Annonce
Aarhus United

Fantastisk sejr til Aarhus United: Martina Thörn kunne ikke skydes igennem

Martina Thörn var tæt på umulig at komme igennem i Aarhus United-målet. Arkivfoto: Ole Nielsen.
Klubben ligger nu inden for slutspilspladserne på en syvendeplads efter en virkelig stærk hjemmesejr.
Annonce

HÅNDBOLD: Der findes knap noget bedre i sport end at slutte af med en sejr. Det kan gøre underværker for morale og selvtillid, hvilket kan være afgørende på højeste niveau.

Onsdag aften tog Aarhus United hjemme imod Nykøbing Falster Håndbold (NFH) med to gamle Aarhus-kendinge, Celine Lundbye og Sofie Flader, på holdkortet i sæsonens sidste kamp før landsholdspausen.

Så det var selvsagt en vigtig kamp at vinde.

Som sagt som gjort. Aarhus United og især Martina Thörn spillede en fantomkamp, som de vandt 23-20.

Annonce

Rodet start på kampen

Første halvleg startede i højt tempo med flotte angreb fra begge hold. Dampen gik dog hurtigt ud, og de tekniske fejl begyndte at snige sig ind i spillet, der blev mere og mere rodet, hvilket førte til en lang periode uden mål i midten af halvlegen.

Faktisk var halvlegen som helhed egentlig ret elendig spillemæssigt med fejl på fejl fra begge hold efter den ellers livlige start. Mål kom der generelt ikke mange af i halvlegen, der endte 9-9.

Om der skulle gives kredit til forsvarene og målvogterne eller om angrebene skulle kritiseres, kan der være flere meninger om, men angrebene var godt nok ikke flydende.

Annonce

Martina Thörn var en mur

Efter pausen kom der gang i spillet, altså angrebspillet for forsvar var der ikke meget af. Målene fløj ind i begge ender og allerede i midten af halvlegen var der scoret lige så mange mål som i første.

Holdene fulgtes pænt ad og kampen var stadig til tider rodet, men stadig af langt højere kvalitet end første halvleg. Kampen tippede dog, da nogle af Aarhus Uniteds profiler virkelig spillede sig varme.

Marielle Martinsen og Mathilde Neesgaard viste høj klasse og tog ansvar i angrebet, mens især Martina Thörn spillede en brandkamp i målet, hvor hun lavede redning efter redning på flere 100 procentschancer. Statistikkerne gjorde hende ikke engang fyldest, så god var hun.

Det ville ikke være helt løgn at sige, at hun afgjorde kampen i anden halvleg, hvor hun gik helt amok og virkede uigennemtrængelig i målet. Sjældent har man set en bedre kamp i Aarhus United trøjen fra den svenske målvogter, der klart var kampens spiller.

Annonce

Jublen brød ud

Tilbage til kampen.

Aarhus United tog styringen i slutningen af halvlegen og så sig ikke tilbage. Kasserne fløj ind og det stod klart, at NFH ikke ville nå tilbage i kampen.

Så da slutfløjtet lød brød jublen ud i hallen blandt både spillere og publikum til lyden af "Sweet Caroline".  Sejren var hjemme. Det var så tæt på kogepunktet, som man kommer i en coronaramt hallen.

Resultatet bringer Aarhus United op på en syvendeplads i ligaen og godt inden for slutspilspladserne. Så nu kan Aarhus United spillerne gå velfortjent på landsholdpause med en stærk afslutning og formentlig en stor tro på tingene.

Aarhus United spiller næste gang 30. december hjemme mod Horsens Håndbold.

Håndboldligaen

Aarhus United - Nykøbing Falster Håndbold (NFH) 23-20 (9-9)

Aarhus United: Mathilde Neesgaard 6, Marielle Martinsen 6, Cecilie Hansen 3, June Bøttger 3, Line Ellertsen 2, Marie Aamand 1, Thea Sturludóttir 1, Annika Meyer 1

NFH: Lærke Nolsøe 6, Dione Housheer 4

Udvisninger: Aarhus United 3, NFH 3

Redningsprocenter: Aarhus United - Martina Thörn 17 / 35 (48.57%) NFH - Louise Egestorp 14 / 33 (42.42%)

Stillingen undervejs: 5-4, 7-6, 9-9, 14-15, 20-17, 23-20

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Er der en ledig plads i din boble?

Danmark

Ulven kommer - med hvad?

AGF

Tre ledere er stoppet på en måned: AGF-direktør afviser, at det er andet end tilfældigt

Annonce