Annonce
Horsens

Se video: Gæssene marcherede ind på julemarkedet

Fængslet tog lørdag hul på to weekender med julemarked, som i år er opgraderet med nye oplevelser for de yngste gæster.

Horsens: Duften af gløgg og æbleskiver fyldte arresten på Fængslet, da der lørdag blev taget hul på to weekender med julemarked.

I år var der ikke boder i cellerne i arresten, til gengæld kunne man sætte sig ind i dem og nyde julelækkerierne.

Julemarkedet er i år blev udvidet med Snekøbing. Et vinterlandskab med juletræer, hytter og snemænd, som de mindste børn kunne kravle ind i.

Snekøbing bød også på et togtur til de mindste. Og det var en attraktion, der ramte plet hos mange børn. En af dem var fire-årige Elton.

- Jeg tror, han fik mindst 10 ture, da vi kom herop, fortalte hans far, mens Elton fik sig en sidste togtur, inden familien smuttede hjem efter en gang julehygge, hvor Elton også havde fået et kram af julemanden. Og det var stort.

Forældre Julie og Torben Brinck-Søjberg synes, det er fint at få spredt julehyggen ud med julemarked i november, så julen ikke blive alt for massiv i december måned.

Annonce
Julekugler, juletræer, julestjerner, julehjerter. Markedet bød på alt godt til julehyggen. Foto: Morten Pape

Børnenes Snekøbing

Elton og mange andre børns glæde ved juletoget falder i god jord hos arrangørerne, markedsarrangør Dorte Mikkelsen og Fængslets eventkoordinator Nana Renee Andersen.

- I år har vi lavet Snekøbing, fordi vi gerne vil lave noget målrettet børnene, så julemarkedet på Fængslet har oplevelser for hele familien. Snekøbing og juletoget er gratis, så man ikke skal have penge op af lommen hele tiden, lød det fra de to, som var ovenud tilfredse med lørdagens menneskemylder.

- Der var kø, men ikke lang ventetid for at komme ind, lige fra vi åbnede. Og regnen har heller ikke holdt folk tilbage for at komme, lød status lørdag over middag.

Det er første gang julemarkedet løber over to weekender mod tidligere én. Arrangørerne er allerede sikre på, at det bliver gentaget næste år. Målet er at nå op på 15-16.000 gæster i løbet af de fire markedsdage.

Gåseparade som maskot

Selv om der måske ikke var trængsel og alarm, så var der i hvert tilfælde velbesøgte stande i både Julesnedkeriet og Julemagasinet. Og selv om madboderne i gården tilbød udendørs spisepladser, så kunne man også komme ind i varmen i den gamle gymnastiksal og nyde maden - og varmen.

Kun gæssene holdt sig udenfor, hvor gæsterne flokkedes om dem, når de gik parade.

- Gåseparaden er blevet vores maskot, sagde Dorte Mikkelsen.

Udenfor luntede selveste julemanden også rundt.

- Far, far, julemanden er her, gjaldede det i gården med barnestemme, da en lille dreng fik øje på den rødklædte mand, der krammede børn, mens forældrene forevigede øjeblikket. Og hvem ved, om der blev hvisket et par julegaveønsker ind i hans store, hvide skæg.

Julemarkedet på Fængslet, Fussingsvej, er åbent 16., 17., 23. og 24. november klokken 10-17. Entre for voksne, børn under 12 år gratis.

Julemanden lagde gerne ører til børnenes ønsker, når han gik rundt og snakkede med dem. Foto: Morten Pape
Juletoget var lige fra start en succes for børnene. Og det er nyt, at der er gratis togture for de mindste - heriblandt fire-årige Elton. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Alle tiders jul med pressefotograferne

Læserbrev

Parkering på fiskerihavnen. Er vi blot en stime gubbier i akvariet?

Det forekommer mig ret bizart, at to rådmænd offentligt diskuterer, hvem der mon er skyldig i den ene fejl efter den anden, samtidig med at vi borgere blot ser på cirkusset. Det var i ingens interesse, at parkeringsforholdene blev ændret på Fiskerihavnen. Men af en eller anden finurlig bureaukratisk grund ændrede man det uden argumentatorisk grund. Vi så det også med projekt Aarhus Folkepark, hvor der heldigvis blev oprettet borgergrupper mod indgriben i vores grønne områder. Burde det overhovedet være nødvendigt at oprette protestgrupper? Burde borgerdemokrati/-inddragelse ikke være en ren selvfølge? Heldigvis landede Lind Invest og Salling Fondene lidt ro på bølgen i akvariet. Men også her går det stærkt, og før vi fik set os om, hed projektet pludselig Kongelunden. Jo, demokratiets vej i akvariet vil ingen ende tage. Gubbierne svømmer konstant rundt og følger bare strømmen af fodringen fra oven. Det er, som om byrådets aktører i akvariet helt har glemt, at de er medaktører og skal varetage miljøet i vandet til gavn for alle. Det kunne være ønskeligt, at man lyttede noget mere til borgerne og stillede dem overfor flere valg, så det ganske enkelt var flertallet, der havde en sidste stemme, i forhold til om det skal være den ene eller den andens byudviklers forslag, der bliver realiseret i de forskellige enormt store projekter, der skal udvikle byen. Vi skal alle være her, og vi skal alle behandles med respekt.

Aarhus

Efter 15 timer: Stadig ingen spor af forældre til efterladte småbørn

Annonce