Annonce
Livsstil

Fantastisk! Fantastisk! Det er jo ren magi!

Pr-foto

Switch: Glitterik Smørhår, som i "Hemmelighedernes Kammer" er ophavsmand til den begejstrede overskrift til denne anmeldelse, ville om nogen lade sig benove over muligheden for at tage handlingen fra alle syv Harry Potter-bøger med sig i spilform på en bærbar spillemaskine - endda med mulighed for co-op på farten. Men det er ikke desto mindre virkelighed, da TT Games har genudgivet Lego Harry Potter-spillene i én samlet pakke til Nintendo Switch og Xbox One. Denne anmeldelse tager udgangspunkt i Switch-udgaven.

Spillene udkom oprindeligt i 2010 og 2011, og mangt et Lego-spil er blevet bygget siden da. Er man opdateret med de senere års Lego-spils løbende forbedringer, vil "Harry Potter Collection" med al sandsynlighed føles en smule forsimplet og forældet. De mange unikke egenskaber, som forskellige figurer besidder i nye Lego-spil, er noget mere begrænsede, og der er eksempelvis heller ingen tale i spillet - og da slet ikke på dansk. Men det er stadig underholdende at besøge Den utætte kedel, Diagonalstræde og tager timer på Hogwarts. Lektionerne bliver hurtigt relevante, da de nye besværgelser, man lærer, skal tages i brug, hvis man vil avancere i spillet. Spillene følger handlingen fra Harry Potter-bøger og -film, og er man fan, er det hyggeligt og sjovt, uden på noget tidspunkt at blive rigtig udfordrende.

"Lego Harry Potter Collection" er stadig værd at spille i 2018, især hvis man missede spillene for snart otte år siden. Den magiske skole Hogwarts er en spændende lege- og læreplads, der indbyder til udforskning og leg, og der sker aldrig mere på skærmen, end at det fungerer på Switch på farten - også når man spiller to.

Titel: "Lego Harry Potter Collection"

Platform: Nintendo Switch, Xbox One, (PS4 I 2016)

Udgivelsesdato: 30. oktober

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Socialdemokraterne hader idræt

Indrømmet, overskriften er måske nok strammet en anelse, men når man ser på, hvordan borgmesterpartiet optræder i spørgsmålet om at sikre ordentlige og tilstrækkelige idrætsfaciliteter til de århusianske borgere, så kan man ikke helt undgå at sidde tilbage med fornemmelsen af, at partiet egentlig ikke tager den del særlig seriøst. Sammenligner man Aarhus med alle andre byer i Danmark, er det nemlig kun indbyggerne i hovedstaden, der er dårligere stillet end århusianerne. En rapport fastslog for nylig, at hvis udviklingen fortsætter, vil Aarhus i 2030 mangle hele 32 fodboldbaner og 22 idrætshaller, hvis byen bare skal opretholde den nuværende fordeling af borgere per facilitet - og det er endda uden at medregne, at byen vokser med over 5000 indbyggere om året. Det er naturligvis ikke alene Socialdemokratiets ansvar, men lige nu er det i hvert fald fair at fastslå, at det er byrådets største parti, der står i vejen for, at idrætsområdet kan få det tiltrængte løft. Både Venstre og Radikale har gentagne gange forsøgt at råbe de øvrige partier op, men specielt den røde del af byrådssalen virker til helt at have mistet hørelsen, når det handler om idrætsfaciliteter. Ufatteligt, når man ved, hvor meget et velfungerende forenings- og idrætsliv betyder for alt lige fra integration til sund livsstil og mindre kriminalitet.

Annonce