Annonce
Navne

Familiefond uddeler hæderspriser til Aarhus-forskere

Professor, dr.med. Henrik Toft Sørensen, Aarhus Universitet, er modtager af Erhoff Prisen 2019, som er en personlig videnskabelig hædersgave på 250.000 kroner. Foto: Erhoff Fonden

Professor, dr.med. Henrik Toft Sørensen, Aarhus Universitet, er modtager af Erhoff Prisen 2019, som er en personlig videnskabelig hædersgave på 250.000 kroner.

Henrik Toft Sørensen er blandt de internationalt mest betydningsfulde og indflydelsesrige forskere indenfor forskning i hyppige folkesygdomme som kræft, diabetes og hjertekarsygdomme. Især prismodtagerens registerbaserede forskning til identifikation af nye, tidlige biomarkører for cancer og kredsløbssygdomme er skelsættende og klinisk anvendelige og har bidraget til bedre livskvalitet og overlevelse i den danske og andre nationale befolkninger. Desuden har han som kun få andre forskningsledere evnet at opbygge et forskerteam af imponerende omfang (en stab på 70 i forskerteamet), originalitet og produktivitet. Han og hans forskerhold har udgivet mere end 1100 videnskabelige artikler og afhandlinger i internationale videnskabelige tidsskrifter. Det positionerer prismodtageren og hans forskerhold blandt de mest indflydelsesrige internationale forskere, heder det fra Erhoff Fonden i en pressemeddelelse.

Lektor, dr. med. Lars Wiuff Andersen, Aarhus Universitet, er modtager af Erhoff Fondens Talentpris 2019, som er på 50.000 kroner.

Prismodtageren har gjort en kometagtig karriere inden for akut og kritisk medicin. I en alder af 31 år har han vist et ubestridt talent for at udvikle forskningsideer, tilvejebringe de nødvendige økonomiske og kompetencemæssige resurser til virkeliggørelse af de tagne initiativer - samt ikke mindst – til at producere og positionere omkring 70 originale forskningsartikler af klinisk relevans inden for akut og kritisk medicin. Hans forskning har blandt andet bidraget til udvikling af internationale anbefalinger til behandling af blodprop i hjertet og til behandling af svær livstruende blodforgiftning.

Erhoff Fondens videnskabelige hæderspriser blev overrakt ved en ceremoni i Carlsberg Akademiet, København, fredag 8. november.

Direktør Thor O.A. Erhoffs Familiefond er stiftet af direktør Poul Erhoff som en velgørende fond til minde om hans far, hvis navn fonden bærer.

Annonce
Lektor, dr. med. Lars Wiuff Andersen, Aarhus Universitet, er modtager af Erhoff Fondens Talentpris 2019, som er på 50.000 kroner. Foto: Erhoff Fonden
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En opvisning i socialdemokratiske valgløfter

Da Helle Thorning-Schmidt i 2011 tiltrådte som Danmarks første kvindelige statsminister, blev det hurtigt klart, at det reelt var de radikale, der sad på magten, mens stort set ingen af hendes socialdemokratiske mærkesager og valgløfter blev gennemført. Da landets næste kvindelige statsminister, Mette Frederiksen, mandag kunne præsentere sin første finanslov, var det det stik modsatte - en opvisning i hvordan man sætter sig på magten og gennemfører sine valgløfter, mens det radikale støtteparti blev kørt helt over. Anført af tidligere Aarhus-borgmester finansminister Nicolai Wammen lykkedes det at få lavet ikke alene en af de rødeste finanslove meget længe set. Der er samtidig fundet plads til at kunne gennemføre rigtig mange af de socialistiske løfter, som vælgerne blev stillet i udsigt op forud for valget i sommer. Godt nok er det helt store valgløfte om tidlig tilbagetrækning til de fysisk nedslidte endnu ikke gennemført, men rigtig mange af de øvrige løfter er faktisk. Ikke mindst fik psykiatrien et meget længe ventet løft. I årevis har området været forbigået og kraftigt underprioriteret, og derfor var det også helt på sin plads, at Wammen levede op til løfterne fra valgkampen og sikrede midler til en af vores samfunds mest udsatte grupper. Der er stadig plads til forbedring, men finansloven var på det punkt et skridt i den rigtige retning. Til gengæld må det være mere end svært for den radikale leder Morten Østergaard at kigge sine vælgere i øjnene i disse dage. Socialdemokraterne gav enkelte indrømmelser på indvandrerpolitikken, men ellers bankede Wammen for alvor de radikale på plads, og radikale vælgere må med skuffelse konstatere, at dagene, hvor partiet via Margrethe Vestagers ledelse styrede Danmark, endegyldigt er forbi. I hvert fald er det umuligt at se radikale aftryk på den økonomiske del af finansloven, som til gengæld desværre må skabe jubel hos SF og Enhedslisten. For endnu en gang er den socialistiske misundelsespolitik og mærkesager slået igennem for fuld kraft med ekstra arveafgift og øget offentligt forbrug. Radikale har ellers gentagne gange langet ud efter borgerlige regeringer og specielt støttepartiet Dansk Folkeparti, som er blevet beskyldt for at se stort på alt andet indvandringspolitikken, men det er lige præcis det samme, man med rette nu kan beskylde det tidligere borgerlige midterparti for. Det virker i hvert fald som om, at Morten Østergaard har givet køb på alle økonomiske ønsker for at få små indrømmelser på spørgsmål om indvandring. Det er stærkt bekymrende, for Østergaard burde have været garanten for, at den røde regering økonomisk blev trukket i retning af midten. Det blev den på ingen måde, og derfor fik vi den rødeste finanslov i mange år. Den er blottet for jobskabende initiativer og hensyn til erhvervslivet men til gengæld med en regering, der bruger stort set hele det økonomiske råderum i et hug. Det giver øget velfærd på kort sigt men kan på længere sigt blive en meget dyr fornøjelse.

Aarhus

Flere mænd ville se Mormon-musicalen

112

Spottede fællestræk ved villaindbrud: Tre mænd fra Aarhus idømt flere års fængsel

Annonce