Annonce
112

Far og søn idømt fængsel for groft hæleri af cigaretter

Retten i Aarhus. Foto: Axel Schütt
Annonce

AARHUS: To mænd er tirsdag ved Retten i Aarhus blevet idømt fængselsstraffe for groft hæleri i forbindelse med en sag om salg af stjålne cigaretter til en værdi af 920.000 kroner.

De to mænd - der er far og søn på henholdsvis 43 og 21 år - skulle i starten af december have modtaget cigaretterne, der stammer fra et indbrud i Brabrand 1. december. Det erkendte de begge to i retten, ligesom de erkendte, at cigaretterne skulle sælges videre fra farens kiosk på Sjælland. Faktisk blev de arresteret, mens overdragelsen var i gang, og derfor er anklager Peter Mathiasen tilfreds med tirsdagens dom.

- Mændene blev taget på fersk gerning, og politiet fandt både store kontantbeløb og en varebil fyldt med cigaretter under anholdelsen, så beviserne var klare, og begge erkendte forholdet. Jeg er tilfreds med dommen, og at de dømte fik konfiskeret 400.000 kroner, som de skulle have brugt som betaling for cigaretterne, siger han.

Annonce

Delvist betingede domme

Østjyllands Politis efterforskning af indbruddet i Brabrand førte 5. december til en koordineret aktion, hvor de to mænd på 21 og 43 år blev anholdt. Derudover blev tre mænd på 35, 42 og 44 år anholdt og sigtet for selve indbruddet og tyveriet af cigaretterne. De sidder varetægtsfængslet, mens sagen efterforskes videre.

Begge dømte fik gjort en del af deres straf betinget. Mens faren blev idømt et års fængsel, hvor de ni måneder blev gjort betinget, lød straffen for hans søn på otte måneder - heraf blev seks måneder gjort betinget.

Den 21-årige fik en mildere dom end sin far, da han spillede en mindre fremtrædende rolle i planlægningen af overdragelsen af cigaretterne.

Den 21-årige modtog dommen, mens den 43-årige udbad sig betænkningstid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

René blev tilbageholdt for ikke at gå med mundbind: Hvor går grænsen for vagternes beføjelser?

Aarhus For abonnenter

Søns misbrug har kostet Bente og Søren penge, søvn og tårer: - Man føler sig magtesløs og mistænkt for at være dårlige forældre

Annonce