Annonce
Aarhus

Far Slott hejste OL-flaget: 15 års drøm gik i opfyldelse

»OL-medaljen er Saras værk. Vi er stolte over, at vi har kunnet bakke op, så hun har kunnet forfølge sin drøm, sagde Poul Slott-Bruun, da han fredag morgen hejste Dannebrog og det olympiske flag hjemme på Jyllands Allé til ære for datteren. Foto: Flemming Krogh

Champagnepropperne sprang hos familien Slott Petersen på Jyllands Allé. Ukendte mennesker ønskede tillykke, da OL-sølvvinderens far hejste Dannebrog og det olympiske flag i haven.

»Det er 15 års drøm, der er gået i opfyldelse for Sara. For femten år siden stod hun i vores kælder og sagde til en lokal tv-station, at hendes drøm var at komme i en OL-finale. Hun opfyldte drømmen - og mere til«.

Århus 1900s OL-sølvvinder, Sara Slott, imponerede natten til fredag alle med sit riv-ravende-Rio 400 meter løb. Også sin far Poul Slott-Bruun.

Han havde op til natten løb dækket op til hele familien i villaen med hyggeligt morgen/nat bord - også for Sara Slotts søn, Tobias - så hele familien kunne følge deres datter, mor og Danmarks store OL-håb på tv-skærmen.

Annonce

»Vi havde bestemt, at vi ville lade champagnepropperne springe, hvis Sara løb sig til medalje. Vi lod den springe klokken 03.20. Det var en dejlig fornemmelse,« siger Poul Slott-Bruun.

»Da jeg her til morgen hejste Dannebrog i haven sammen med det olympiske flag, kom folk, jeg ikke kender, forbi med lykønskninger.«

»Jo, jeg er da stolt som far,« forklarer Sara Slotts far på journalistens klichéagtige spørgsmål nummer ét.

»Men det her er Saras værk. Min hustru, Helle, og jeg er stolte af, at vi har kunnet bakke op, så Sara har kunnet forfølge sin drøm. Vi har haft fornøjelsen af at have passet Saras søn, Tobias, og det har været en fornøjelse, mens Sara og Thomas har været i Rio. Tobias har nemlig sovet godt hver eneste nat. Især at passe Tobias har været vores bidrag, så Sara har kunnet koncentrere sig helt og fuldt ud. Netop det at holde fokus er Saras store force. Det er ikke hendes fysik,« siger Poul Slott-Bruun.

Familie med på træningslejr

At Sara Slott kan holde fokus er et skadesplaget forår for den århusianske løbestjerne et eksempel på. Stort set hele foråret var hun plaget af skader - også på træningslejren i Italien i maj, da hele familien var med. Også Sara Slotts mor og far.

»Så kunne vi passe Tobias, når Sara skulle træne. Men hun løb ikke et skridt under træningslejren, for hun var skadet. Men det er alligevel lykkedes hende at holde fokus. Det er hendes stærke side, og den mentale side er en vigtig del af sølvmedaljen. Der har været mange opture gennem de senste 14 tre kvarte år, siden Sara begyndte at løbe. Men der har også været mange sidestep og nedture. Sådan er det. Men det er imponerende, at det hele nu er gået op i en højere endhed,« siger Poul Slott-Petersen.

Han og hustruen var med til europamesterskabet i atletik i juli i Amsterdam, da Sara Slott tog guldet i 400 meter hæk.

»Blandt andet derfor tog vi beslutningen om at blive hjemme fra Rio. Vi har stort set også prøvet det hele. For 13 år siden vandt Sara guld ved ungdoms-OL i Paris, og der var ceremonierne og det hele i samme stil som i Rio. Nu har vi taget vores opgave herhjemme. Det er virkelig dejligt, at 15 års drøm lykkes. Sara har ramt plet med formen på det helt rigtige tidspunkt,« siger Poul Slott-Bruun.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Det her er Aarhus’ bedst bevarede hemmelighed

Danmark

Torsdagens coronatal: Antallet af indlagte falder med 14

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Musikken fylder Aarhus: Så er der Spot-party i provinsen

Aarhus For abonnenter

Bekymret familiefar kæmper for at få vished: Har mine børn leget i giftigt brandskum og taget skade af det?

Debat

Ulovlige byggerier i Aarhus: Det skal nok blive kønt, hvis alle bare får tilgivelse

Kultur

Se video med Tom Kristensens Le Mans-bil bygget 1:1 i Lego

Alarm 112

Politiet søger hjælp til at identificere medgerningsmand: Overfaldt tre mænd samme aften

AGF For abonnenter

Skadesoverblik i AGF: Knæskade driller Gift Links

Danmark

Naturformidler: - Bekymrede borgmestre skulle tage et smut ud i naturen

Aarhus

Kæmpe læk af personnumre i Aarhus: Lange lister med fortrolige cpr-numre lå på kommunal hjemmeside

Erhverv

Stjerneadvokat afsløret: Skal betale millionbeløb tilbage

Erhverv For abonnenter

Kasper Würtz trækker Christian Bitz i retten i ny sag: - Jeg er nødt til at gå hele vejen, ellers har det hele været forgæves

Kultur For abonnenter

Århusianske Iomfro er Spot-debutant og efterspurgt af kronprinsparret: - Det er virkelig dejligt, at folk ser en kvalitet i det, jeg laver

Alarm 112

Drabet på Væddeløbsbanen: Modstridende forklaringer mudrer billedet af drabet

Annonce