Annonce
Kultur For abonnenter

"Fars pige" er ikke så langt fra virkeligheden

Selv om dokumenteren om Alva kan give et karikeret billede af nutidens uge, mener redaktør på DR3 Trine Skovgaard ikke, at dokumentaren er urealistisk. Foto: Simone Maria Kønig Lilmoes/DR
DR3-serien "Fars pige" forarger og skaber debat om relationen mellem børn og forældre, når teen­agepigen Alva forkæles med dyrt designertøj. Selv om unge mener, at serien overdriver lidt, genkender flere billedet i deres omgangskreds. Ifølge ungdoms­forsker er det blevet mere almindeligt, at forældre hjælper deres børn økonomisk – men ikke i samme grad som i dokumentaren.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Socialdemokraterne hader idræt

Indrømmet, overskriften er måske nok strammet en anelse, men når man ser på, hvordan borgmesterpartiet optræder i spørgsmålet om at sikre ordentlige og tilstrækkelige idrætsfaciliteter til de århusianske borgere, så kan man ikke helt undgå at sidde tilbage med fornemmelsen af, at partiet egentlig ikke tager den del særlig seriøst. Sammenligner man Aarhus med alle andre byer i Danmark, er det nemlig kun indbyggerne i hovedstaden, der er dårligere stillet end århusianerne. En rapport fastslog for nylig, at hvis udviklingen fortsætter, vil Aarhus i 2030 mangle hele 32 fodboldbaner og 22 idrætshaller, hvis byen bare skal opretholde den nuværende fordeling af borgere per facilitet - og det er endda uden at medregne, at byen vokser med over 5000 indbyggere om året. Det er naturligvis ikke alene Socialdemokratiets ansvar, men lige nu er det i hvert fald fair at fastslå, at det er byrådets største parti, der står i vejen for, at idrætsområdet kan få det tiltrængte løft. Både Venstre og Radikale har gentagne gange forsøgt at råbe de øvrige partier op, men specielt den røde del af byrådssalen virker til helt at have mistet hørelsen, når det handler om idrætsfaciliteter. Ufatteligt, når man ved, hvor meget et velfungerende forenings- og idrætsliv betyder for alt lige fra integration til sund livsstil og mindre kriminalitet.

Annonce