Annonce
Indland

Fandt sin kæreste ligge i ske med en kalv

Kim reddede gårdejers kalv, da den en nat, han var ude med sin kæreste og sove i telt, pludselig stod et par meter væk fra teltet. Her Kim, kalv og gårdejeren Søren Markvorsen.

34-årige Kim Olsen hoppede en sen aften i Storåen for at redde en ensom kalv.

INDLAND: Kalv nummer 812 har haft en hæsblæsende start på livet. Da angus-tyrekalven, der er gårdens største nogensinde, kom til verden den 7. april, var den tæt på ikke at overleve fødslen og måtte have sutteflaske og specialpleje i de tre første dage. Og på femtedagen, da gårdejer Søren Markvorsen endelig havde overkommet den værste nervøsitet og havde sendt kalven på marken, løb den væk.

- Min kone og jeg kørte rundt overalt for at prøve at finde den, og vi tog endda ud igen om aftenen for at lede efter den, men uden held. Så det var med trist humør, at vi ved 22-tiden forlod dyrene, forklarer kvægavler Søren Markvorsen, der ejer en gård ved Vembvej 7 - lige uden for Holstebro.

På vejen hjem til gården mødte han 34-årige Kim Olsen og hans kæreste Patricia Jepsen, der havde stillet telt op ved Naurlejrplads Naur - godt to kilometer fra kvægavlerens gård.

- Vi kunne godt se på ham, at han var meget mærket af det, men vi kunne jo ikke rigtig hjælpe, siger 34-årige Kim Olsen, der efter mødet gik tilbage til madlavningen over lejrpladsens bål.

Men her slutter historien ikke. For omkring midnatstid skete der noget.

Annonce

Øjne i åen

Det unge par, der aftenen igennem havde drukket øl, spillet kort og snakket, hørte pludselig et "muuuh" ude fra nattemørket. Kim Olsen tog parrets hund i snor og tændte blitz-lyset på sin mobiltelefon. Han gik over den nærliggende bro og 2-300 meter fra pladsen ramte lyskeglen et sæt kalveøjne midt i Storåen. Nu slukkede lyset på mobilen. Batteriet var fladt. Han kunne ikke ringe efter nogen.

I stedet trak han af tøjet. Kun iført bokseshorts og strømper hoppede han ud i åen for at redde kalven ind.

- Jeg tænkte, at hvis det havde været min egen hund, som var ved at drukne, så havde jeg selv sat pris på, at andre ville hjælpe, fortæller Kim Olsen, der i fritiden er aktiv vinterbader.

Han forsøgte at bakse kalven op af åbredden, men der var for stejlt, og kalven var for tung. Han tog fat i kalvens øre og fik den slæbt hen mod den anden bred, hvor han kom fra, og hvor han vidste, at der var knapt så stejlt.

I ske med en kalv

Ti minutter og et adrenalin-kick senere lå mand og kalv ved siden af hinanden på en åbred midt i Vestjylland. Kim råbte på sin kæreste, der først troede, at han lavede fis med hende.

Efter tyve minutter blev hun overbevist og gik ud for at lede. Hun fandt sin kæreste, der lå i ske med en kalv, mens han nulrede den på maven for at holde den varm.

- Det var ikke det syn, jeg havde regnet med, og jeg tænkte, at han var tosset. Men så lagde jeg mig ned ved dem for at prøve at holde dem varme, forklarer 24-årige Patricia Jepsen.

Hun ringede til politiet og hentede en sovepose til det forfrosne par. Politiet fik kontakt til landmand Søren Markvorsen, der efter ankomst til stedet tog kalven over skulderen og bar den op til lejrpladsens bål, hvor kalv og mand fik varmen igen godt hjulpet af kvægavlerens medbragte snaps.

Det var noget af et syn, der mødte Kims kæreste Patricia, da hun gik ud for at lede efter sin kæreste en sen aften i april.

Bøffer til helte

Dagen efter blev parret inviteret til brunch på gården og fik som tak et par angus-bøffer med hjem til pladsen.

Tilbage står en taknemmelig kvægavler, der har fået sin kalv tilbage i live:

- Nu ved vi da, at der udover ulve også findes helte i Vestjylland, siger Søren Markvorsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

SF's lønloft lugter af misundelse

Skal der været loft på, hvor meget en topchef i en privat virksomhed i Danmark må tjene? Ja, det mener SF, som torsdag aften kom på banen med et forslag, hvor man vil komme uligheden i samfundet til livs ved at diktere, at en topchef maksimalt må tjene 20 gange så meget som virksomhedens lavestlønnede. Diskussionen er væsentlig. Det er den. Uligheden i samfundet er altid relevant at tage fat i og have fokus på, men at tro, at vi kan og skal løse det hele med strammere regler, er ikke ligefrem den mest sympatiske vej at gå. Det hele bliver serveret af SF's Jakob Mark med et citat om, at han ikke forklare, hvorfor der er mennesker, der skal tjene 36 millioner kroner om året. Det er simpelthen for nemt og uden for kontekst at servere et politisk forslag med sådan en tagline. Det svarer til at himle op over, at der er fodboldspillere, der tjener en kvart milliard om året og derfor vil regulere det. Ja, beløbene kan virke absurde, men hvis virksomheden eller fodboldklubben tjener dobbelt så mange penge i dag som for ti år siden, blandt andet fordi topchefen eller fodboldspilleren gør det fremragende, er det så ikke fair, at deres løn også stiger 100 procent, så lønningerne følger med omsætningen? Håbet med SF's forslag er selvfølgelig, at den med den laveste løn kommer tættere på toppen, og derfor udjævner uligheden, men det er forslaget ingen garanti for. Lønloftet kan også betyde, at topchefen blot får mindre i ren løn og dermed betaler mindre til statskassen, for så at få resten af lønnen på den ene eller anden kreative måde.

Annonce