Annonce
Sport

Fantasiløse United skyder med løst krudt i ny fiasko

Phil Noble/Reuters
Skuffelserne fortsætter for Ole Gunnar Solskjær og hans tropper, der led et sviende nederlag til Burnley.

Manchester United humper og halter i Premier League, hvor den skrantende storklub har mere end svært ved at finde fodfæste i kampen om Champions League-billetter.

Onsdag aften led Ole Gunnar Solskjærs mænd sæsonens ottende liganederlag, da Burnley kunne rejse hjem fra et regnfyldt Old Trafford med en solid 2-0-sejr. Det er tredje United-nederlag i de seneste fire kampe.

Men hvor udebanetab til Arsenal og Liverpool måske kan forsvares, bliver det sværere at forklare fiaskoen mod et Burnley-hold, der kæmper for at holde nedrykningspladserne på afstand.

Der var ikke meget at muntre sig over for publikum på Old Trafford, og en trist første halvleg blev helt til rotterne for hjemmeholdet, da gæsterne bragte sig foran på et mål efter gammeldags britisk skabelon.

Et frispark blev fra banens midte sparket op i Uniteds straffesparksfelt. Her nåede Burnleys Ben Mee højest og headede bolden ned foran tankcenterforwarden Chris Wood, der fyrede den i nettet med skinnebenet.

Manager Ole Gunnar Solskjær reagerede i pausen ved at sætte den unge angriber Mason Greenwood ind for Andreas Pereira, men ændringen fik ikke den håbede effekt.

Tværtimod fordoblede gæsterne føring ti minutter inde i anden halvleg på en spektakulær scoring af Jay Rodriguez.

Efter kvikt småspil i venstre side tog Rodriguez bolden med sig ind i straffesparksfeltet, hvorefter han hamrede den op i nærmeste målhjørne med et overraskende skud.

Så kunne gæsterne med god samvittighed stille sig tilbage i en betondefensiv, som Manchester United i sin nuværende forfatning ikke har fantasi til åbne.

Der blev spillet på kryds og tværs og frem og tilbage foran Burnleys felt, men farligt blev det sjældent, og da dommeren fløjtede af, havde mange tilskuere for længst forladt stadion.

Manchester United er stadig nummer fem i tabellen med 34 point, men klubben er reelt en del af ligaens midterfelt. Fra United og ned til Newcastle på 14.-pladsen er der således kun fire point.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Politi advarer om risiko for akvaplaning efter uheld på østjysk motorvej: Det er meget farligt

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Annonce