den dom ankede han til landsretten.

Han har gennem hele forløbet erkendt handlingerne - men nægtet at der var tale om et drabsforsøg, og derfor ønskede han sagen prøvet ved landsretten.

Annonce

Torsdag stadfæstede Vestre Landsret så byrettens afgørelse både hvad angik skyldsspørgsmålet og strafudmålingen på de seks års ubetinget fængsel.

Og det gjorde tydeligvis voldsomt ondt på familie og venner, der præcis som under retssagen i byretten var mødt talstærkt frem for støtte ham, og nu igen måtte sige farvel, inden to af kriminalforsorgens transportbetjente skulle eskortere ham ud af retsbygningen på Åboulevarden i Aarhus C.

Flere stemte for frifindelse

Stadfæstelsen af dommen skabte stor frustration hos de pårørende, der føler samfund og myndigheder har svigtet i en sag, hvor der ikke blev handlet på de trusler familien oplevede.


Det forsvarer ikke, det han gjorde. Men det forklarer det.

Forsvarer Søren Beckermann


Efter dommen sagde forsvarer Søren Beckermann til Århus Stiftstidende:

- Jeg er ærgerlig på min klients vegne. Vi kan selvfølgelig ikke have et samfund, hvor vi begår selvtægt, men her har vi en almindelig mand, en almindelig familiefar der aldrig tidligere er straffet. Som af frygt og frustration og i vrede over det, der er sket med hans datter, bliver drevet ud i det, han gør. Men det har de ikke ment var en formildende omstændighed, sagde han og fortsatte:

- Jeg noterer mig, at flere stemte for en frifindelse i forhold til drabsforsøg, og at flere stemte for en strafnedsættelse i forhold til byrettens dom, men det kan vi ikke bruge til noget.

Fem stemte for en strafnedsættelse til fem års fængsel.

Og to af de ni nævninger mente ikke, at der var beviser for, at den 52-årige familiefar havde til hensigt at dræbe ekskæresten, og stemte derfor for at frifinde ham for drabsforsøg og "blot" dømme ham for overtrædelse af straffelovens § 245 - legemsangreb af særlig rå, brutal eller farlig karakter.

Netop den paragraf i straffeloven har da også været sagens kerne siden grundlovsforhøret i april sidste år. Den 52-årige familiefar har, siden han blev anholdt 10. april 2020, erkendt sine handlinger, men han fortalte i byretten, at han ville give ekskæresten en advarsel, så han aldrig igen kom i nærheden af familien.

Annonce

Offers egen far frygtede sin søn

Dermed blev der altså torsdag sat punktum i den usædvanlige sag, hvor familiefaren ifølge ham selv tog den mest irrationelle og dummeste beslutning i sit liv.

Presset af frygt, trusler og desperation overfaldt han 10. april 2020 datterens eks-kæreste på Q8-tankstationen på Banegårdsgade i Odder, hvor han stak ham med kniv 28 gange, slog ham med en hammer og påkørte ham to gange.

I dagene inden det voldsomme overfald havde den dengang 51-årige far fået en række oplysninger om, at datterens ekskæreste havde været voldelig overfor hende flere gange, havde taget penge fra hende og var årsag til, at hun fik et stofmisbrug.

Ekskærestens egen far havde flere gange meldt den 19-årige mand til politiet, fordi han var bange for ham, og to gange var den 19-åriges far flygtet ud af eget hus. Ligesom han havde sovet i sin bil et sted i Odder for ikke at være hjemme, hvis sønnen kom og var truende.

Annonce

Ingen hjælp fra politiet

Da den 19-årige så ringede til Peter Almind og opførte sig truende, valgte han at tage sin datter med på politigården i Aarhus for at få hjælp til at beskytte sin familie. Her fik han beskeden, at politiet kunne se på det cirka 14 dage senere.

Dagen efter det besøg, gik det så galt i Odder.

Peter Almind opdagede, at den 19-årige var tilbage i byen, og fredag 10. april klokken 14.13 fik politiet en anmeldelse om knivstikkeri på Banegårdsgade i Odder.

Kort efter blev han anholdt på sin bopæl, hvor han sad og ventede på politiet og havde lagt både kniv og hammer klar til politiet.

Annonce

Formildende omstændigheder

Hele optakten til det voldelig overfald var centrum i forsvarer Søren Beckermanns procedure for en strafnedsættelse til fem år.

Her argumenterede han for, at det er formildende omstændighed, hvis man handler i oprørt sindstilstand, og hvis den sindstilstand er fremkaldt af forurettede.

- Det forsvarer ikke, det han gjorde. Men det forklarer det, lød det fra Søren Beckermann i retssalen.

Lige lidt hjalp det.

Da dommen faldt besluttede et flertal at stadfæste byrettens dom på de seks års fængsel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Udbrud af ekstra smitsom corona-variant: Vuggestue og børnehave i Risskov lukket

Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Aarhus

Sygeplejerskerne strejker: De første aflysninger er på vej til patienterne

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce