Annonce
Aarhus

Fandt to hvalpe i grøften: Hundemor havde gnavet sig fri af indhegning

Det er hårdt sådan at være på udflugt med mor, når man kun er otte uger gammel. Især når mor stikker af. Foto: Østjyllands Politi

Politiet frygtede, to hundehvalpe var blevet efterladt i en grøft. Hvalpene blev fundet tidligt fredag morgen ved Fulden.

AARHUS: Det er en solstrålehistorie, Østjyllands Politi har postet på Twitter. Så meget kan vi godt røbe.

Fredag morgen blev to hundehvalpe indleveret til politiet i Aarhus af en mand, der havde fundet dem i en grøft ved Fulden, da han var på vej på arbejde.

- Han tror egentligt, det er to krager, der ligger i grøften. Men da han kommer nærmere, kan han godt se, at de ikke flyver nogen vegne, fortæller vicepolitiinspektør Martin Rasmussen fra Østjyllands Politi.

Manden standser sin bil og ser, at det er to små hundehvalpe, som han tager med i bilen og indleverer til politiet i Aarhus.

- Vi kan ikke umiddelbart finde nogen chipmærkning på dem, siger Martin Rasmussen.

Annonce

Derfor frygter man hos politiet, at de to hundehvalpe er blevet efterladt hjælpeløse i grøften.

Falck bliver tilkaldt, og de to sorte hvalpe bliver kørt til Dansk Dyreværn Aarhus i Tingskoven i Tranbjerg.

Her har man bedre udstyr end hos politiet, så her finder man rent faktisk chipmærkning på hundene. Derfor er alt også endt lykkeligt. Hvalpene er forenenet med hundemor og familie.

- Det viser sig, at hundemor har gnavet sig fri af en indhegning, og har taget tre hvalpe med sig. Og hvorfor de to hvalpe så lige ender alene i grøften ved Fulden, det er jo ikke til at vide, siger vicepolitiinspektøren.

Hvalpene er otte uger gamle og af blandet race.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Selvfølgelig skal de møde til tiden, men...

En del af børn og unges opdragelse er at lære at møde til aftalt tid. Det handler ikke kun om skolen, men også når man laver aftaler med andre. Vi skal kunne stole på hinanden. Derfor skal unge lære at møde til tiden. Også når de er nået i gymnasiet. At de ikke altid gør det, er en kendt sag. Men der kan være gode forklaringer på, at en elev ikke er til stede, når klokken ringer ind til en times undervisning. Ved dagens begyndelse kan bus eller tog være forsinket, og hvis eleven er taget hjemmefra i passende tid til at nå frem til første time, har det ingen mening, at han eller hun skal have fravær for for sent fremmøde, hvis forklaringen ligger i, at den offentlige transport ikke fungerer som lovet. Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) kommer eleverne i møde, når hun har besluttet at afskaffe den bekendtgørelse om fravær, som den tidligere regering indførte i oktober sidste år. Hun vil lade landets gymnasier og deres lærere vurdere, hvornår en elev skal noteres for fravær. Hun mener, at lærerne fuldt ud er i stand til at vurdere, hvornår der er tale om en elev, som kommer for sent sammen med 300 andre, fordi busserne er forsinkede, og hvornår det handler om elev, der er sløv i optrækket. For de findes også. Der er sikkert også dem, der regner på, om de kan holde sig inden for grænsen for advarsler og lignende og tager sig en ekstra fridag på den konto. For slet ikke at tale om dem, der kan finde på at gå hjem før skoledagen slutter eller dem, der ikke sørger for at være i klassen, når frikvarteret slutter. Her skal gymnasiet og lærerne selvfølgelig gribe ind. Sløvhed, slendrian og ligegyldighed skal ikke tolereres. Men den sunde fornuft skal råde, når en elev, der kommer for sent, har en forklaring, som lyder plausibel. Systemet med at notere fravær bør heller ikke afskaffes, for det giver skolen en mulighed for at gribe ind, hvis en elev har brug for støtte i det faglige eller på trivsel i skolen. Så skal der sættes ind på andre måder, og ikke alle elever er lige åbenmundede om deres eventuelle problemer.

Annonce