Annonce
Aarhus

Fans frygter ballade på familietribunerne

Aab - FcK , Superliga. Aalborg Stadion. Dramatik og ballade i 2. halvleg. Her er det romerlys hos FCK-fans der senere får dommeren til at afbryde kampen søndag aften d.4.marts 2012. (Foto: Henning Bagger/Scanpix 2012).

Nyt initiativ med at lukke afsnittet til udebanefans kan øge utrygheden på tribunerne, frygter fanklubber.

Annonce

Hensigten er egentlig ganske fornuftig. De fans, som ikke kan opføre sig ordentligt, må blive væk fra de danske stadions. Men aftalen der skal sikre planen, kan give bagslag for ganske uskyldige fodboldelskere.

Sådan er meldingen i hvert fald fra fanklubberne i OB, AGF, Brøndby og AaB. Onsdag aften bakkede ledelsen i netop disse klubber op om FC Københavns beslutning om ikke længere at tilbyde udebaneafsnit ved indbyrdes kampe i tilfælde af scener som i søndagens kamp mellem AaB og FC København.

»Risikoen vil være, at man lukker ballademagere ind på en familietribune, siger formanden for danske fodbold fanklubber«, Peter Byskov, til B.T.

Han vurderer nemlig - sammen med de involverede fanklubber - at lukkede udebaneafsnit ikke afholder fodboldbøllerne fra at møde op på de danske stadions. De vil nemlig fortsat kunne indløse billet til de neutrale tribuner.

»En lukning af udebaneafsnit betyder jo ikke, at folk stopper med at gå til fodbold. Og det kan da ikke være betryggende for en familie her på stadion i Aalborg, hvis man sidder blandt en flok fulde Brøndby- eller FCK-fans. Derfor er mit umiddelbare indtryk, at utrygheden vil stige«, siger Rasmus Trenskow, formand for AaB Support.

En vurdering, der også deles i OBs fanklub.

»Jeg synes godt, man kan frygte, at der kan opnås en farlig cocktail på de neutrale pladser«, siger formand Jacob Lind.

Derfor er der generelt hovedrysten blandt de involverede fanklubber oven på onsdagens aftale.

»Det virker panisk og ugennemtænkt. Hvis jeg havde børn, så ville jeg da være nervøs for at tage dem med til fodbold«, fortæller Lisa Kaae Kildsgaard, næstformand i AGF Fanclub.

Hos ledelsen i både Aalborg og Brøndby ser man dog ingen grund til bekymring over den nye aftale, som netop er lavet for at komme tilskuerballaden til livs.

»Jeg taler for Brøndby Stadion her. Det er i forvejen en god og sikker oplevelse at gå til fodbold hos os, og jeg er sikker på, at vi har den fornødne sikkerhed til, at der ikke opstår problemer«, siger Brøndby-direktør Jan Lockhart, mens sportsdirektør i AaB, Lynge Jacobsen, fastslår, at det konkrete initiativ nu skal viderebearbejdes.

»Det med udebaneafsnittene er en kortsigtet løsning, som vi skal finde en mulighed for at få afsluttet. Derfor går vi nu i gang med at diskutere, hvordan vi kan styre det her. Den kan eksempelvis være med registrering«.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Farligt vejr-vagt ønskes

Danmark

Få overblikket: Her er de nye restriktioner, der gælder fra mandag

CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Aarhus For abonnenter

I kirke juleaften? Nytårsaften med vennerne? Corona-professoren svarer på fem dilemmaspørgsmål

Annonce