Annonce
Østjylland

Fangeflugt fra retten: Nu er den anden hjælper også fængslet

En 24-årig mand fra Aarhus er fortsat på fri fod efter en fangeflugt fra Retten i Horsens fredag i sidste uge. Til gengæld er begge de to mænd, der hjalp ham med at flygte, nu bag tremmer. Arkivfoto: Søren E. Alwan
En 20-årig mand fra Aarhus blev fredag varetægtsfængslet for sin andel i den indtil videre vellykkede fangeflugt fra Retten i Horsens sidste fredag. Her flygtede en 24-årig mand.
Annonce

Horsens: De to mænd, der fredag 26. april hjalp en 24-årig fængslet mand fra Aarhus til at flygte fra Retten i Horsens, er nu begge to selv endt bag tremmer for deres hjælp.

Allerede dagen efter fangeflugten blev en 21-årig mand fra Aarhus anholdt i Aarhus og varetægtsfængslet dagen efter. Han er sigtet for at have medvirket til en fangeflugt.

Kort efter midnat natten til torsdag klappede fælden for hjælper nummer to, en 20-årig mand fra Aarhus.

Han blev anholdt i Aarhus kl. 0.24, fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Horsens torsdag eftermiddag og varetægtsfængslet frem til 24. maj. Også han er sigtet for sin rolle i flugten, oplyser vicepolitiinspektør Lars Peter Madsen, Sydøstjyllands Politi.

Annonce

Flygtet fortsat på fri fod

Den 24-årige mand, der flygtede fra retten, er fortsat på fri fod.

Ifølge Lars Peter Madsen afsoner han i øjeblikket en dom. Fredag i sidste uge var han i retten i en sag, hvor han var tiltalt for at besidde en mobiltelefon i fængslet.

Om det er selvsamme telefon, han har brugt til at arrangere sin flugt, er uvist. Men sikkert er det, at han benyttede en pause under retssagen til at stikke af.

- De var lige gået ud fra retslokalet, og så løb han. En fængselsbetjent løb efter, og den ene af de to medgerningsmænd forsøgte at spærre vejen for fængselsbetjenten ved at stille sig ind foran. Det betød, at den 24-årige kom lidt foran, fortæller Lars Peter Madsen.

Fangen spurtede ud af retsbygningen ud på Godsbanegade og løb til højre mod Emil Møllers Gade. Her ventede en bil rundt om hjørnet, der kørte ham væk.

Hjælperen i retsbygningen benyttede sig af forvirringen til at fordufte.

Annonce

Politiet undersøger flugten

Det var to fængselsbetjente, der bevogtede den 24-årige flugtfange under retsmødet.

Sydøstjyllands Politi har siden undersøgt, om fængselsbetjentene gjort sig skyldig i en tjenstlig forseelse.

- Men vi har ikke på nuværende tidspunkt konstateret, at der er sket en overtrædelse, siger Lars Peter Madsen.

Hvad angår den 24-årige, er han stadig på fri fod og eftersøges fortsat at politiet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Aarhus-rådmand vil ikke anmelde avis for forbudte optagelser

Annonce