x
Annonce
Aarhus

Far og mor får glade drenge hjem fra skole

<p>»Når der har været en konflikt i drengegruppen, så går drengene til læreren, som griber ind. De taler om, hvad der er sket, og alle bliver hørt. Konflikten bliver løst med det samme, og man kommer hurtigt videre. Det er rigtig rart, at det bliver håndteret på, den måde,« siger Gitte Seiersen, som er mor til to elever på Skt. Knuds Skole - her sammen med hendes mand Jesper Seiersen. Foto: Jens Thaysen</p>

Forældre jubler over Skt. Knuds Skole, der er landets bedste, når det gælder anti-mobning.

»Det er nogle glade drenge, der kommer hjem fra skole.«

Annonce

Ordene kommer fra Gitte og Jesper Seiersen, som er forældre til Oscar og Emil, som går i henholdsvis 3. og 5. klasse på Skt. Knuds Skole.

»Vi oplever, at lærerne er meget engagerede. Det er tydeligt, at de brænder for deres job,« siger Gitte Seiersen.

Det er noget, der smitter positivt af på eleverne.

»De er jo som én stor familie, og som forælder er det fantastisk at være vidne til,« siger Jesper Seiersen.

På første parket har forældrene set, hvordan børnene interagerer med hinanden i de såkaldte legegrupper. Det er organiserede legegrupper, som består af 4-5 elever, der besøger hinanden. Grupperne er ikke faste, men blandes ofte.

»Vi har jo set, hvordan legegruppen leger herhjemme. De har det bare så godt sammen. Man kan høre det på tonen - børnene taler pænt til hinanden,« siger Gitte Seiersen.

Hun har fra andre skoler oplevet, at der herskede en hakkeorden blandt eleverne.

Nul hierarki

»Vi har før oplevet, at der var hierarki i klasserne. Det er der ikke her, og det er meget betryggende,« siger Gitte Seiersen.

Både hun og hendes mand oplever, at når der er konflikter i drengegruppen, bliver de løst med det samme.

»Skolen går meget langt for at løse problemerne. Lærerne tager gerne en time ud af skemaet for at løse konflikter blandt eleverne,« lyder det fra Jesper Seiersen.

Han mener, at det giver bedre trivsel og bedre grobund for læring.

»Det giver helt klart mere ro i hverdagen, og jeg tror faktisk, at fagligheden bliver højere i et forum, hvor børnene trives. Fra andre skoler har vi oplevet, at konflikter ikke bliver løst med det samme. Så ulmer det videre, og det skaber flere problemer,« siger Jesper Seiersen.

At løse konflikter på stedet giver også en anden fordel.

»Det er dejligt, at man ikke skal bruge forældremøderne på at tale om konflikter mellem børnene - de er jo løst. Så i stedet kan vi bruge tiden på at planlægge sociale aktiviteter i fremtiden. Det er da noget sjovere,« siger Jesper Seiersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Derfor lukkede vi genbrugspladserne

De seneste dage er bil efter bil trillet ind på de fem genbrugspladser i Odder og Skanderborg kommuner efter tre ugers coronalukning. Det er en fornøjelse at opleve den gode stemning på pladserne. Vi har set frem til at servicere kunderne igen. Stemningen har været intakt, til trods for at der ved enkelte pladser har været ganske lang kø i visse tidsrum. Der har også været bred opbakning til vores særlige retningslinjer i forbindelse med genåbningen. Tak for det. Det har gjort det trygt for både medarbejdere og kunder at færdes på genbrugspladserne. At Renosyds service betyder meget for mange, har været særlig tydeligt i den seneste tid, hvor vi har fået mange spørgsmål. Blandt andet om, hvornår vi igen kan hente pap og papir. Den service har vi nu genoptaget. Storskrald igangsætter vi efter påske. Og genbrugspladserne i Ry, Hørning og Galten-Skovby holder ekstraordinært åbent i helligdagene for at mindske smittespredning. Se åbningstiderne for påskeugen på Renosyds hjemmeside. I lukkeugerne kørte Facebook-tråde og andre offentlige debatter med mange spørgsmål og stor undren over, at Renosyd havde valgt at lukke genbrugspladserne for privatkunderne. Borgernes sikkerhed er vores højeste prioritet. Det står ikke til diskussion, at myndighedernes anvisninger er grundstenen i det samfundsansvar, vi har. Ikke mindst, når det drejer sig om at bremse spredning af coronavirus. Alle medarbejdere i den offentlige sektor blev sendt hjem midt i marts, bortset fra de områder, der blev kategoriseret som kritiske funktioner. Den kategori omfattede ikke privatkunders adgang til genbrugspladserne. Derfor lukkede vi ned og måtte indskrænke vores service. Sidst i marts lød meldingen fra regeringen: ”Offentligt ansatte, der arbejder udendørs og ikke indebærer nævneværdig menneskelig kontakt, kan arbejde som normalt”. Kort tid efter kunne vi atter slå portene op til vores fem genbrugspladser og tage imod alt det affald, der var opbevaret på matriklerne i lukkeugerne. Det er vi rigtig glade for. Men som statsministeren understreger, er Danmark stadig i en alvorlig situation, hvor samfundssind er vejen tilbage til den hverdag, vi kender. Lad os med to meters afstand stå sammen om at komme igennem denne krise ved fortsat at følge myndighedernes retningslinjer. Også på genbrugspladsen. Borgerne i Skanderborg og Odder har de seneste dage vist, at vi er rigtig godt på vej.

Annonce