Annonce
Aarhus

Faraos Cigarer har åbnet ny butik i Aarhus: Her bliver tegneseriefans forkælet

Faraos Cigarer har åbnet en ny, stor afdeling i Ryesgade. Her det særligt tegneserier, der er i fokus, men butikken sælger også et væld af andre ting - eksempelvis popfigurer, der er små figurer, der knytter sig til diverse universer. Foto: Axel Schütt
Faraos Cigarers nyeste satsning - en såkaldt megastore med fokus på tegneserier - har slået dørene op i Ryesgade. Butikchef håber, at den personlige service, som internettet ikke kan hamle op med, kan trække kunderne ind.

AARHUS: En ny butik har set dagens lys i Aarhus. Men den er ikke helt ukendt for spil- og tegneserieentusiaster.

Det er nemlig Faraos Cigarer, der har åbnet endnu en butik i byen. Denne gang med placering endnu tættere på strøget og med fokus på tegneserier, udklædning og merchandise. Den eksisterende butik i Amaliegade kører videre med blandt andet brætspil og udklædning til rollespil.

Faraos Cigarer er en kæde, der udover to butikker i Aarhus også har fem butikker i København samt en i Lyngby og en i Odense.

Annonce


I dag er det svært at have en butik, hvis lige ikke findes på nettet et sted.

Mikkel Morild, butikschef i Faraos Cigarer


Butikken er 500 kvadratmeter, der fordeler sig over tre plan. Med placeringen midt på Ryesgade håber butikschef Mikkel Morild at man kan nå ud til en endnu større målgruppe end tidligere.

- Vi kan præsentere os selv rigtig godt med placeringen af den nye butik, og dermed kommer der folk ind, der ikke kender os i forvejen, siger han.

Han oplever også, at det ikke kun er folk med en helt særlig nicheinteresse, der kommer ind i butikken:

- Gennem årerne har vi kunne mærke, at de ting, vi sælger, er blevet mere og mere mainstream. Der kommer folk i alle aldre og med alle interesser i butikken.

Stort ønske at åbne endnu en butik

Det har længe været et ønske for Faraos Cigarer at udvide med en ekstra butik i Aarhus.

- Da lokalet her blev åbent, var vi hurtige til at slå til. Jeg synes også, at når man snakker bøger, så er placeringen ret legendarisk. Der har ligget mange store, gode boghandlere i samme lokaler, siger Mikkel Morild.

Med 500 kvadratmeter er der også en del mere plads at boltre sig på, end butikken i Amaliegade.

Forretningen ligger i Arnold Buscks gamle lokaler, og for butikschef Mikkel Morild er det en lidt legendarisk placering, da flere andre store boghandlere har haft butik i samme lokaler. Foto: Axel Schütt

Den nye butik har et alsidigt sortiment. Det er tegneserier, der er i fokus, men også bøger, merchandise i stor stil, brætspil og en smule udklædning kan findes i butikken.

Derudover sælger Faraos Cigarer i Ryesgade også DVD'er og diverse figurer - både actionfigurer og såkaldte popfigurer, der er små figurer, der knytter sig til diverse universer.

- Kort sagt har vi stort set alt, der kan kaldes mainstream popkultur - og alt, der ligger i periferien af det, siger Mikkel Morild.

Tryllestavene fra Harry Potter-universet er noget af, det sælger rigtig godt i Faraos Cigarer. Foto: Axel Schütt

Han oplever, at folk, der godt kender til Faraos Cigarer, kommer ind i den nye butik, og bliver begejstret over, at der nu findes en sådan i Aarhus:

- Og så kan jeg jo fortælle dem, at vi har haft en butik i Amaliegade i mange år, først som Dragons Lair og siden som Faraos Cigarer, fortæller han med et grin.

Annonce

Bedre service og større viden om tingene

Mikkel Morild er klar over, at en stor del af handlen i dag findes på internettet. Særligt når det kommer til til tegneserier og brætspil. Det gør ham dog ikke nødvendigvis bekymret.

- I dag er det svært at have en butik, hvis lige ikke findes på nettet et sted, siger han og uddyber:

- Hvis man skal kunne hamle op mod netsalget, så skal man kunne noget, som nettet ikke kan.

Faraos Cigarer er enedistributør i Skandinavien af Tintin-merchandise som det på billedet her. Foto: Axel Schütt

Og netop det mener han, at de kan i Faraos Cigarer.

- Ved at være fysisk til stede og yde god service og vejledning, så kan man være et skridt foran internethandlen, siger Mikkel Morild.

