Annonce
Navne

Familiefond uddeler hæderspriser til Aarhus-forskere

Professor, dr.med. Henrik Toft Sørensen, Aarhus Universitet, er modtager af Erhoff Prisen 2019, som er en personlig videnskabelig hædersgave på 250.000 kroner. Foto: Erhoff Fonden
Annonce

Professor, dr.med. Henrik Toft Sørensen, Aarhus Universitet, er modtager af Erhoff Prisen 2019, som er en personlig videnskabelig hædersgave på 250.000 kroner.

Henrik Toft Sørensen er blandt de internationalt mest betydningsfulde og indflydelsesrige forskere indenfor forskning i hyppige folkesygdomme som kræft, diabetes og hjertekarsygdomme. Især prismodtagerens registerbaserede forskning til identifikation af nye, tidlige biomarkører for cancer og kredsløbssygdomme er skelsættende og klinisk anvendelige og har bidraget til bedre livskvalitet og overlevelse i den danske og andre nationale befolkninger. Desuden har han som kun få andre forskningsledere evnet at opbygge et forskerteam af imponerende omfang (en stab på 70 i forskerteamet), originalitet og produktivitet. Han og hans forskerhold har udgivet mere end 1100 videnskabelige artikler og afhandlinger i internationale videnskabelige tidsskrifter. Det positionerer prismodtageren og hans forskerhold blandt de mest indflydelsesrige internationale forskere, heder det fra Erhoff Fonden i en pressemeddelelse.

Lektor, dr. med. Lars Wiuff Andersen, Aarhus Universitet, er modtager af Erhoff Fondens Talentpris 2019, som er på 50.000 kroner.

Prismodtageren har gjort en kometagtig karriere inden for akut og kritisk medicin. I en alder af 31 år har han vist et ubestridt talent for at udvikle forskningsideer, tilvejebringe de nødvendige økonomiske og kompetencemæssige resurser til virkeliggørelse af de tagne initiativer - samt ikke mindst – til at producere og positionere omkring 70 originale forskningsartikler af klinisk relevans inden for akut og kritisk medicin. Hans forskning har blandt andet bidraget til udvikling af internationale anbefalinger til behandling af blodprop i hjertet og til behandling af svær livstruende blodforgiftning.

Erhoff Fondens videnskabelige hæderspriser blev overrakt ved en ceremoni i Carlsberg Akademiet, København, fredag 8. november.

Direktør Thor O.A. Erhoffs Familiefond er stiftet af direktør Poul Erhoff som en velgørende fond til minde om hans far, hvis navn fonden bærer.

Lektor, dr. med. Lars Wiuff Andersen, Aarhus Universitet, er modtager af Erhoff Fondens Talentpris 2019, som er på 50.000 kroner. Foto: Erhoff Fonden
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Serbisk kantspiller skifter til AGF

Aarhus

Norringholm

Aarhus For abonnenter

Utilfredsheden på Katrinebjergskolen er stor: Manglende inddragelse, dårligt arbejdsmiljø og lærerflugt

Annonce