Annonce
Indland

Fandt sin kæreste ligge i ske med en kalv

Kim reddede gårdejers kalv, da den en nat, han var ude med sin kæreste og sove i telt, pludselig stod et par meter væk fra teltet. Her Kim, kalv og gårdejeren Søren Markvorsen.

34-årige Kim Olsen hoppede en sen aften i Storåen for at redde en ensom kalv.

INDLAND: Kalv nummer 812 har haft en hæsblæsende start på livet. Da angus-tyrekalven, der er gårdens største nogensinde, kom til verden den 7. april, var den tæt på ikke at overleve fødslen og måtte have sutteflaske og specialpleje i de tre første dage. Og på femtedagen, da gårdejer Søren Markvorsen endelig havde overkommet den værste nervøsitet og havde sendt kalven på marken, løb den væk.

- Min kone og jeg kørte rundt overalt for at prøve at finde den, og vi tog endda ud igen om aftenen for at lede efter den, men uden held. Så det var med trist humør, at vi ved 22-tiden forlod dyrene, forklarer kvægavler Søren Markvorsen, der ejer en gård ved Vembvej 7 - lige uden for Holstebro.

På vejen hjem til gården mødte han 34-årige Kim Olsen og hans kæreste Patricia Jepsen, der havde stillet telt op ved Naurlejrplads Naur - godt to kilometer fra kvægavlerens gård.

- Vi kunne godt se på ham, at han var meget mærket af det, men vi kunne jo ikke rigtig hjælpe, siger 34-årige Kim Olsen, der efter mødet gik tilbage til madlavningen over lejrpladsens bål.

Men her slutter historien ikke. For omkring midnatstid skete der noget.

Øjne i åen

Det unge par, der aftenen igennem havde drukket øl, spillet kort og snakket, hørte pludselig et "muuuh" ude fra nattemørket. Kim Olsen tog parrets hund i snor og tændte blitz-lyset på sin mobiltelefon. Han gik over den nærliggende bro og 2-300 meter fra pladsen ramte lyskeglen et sæt kalveøjne midt i Storåen. Nu slukkede lyset på mobilen. Batteriet var fladt. Han kunne ikke ringe efter nogen.

I stedet trak han af tøjet. Kun iført bokseshorts og strømper hoppede han ud i åen for at redde kalven ind.

- Jeg tænkte, at hvis det havde været min egen hund, som var ved at drukne, så havde jeg selv sat pris på, at andre ville hjælpe, fortæller Kim Olsen, der i fritiden er aktiv vinterbader.

Han forsøgte at bakse kalven op af åbredden, men der var for stejlt, og kalven var for tung. Han tog fat i kalvens øre og fik den slæbt hen mod den anden bred, hvor han kom fra, og hvor han vidste, at der var knapt så stejlt.

Annonce

I ske med en kalv

Ti minutter og et adrenalin-kick senere lå mand og kalv ved siden af hinanden på en åbred midt i Vestjylland. Kim råbte på sin kæreste, der først troede, at han lavede fis med hende.

Efter tyve minutter blev hun overbevist og gik ud for at lede. Hun fandt sin kæreste, der lå i ske med en kalv, mens han nulrede den på maven for at holde den varm.

- Det var ikke det syn, jeg havde regnet med, og jeg tænkte, at han var tosset. Men så lagde jeg mig ned ved dem for at prøve at holde dem varme, forklarer 24-årige Patricia Jepsen.

Hun ringede til politiet og hentede en sovepose til det forfrosne par. Politiet fik kontakt til landmand Søren Markvorsen, der efter ankomst til stedet tog kalven over skulderen og bar den op til lejrpladsens bål, hvor kalv og mand fik varmen igen godt hjulpet af kvægavlerens medbragte snaps.

Det var noget af et syn, der mødte Kims kæreste Patricia, da hun gik ud for at lede efter sin kæreste en sen aften i april.
Annonce

Bøffer til helte

Dagen efter blev parret inviteret til brunch på gården og fik som tak et par angus-bøffer med hjem til pladsen.

Tilbage står en taknemmelig kvægavler, der har fået sin kalv tilbage i live:

- Nu ved vi da, at der udover ulve også findes helte i Vestjylland, siger Søren Markvorsen.

Annonce
AGF For abonnenter

Stiften finder historiens bedste AGF-spillere: Se nummer 31 til 40

Danmark

Tirsdagens coronatal: Der er 6324 nye smittetilfælde med coronavirus

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Få overblikket: Her er det nye byråd og alle udvalgsposterne

AGF For abonnenter

Se listen: Her er de verdensberømte arkitekter, der står i kø for at tegne det nye stadion i Aarhus

Alarm 112

Tæt på at blive kørt ned: Parkeringsvagt angrebet af mand med palleløfter

Aarhus

I en villa i Risskov har unge hjemløse lært at bo selv: Nu skal villaen rives ned

Ny undersøgelse: Pfizer-vaccine giver delvis beskyttelse mod Omikron

Aarhus For abonnenter

Trukket ud af klasseværelset og trampet i hovedet: Volden er stigende og voldsom på Aarhus' folkeskoler

Østjylland

Soldater og beredskabsfolk skal coronateste i det midtjyske

Alarm 112

Østjyllands Politi beder byens borgere og butikker om hjælp i efterforskningen af 29-årige Peter

Mette F. varsler pressemøde onsdag aften om nye coronatiltag

Alarm 112

Se video: Voldsom bilbrand i Aarhus V natten til tirsdag

Erhverv For abonnenter

Aarhus-virksomheder har fået næsten tre milliarder i coronakompensation: Se hvem, der har fået mest

AGF

Ung AGF-spiller solgt til Horsens

Annonce