Derfor er der i butikkerne ansat folk, der ved meget om de ting, de sælger.

- I den nye butik har jeg eksempelvis ansat nogen, der ved meget om tegneserier. Jeg kan lære dem rigtig meget om service, men jeg kan ikke give dem femten års erfaring i Marvel-tegneserier. Den slags får man kun, hvis man rent faktisk går op i Marvel-tegneserier, siger Mikkel Morild.

Og sådan er det over hele linjen:

- Alt vores personale er maksimalt passionerede om de varer, vi sælger. Jeg vil faktisk gå så langt som at kalde dem passionerede multinørder, der meget vil gerne dele deres viden med andre, siger Mikkel Morild med et smil.

Annonce

Nørd er ikke længere en skældsord

En gang var 'nørd' et skældsord, men sådan er det ikke længere mener Mikkel Morild, der med stolthed kalder sig selv en nørd.

- Vi er efterhånden flere og flere, der har taget ordet til os som et æresemblem, siger han.

For ham hænger det også sammen med, at der generelt er kommet en større forståelse for, at det er sejt at være passioneret omkring 'noget'.

- Uanet hvad det er, man er passioneret omkring, så er det blevet meget mere accepteret at være netop det, siger Mikkel Morild og fortsætter:

- Det er også blevet lettere at finde et fællesskab i dag, og på den måde stå ved det, du er fan af. Hvis du ikke kan finde et fællesskab i den by, du bor i, så kan du i hvert fald finde det på nettet.

I Faraos Cigarer arbejder der personale, der ved noget om de ting, de sælger, og det er også det, Mikkel Morild efterspørger, når han skal lede efter nyt personale. - Jeg kan lære dem rigtig meget om service, men jeg kan ikke give dem femten års erfaring i Marvel-tegneserier, siger Mikkel Morild. Foto: Axel Schütt

Han håber, at den nye Faraos Cigarer kan trække endnu flere specialbutikker til, og at det eventuelt kan medføre, at færre butikker må lukke i fremtiden:

- Huslejen er rigtig høj her i Aarhus, og det slås mange af butikkerne med. Vi kan klare det, fordi vi (Faraos Cigarer, red.) har eksisteret i så mange år, og jeg håber, at vi i fremtiden kommer til at se flere specialbutikker, for det kan være med til at gøre strøget og de omkringliggende gader mere spændene og alsidige, siger Mikkel Morild.

Faraos Cigarer i Aarhus er nomineret til dette års Byens Bedste. Om de løber med prisen, vil vise sig torsdag aften, når showet afholdes i Hermans i Tivoli Friheden.

Faraos Cigarer

  • Faraos Cigarer har haft butik i Aarhus i otte år, dog tidligere under navnet Dragons Lair. Nu har de to butikker i midtbyen: Ryesgade 3 og Amaliegade 21. Derudover har kæden i alt syv butikker i København, Lyngby og Odense.
  • Kæden er grundlagt i 1990, og fusionerede i 2018 med Dragons Lair. 
  • Butikkerne sælger udklædning, merchandise, brætspil og tegneserier. Faraos Cigarer har også et forlag, der udgiver tegneserier og bøger.
Annonce
Aarhus For abonnenter

Så klip dog den hæk! Husejere får besked i øjeblikket - og det kan blive dyrt blot at kigge den anden vej

Danmark

Fredagens coronatal: 1085 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Efter voldsomt uheld på Grenåvej: Politiet sigter bilist for spirituskørsel

AGF For abonnenter

I har gjort jer selv til grin, AGF. Kort og godt

Debat

Undskyld, jeg tog så grueligt fejl: Det viste sig at være den bedste beslutning for Aarhus i 1000 år

Aarhus

De har ventet og ventet og ventet - men nu lysner det: Efter 13 måneders corona-lukning genåbner populært bagagerumsmarked

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Samlet set er det umuligt at gå trist hjem fra Havnær

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat

Opråb fra Skanderborg: Godt nok er Aarhus landets næststørste by, men hvorfor skal byen tilgodeses?

Aarhus

Sønderlemmende kritik af bazar i Aarhus V: Fødevarestyrelsen kvitterer med sur smiley

Østjylland

Frisør bytter salon ud med sejlbåd: Familie sætter kurs mod de varme lande

Østjylland

Mere vand på vej: DMI varsler risiko for skybrud og torden

AGF For abonnenter

Bagkanten: 5 gode grunde til, at det ikke er så slemt i AGF, som det ser ud

Sport

Video: Sara Slott løber sig i OL-semifinalen

Annonce