Annonce
Kultur

Fantasifuld ungdomstrilogi

Twilight møder Star Wars i aarhusianske Mette Bundgaard Laursens nye science fiction-trilogi, der både rummer teenagedrama og fjerne galakser.

Annonce

Den aarhusbaserede forfatter Mette Bundsgaard Laursen debuterer med ikke mindre end en hel science fiction-trilogi på Forlaget Facet.

Serien har fået navnet »Caldera« og foregår både i et dansk gymnasiemiljø og i en fjern galakse.

Hovedpersonen Kate er en cool og selvsikker gymnasieelev, der er tilfreds med sin position som klassens nørd.

Samtidig er hun fordomsfuld overfor klassens populære typer og derfor også svær at overbevise, da klassens nye fyr - som mest af alt ligner en hot, californisk surfer - vil giftes med hende i en fjern galakse.

Trilogien er skrevet i et uhøjtideligt, spændstigt og tilstræbt »ungt« sprog. Den bæres i høj grad oppe af hovedpersonens skarpe personlighed og sarkastiske humor, der gang på gang punkterer rumprinsen Noahs højtidelige skæbnesnak.

Det giver en god dynamik i handlingen og koblingen mellem realistisk teenagehverdag og det ydre rum fungerer overraskende godt.

Desværre er skildringen af det moderne ungdomsliv flere steder præget af klichéer og manglende viden.

Der er masser af trekantsdramaer, jalousi, usikkerhed og drukfester, men det kommer ofte til at fremstå ensformigt og karikeret. Forsøget på at være »ung med de unge« lykkes altså kun delvist.

Selvom serien næppe appellerer til gymnasieelever, så er der ingen tvivl om, at den vil gå rent ind hos en lidt yngre målgruppe.

Plottet er intelligent tænkt og især dets science fiction-elementer, samt det komplicerede - og komiske - forhold mellem de to hovedpersoner vil sandsynligvis vække stor begejstring.

Serien er uden tvivl et interessant bud på en ny vinkel på science fiction-genren; den får en tiltrængt afstøvning og viser sit potentiale til at blive det nye »store« hos de mange tweens og teenagere, der for tiden pløjer sig igennem uanede mængder fantasy og horror.

»Caldera 1-3«

Mette Bundgaard Laursen, 399 kroner. Udkom 12. maj 2014 på Forlaget Facet.

Annonce
Aarhus

Kør forsigtigt: Det kan være glat

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Drastisk fald i antal nye corona-smittede: Aarhus er under magisk grænse

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Annonce