Annonce
Aarhus

Farlige veje: Her er Aarhus' seks sorte cykelpletter

Mejlgade er en af de mest trafikerede cykelruter i Aarhus. Synes du, den skal gøres mere cykelvenlig? Det spørger cyklistforbundet om, og vil vide, hvor du føler dig utryg som cyklist. Foto: Axel Schütt

Cyklistforbundet Aarhus har valgt seks sorte pletter i Aarhus, som trænger til et løft, så cyklisterne trygt kan færdes i byen. Det sker i sammen med kampagnen cykelland.nu, der skal råbe politikerne op.

AARHUS: Cyklistforbundet Aarhus, der har udpeget seks sorte pletter for cyklister, der hurtigst muligt skal gøres mere trafiksikre for århusianske pedaltrampere.

Kender du nogle sorte cykelpletter? Så skriv dem her i kommentarfeltet under artiklen. Redaktionens cyklister nævner blandt andet Frederiks Allé, hvis cykelstier er total tætpakket i myldretiden - og krydset Vester Allé/Thorvaldsensgade, hvor cykelstien pludselig er "væk". Disse pletter er ikke nævnt Cyklistforbundets sorte pletter-liste.

Det sker i forbindelse med det nationale cykelforbunds kampagne cykelland.nu, hvor danske cyklister opfordres til at melde ind om steder, hvor de føler sig usikre. Stiften.dk har spurgt formanden for Cyklistforbundet Aarhus, Anders Nielsen, hvor de sorte pletter findes i Aarhus for cyklisterne. 800 århusianere er medlemmer af den århusianske afdeling af cyklistforbundet.

- Vi har valgt at udpege nogle enkelte sorte pletter i Aarhus, og så få gennemført disse projekter - og få gjort pletterne hvide. I Randers peger det lokale forbund på langt flere projekter, omkring 120. Hele kampagnen går ud på, at vi cyklister lægger pres på politikerne op til folketingsvalget - og at vi også gør det lokalt, siger Anders Nielsen.

Annonce

1: Bruuns Gade - Odensegade - Ny Banegårdsgade

Bruuns Gade er ikke noget rart sted for cyklister. Foto: Henrik Lund

Omkring Aarhus Hovedbanegård i det helt centrale Aarhus er der trafikalt kaos for cyklister.

- Det skyldes, at der er rigtig mange cyklister, som skal til og fra banegården, siger Anders Nielsen, formand for Cyklistforbundet Aarhus. Forholdene tilgodeser slet ikke cyklisterne, og det gælder både i Bruuns Gade, Odensegade og Ny Banegårdsgade. På Bruuns Bro er der slet ikke plads til cyklisterne, hvis de kommer fra Skt. Pauls Kirkeplads ned Aarhus H. Mange vælger i stedet fortovet på broen.

2: Vesterbrogade - Nørregade - Nørre Allé

Der er ikke plads til cyklister på Vesterbro Torv. Foto: Kim Haugaard

Denne strækning er nærmest forbudt for cyklister, hvis de vil trampe trygt på den to-hjulede. Der er faktisk ikke plads til cyklister i gaderne - og slet ikke på Vesterbro Torv.

- Strækningen har længe været en af de sorte pletter i Aarhus, som vi har presset på for at få noget gjort ved. Den er heldigvis også et eksempel på, at der sker fremskridt med at gøre Aarhus mere trafiksikker for cyklisterne. Efter tre-fire års fokus og forhandlerne er der i det seneste cykeludspil fra byrådet sat midler af til en forbedring, siger formanden for Cyklistforbundet Aarhus.

3: Supercykelsti ende ved Paludan Müllers vej

Den nye supercykelsti mellem Lisbjerg og Aarhus med Skejby Sygehus i baggrunden. Den roses fra flere sider. Men der mangler en strækning fra Paludan Müllers Vej til sygehuset. Derfor er det en sort plet - set med cyklistforbundets øjne. Foto: Axel Schütt

Den nye Supercykelsti er aldrig gjort færdig ved Paludan Müllers Vej ned til/rundt om Universitetshospitalet i Skejby. Der mangler en stribe cykelsti ved hospitalet, og supercykelstien Tilst - Skejby - Lisbjerg skal gøres helt færdig.

4: Bernhardt Jensens Boulevard - Dokk1

Afmærkningen af cykelsti og fortov er dårlig langs med havnen. Foto: Axel Schütt

Det ellers forholdsvis nyanlagte stræk fra Bernhardt Jensens Boulevard til Dokk1 er en fælde for både cyklister og fodgængere, som dagligt har sammenstød. Farlige situationer opstår, fordi afmærkningen ikke er tydelig. Hverken dem på to hjul eller fodgængerne kan hitte rundt i, hvem der skal gå/køre i indenfor de forskellige afmærkninger. Der er tale om en sort plet, som gør både cyklister og fodgængere utrygge. Til tider forvilder bilister sig også ind på havneområdet til de ellers "svage trafikanter." Det skal der laves om på, mener cyklistforbundet.

5: Risskov - Højbjerg

Hele strækningen fra Risskov til Højbjerg skal gøres cykelvenlig. Lige nu er der alt for mange stræk, hvor cyklisterne overlades til farlige kryds uden egentlige cykelstier. Det gælder blandt andet ved Dokk1. Der skal laves en cykelvenlig cykelrute hele vejen langs bugt-strækningen, så århusianerne kan tage tuen sikkert fra Risskov i nord til Højbjerg i syd.

6: Aarhus - Hasselager

Der er egentlig cykelsti det mester af vejen fra Aarhus til Hasselager. Men der er plads til store forbedringer, hvis strækningen på især Skanderborgvej, som Cyklistforbundet Aarhus betegner som en sort plet, skal gøres til en ven af cykelfolket.

- Strækningen er meget forurenet og ikke cykelvenlig. Så det er også en sort plet, vi satser på, kommunen vil gøre noget ved, siger Anders Nielsen.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce