Annonce
Aarhus

Fandt to hvalpe i grøften: Hundemor havde gnavet sig fri af indhegning

Det er hårdt sådan at være på udflugt med mor, når man kun er otte uger gammel. Især når mor stikker af. Foto: Østjyllands Politi

Politiet frygtede, to hundehvalpe var blevet efterladt i en grøft. Hvalpene blev fundet tidligt fredag morgen ved Fulden.

AARHUS: Det er en solstrålehistorie, Østjyllands Politi har postet på Twitter. Så meget kan vi godt røbe.

Fredag morgen blev to hundehvalpe indleveret til politiet i Aarhus af en mand, der havde fundet dem i en grøft ved Fulden, da han var på vej på arbejde.

- Han tror egentligt, det er to krager, der ligger i grøften. Men da han kommer nærmere, kan han godt se, at de ikke flyver nogen vegne, fortæller vicepolitiinspektør Martin Rasmussen fra Østjyllands Politi.

Manden standser sin bil og ser, at det er to små hundehvalpe, som han tager med i bilen og indleverer til politiet i Aarhus.

- Vi kan ikke umiddelbart finde nogen chipmærkning på dem, siger Martin Rasmussen.

Annonce

Derfor frygter man hos politiet, at de to hundehvalpe er blevet efterladt hjælpeløse i grøften.

Falck bliver tilkaldt, og de to sorte hvalpe bliver kørt til Dansk Dyreværn Aarhus i Tingskoven i Tranbjerg.

Her har man bedre udstyr end hos politiet, så her finder man rent faktisk chipmærkning på hundene. Derfor er alt også endt lykkeligt. Hvalpene er forenenet med hundemor og familie.

- Det viser sig, at hundemor har gnavet sig fri af en indhegning, og har taget tre hvalpe med sig. Og hvorfor de to hvalpe så lige ender alene i grøften ved Fulden, det er jo ikke til at vide, siger vicepolitiinspektøren.

Hvalpene er otte uger gamle og af blandet race.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Århusiansk syrienkriger anholdt ved ankomst til Danmark

Læserbrev

Læserbrev: Socialdemokratiet vil gerne være med

Socialdemokratiet ønsker naturligvis at være med til at præge udviklingen i Odder Kommune. Derfor er vi også næsten hvert år med i budgetforlig. Desværre ikke i år. Det, der skiller, er især grønthøstermetoden forklædt som "hverdagseffektiviseringer", manglende satsning på grøn og bæredygtig udvikling og detailstyring på fagområderne. Med detaljerede retningslinjer og puljer udstråler budgetforliget desværre mistillid til medarbejderne. Det er New Public Management og djøfisering, når det er værst. Hverdagseffektiviseringerne, puljerne og flere eksempler på beslutninger, der ikke føres ud i livet, tegner et billede af en kommune, der er ved at gå i stå. Politikere, der ikke tager ansvar for udviklingsretningen. Og ikke tager ansvar for at rette økonomien op i tide. Ved sidste års budgetlægning blev det vedtaget, at der skulle udarbejdes et udviklingskatalog over mulige smarte investeringer/besparelser. Det er ikke udarbejdet. Ved 2. behandling af budgettet argumenterede borgmesteren for, at der ikke er afsat nye penge til energibesparende foranstaltninger, fordi penge i sidste års budget ikke er brugt. Eksempler blandt flere på manglende tempo og vilje til at udføre byrådets beslutninger. Det hjælper ikke at give forvaltningen skylden, ansvaret ligger entydigt hos borgmesteren. Manglerne i forhold til grøn og bæredygtig udvikling har fået mindre opmærksomhed. Lone Jakobi trak forskellen op således: "Sølle halvanden millioner kroner har I fundet til grøn og bæredygtig omstilling i Odder Kommune - over fire år! (...) Men derfra, da finder I ingenting. Som i absolut ingenting. Og I stopper endda det vigtige arbejde med energirenoveringer." Til sammenligning har Socialdemokratiet i sit budgetforslag fundet otte millioner kroner. Socialdemokratiet vil gerne tilbage til samarbejde over midten. Men det forudsætter, at borgmesteren leverer på byrådets beslutninger og herunder ikke mindst det omstillingskatalog, som også hans forligspartnere har bestilt. Der er brug for seriøs prioritering og handling, hvis vi skal rette op på både økonomi og kernevelfærd og samtidig bidrage til en grøn og bæredygtig udvikling.

AGF

Målfest, sejr og ny optimisme: Her er hele dækningen af AGF-Sønderjyske

Annonce