Annonce
Aarhus

Fandt to hvalpe i grøften: Hundemor havde gnavet sig fri af indhegning

Det er hårdt sådan at være på udflugt med mor, når man kun er otte uger gammel. Især når mor stikker af. Foto: Østjyllands Politi

Politiet frygtede, to hundehvalpe var blevet efterladt i en grøft. Hvalpene blev fundet tidligt fredag morgen ved Fulden.

AARHUS: Det er en solstrålehistorie, Østjyllands Politi har postet på Twitter. Så meget kan vi godt røbe.

Fredag morgen blev to hundehvalpe indleveret til politiet i Aarhus af en mand, der havde fundet dem i en grøft ved Fulden, da han var på vej på arbejde.

- Han tror egentligt, det er to krager, der ligger i grøften. Men da han kommer nærmere, kan han godt se, at de ikke flyver nogen vegne, fortæller vicepolitiinspektør Martin Rasmussen fra Østjyllands Politi.

Manden standser sin bil og ser, at det er to små hundehvalpe, som han tager med i bilen og indleverer til politiet i Aarhus.

- Vi kan ikke umiddelbart finde nogen chipmærkning på dem, siger Martin Rasmussen.

Annonce

Derfor frygter man hos politiet, at de to hundehvalpe er blevet efterladt hjælpeløse i grøften.

Falck bliver tilkaldt, og de to sorte hvalpe bliver kørt til Dansk Dyreværn Aarhus i Tingskoven i Tranbjerg.

Her har man bedre udstyr end hos politiet, så her finder man rent faktisk chipmærkning på hundene. Derfor er alt også endt lykkeligt. Hvalpene er forenenet med hundemor og familie.

- Det viser sig, at hundemor har gnavet sig fri af en indhegning, og har taget tre hvalpe med sig. Og hvorfor de to hvalpe så lige ender alene i grøften ved Fulden, det er jo ikke til at vide, siger vicepolitiinspektøren.

Hvalpene er otte uger gamle og af blandet race.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Biografgængere undrer sig over manglende evakuering: Men det var helt efter bogen, forklarer centerchef

AGF

AGF gik mål-amok i Farum

Leder For abonnenter

Kloge ord om vanddragen: Vent med at flytte den

Vanddragen synger nu på sidste vers på Store Torv, efter at Aarhus Byråd onsdag besluttede, at den skal fjernes fra torvet og formentlig erstattes med noget andet kunst på stedet. Tilsyneladende har beslutningen bred opbakning i befolkningen - på en afstemning på stiften.dk forleden stemte 60 procent af deltagerne for, at den skal væk. Så det giver ikke nogen mening at diskutere længere, om den skal blive stående eller ej. Den sag er afgjort. Til gengæld giver det masser af mening at se fremad og diskutere, hvad der skal ske med torvet, når 'Torvenes Brøndsløjfe', som Vanddragen rettelig hedder, er væk. Den diskussion startede så småt på byrådsmødet, hvor et par klarsynede politikere hævede stemmen. SF's Jan Ravn Christensen manede til besindighed og advarede mod, at Vanddragen bliver fjernet over hals og hoved og efterlader et stort hul i torvets belægning, som derefter skal repareres for igen at blive brudt op, når en ny udsmykning er klar. Dér har han en vigtig pointe. Det vil være spild af penge at fjerne Vanddragen, før noget nyt er klar. DF's Knud N. Mathiesen har også en pointe i, at det er uværdigt og uhensigtsmæssigt at gemme dragen væk i et depot. Så han slår til lyd for, at der med det samme findes en ny placering, hvor kunstværket spiller bedre sammen med omgivelserne, end det var tilfældet på Store Torv. Og at private bygherrer kunne tænkes at ville sponsorere en flytning til et nyt område, hvor de har gang i noget byggeri, er vel heller ikke utænkeligt. Så lad os følge deres gode råd og få gang i en proces, som både handler om at give Store Torv en indretning og noget kunst eller udsmykning, som kan give mere liv på torvet, samt finder et nyt og bedre sted til Vanddragen. Lad os straks komme i gang med at diskutere det. Knud N. Mathiesen nævner selv Aarhus Ø, som et oplagt sted til Vanddragen, men ville det ikke bare blive samme historie dér, som det var på Store Torv: at vinden spreder vandet ud over et større område. Måske et kommende torv eller grønt område på Godsbane-området ville være mere velegnet?

Annonce