Annonce
Sport

Farlig nordmand bomber videre i hjemmedebut for Dortmund

Leon Kuegeler/Reuters
Erling Braut Haaland fik 25 minutter på banen, men nåede at score to gange i Dortmunds 5-1-sejr over Köln.

Erling Braut Haaland kan tilsyneladende slet ikke holde op med at lave mål, selv om han er skiftet fra østrigsk fodbold til den noget stærkere tyske Bundesliga.

Efter tre mål i sin debutkamp for Dortmund scorede den 19-årige nordmand yderligere to gange, da hans nye klub på hjemmebane slog Köln med 5-1 fredag aften.

Haaland indledte ellers kampen på bænken og kom først på banen 20 minutter efter pausen. Vanen tro skulle han dog ikke bruge lang tid på at finde målet.

Nordmanden havde været i aktion i 13 minutter, da han igenigen stod det helt rigtige sted og kunne sende en ripost fra Kölns målmand i nettet til 4-1.

To minutter før tid var han på pletten igen, da han på kanten af offside modtog en aflevering, rundede Kölns målmand og lagde bolden i mål fra en halvspids vinkel.

Hvor Haaland i sidste weekend var decideret kampafgørende mod Augsburg, klarede holdkammeraterne sig denne gang også fint, inden den norske bomber blev sendt på banen.

Der var således spillet mindre end et minut, da Raphaël Guerreiro bragte Dortmund foran 1-0, og senere i halvlegen øgede kaptajn Marco Reus til 2-0.

Målet blev i første omgang underkendt for offside, men efter videogennemsyn stod scoringen ved magt

Jadon Sancho gjorde det til 3-0 kort efter pausen, inden Mark Uth fik reduceret.

Trods Dortmunds fine holdpræstation er det utvivlsomt Haaland, der kommer til at løbe med overskrifterne igen.

Han har været på banen i sammenlagt mindre end en time, men har allerede scoret fem gange for storklubben.

Inden skiftet til Dortmund scorede han 28 mål i 22 kampe for Red Bull Salzburg. Heraf hele otte mål i Champions League.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kunstværk er vigtigere end kunstkøn

Lad os bare slå det fast fra start: ja, der er stadig åbenlyse udfordringer med ligestilling i dagens Danmark. Det er der på mange områder, og på mange områder er der heldigvis også bevægelser mod mere ligestilling. Måske ikke på alle områder, og måske er der heller ikke lige meget fart i bevægelserne mod det bedre, men der er bevægelse mange steder. Et af de steder er i kunstens verden, og seneste eksempel er hentet i hovedstaden, hvor Københavns Kommune har et udvalg; Rådet for Visuel Kunst, der støtter og køber kunst af "høj kvalitet" (som der står skrevet på kommunens hjemmeside) Rådet for Visuel Kunst køber kunst til kommunens mange institutioner og kontorer og har nu besluttet, at der fremover skal være kønskvoter på den kunst, som Københavns Kommune køber. Det vil sige, at der fra nu af skal være en kønslig ligefordeling mellem de indkøbte værker. At kunstnerens køn skal være et parameter, når der købes et kunstværk. Men måske burde Rådet for Visuel Kunst vende øjnene 180 grader og kigge nærmere på kønsfordelingen blandt dem selv. Der er nemlig otte medlemmer af rådet, hvoraf kun to er kvinder. De seneste seks år har rådets seks mænd og to kvinder købt 190 kunstværker, hvoraf 109 er udført af en mand, og 81 er udført af en kvinde. Det er ikke kønslig ligefordeling til sidste decimal, men det er vel ikke et udtryk for et kønsligt fravalg af kvinder. Havde den kønslige fordeling af kunstværker været mere lige, hvis rådet havde været mere lige kønsfordelt? Måske. Måske ikke. Men når det drejer sig om kunst, så bør kunstnerens køn ikke spille nogen rolle overhovedet. Kunstværket er vigtigere end kunstnerens køn, og selv om intentionen bag beslutningen om et ligeligt kønsfordelt indkøb af kunstværker er prisværdig, så er beslutningen også latterlig, netop fordi den siger, at kønnet er vigtigere end værket - og hvorfor så købe værket? Nu risikerer Københavns Kommune at købe kunstværker af "mindre høj kvalitet", fordi der er truffet en beslutning om kønslig ligefordeling, og dermed kommer kunsten i anden række. Det er vel ikke meningen.

Aarhus

Nye patienter i isolation: Danskere testes for coronavirus i Aarhus

Aarhus For abonnenter

Vandchef vil forebygge katastrofer: Ønsker flere engsøer ved Aarhus

Aarhus For abonnenter

Ombudsmand trækkes ind i sag om privatisering af veje i Aarhus: Er der sket lovbrud og fiflet med sandheden?

Annonce