Annonce
Debat

Fartbegrænsning: Lad os få flere mariehøns

"Årsagen til, at pukkelbumpene er etableret, er, som alle véd, at mange bilister kører hurtigere end tilladt. Hvis bilisterne overholder de gældende hastighedsbegrænsninger, kan de køre over puklerne uden risiko for sammenstød. Det er således blot et spørgsmål om tid, før alle bilister lærer at køre over dem med den rette hastighed", skriver Niels Henrik Larsen. Arkivfoto: Flemming Krogh
Annonce

DEBAT: I pressen har der været fremført kritik af pukkelbump - eller populært "mariehøns" - som hastighedsdæmpende foranstaltning på veje.

Kritikken er gået på, at bumpene skraber bunden af bilerne, og nogle naboer til disse pukkelbump har oplevet rystelser i deres boliger og brag ved bilers sammenstød med puklerne. Et kritikpunkt har desuden været, at der kan skabes farlige situationer, når nogle bilister zigzagger udenom bumpene.

Årsagen til, at pukkelbumpene er etableret, er, som alle véd, at mange bilister kører hurtigere end tilladt. Hvis bilisterne overholder de gældende hastighedsbegrænsninger, kan de køre over puklerne uden risiko for sammenstød. Det er således blot et spørgsmål om tid, før alle bilister lærer at køre over dem med den rette hastighed.


Pukkelbump må være billigere at etablere sammenlignet med flere andre typer trafikchikaner, og de lever op til deres formål. På en meget effektiv måde sørger de for, at hastigheden bliver tilpasset hos bilister, der kører for stærkt.


Problemet ved, at nogle bilister zigzagger udenom bumpene, kan også løses ved at bygge midterheller, som det f.eks. er tilfældet på Søndervangs Allé i Viby. Midterhellerne sikrer, at der kun er den samme bane at køre i.

Jeg skal hermed opfordre til, at Aarhus Kommune etablerer flere pukkelbump. F.eks. i Åbyhøj, hvor adskillige bilister kører alt for stærkt på veje, hvor der bl.a. er intens trafik til børneinstitutioner, skole og gymnasium.

Pukkelbump må være billigere at etablere sammenlignet med flere andre typer trafikchikaner, og de lever op til deres formål. På en meget effektiv måde sørger de for, at hastigheden bliver tilpasset hos bilister, der kører for stærkt. Derfor: Lad os få flere mariehøns.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

AGF-slutfløjts-podcast: Var der rødt kort? Gu VAR der ej

Coronavirus

Live:  Hver fjerde med corona er ikkevestlig indvandrer eller efterkommer

AGF

David Nielsen om AGF-udvisning: - Det er helt grundlæggende forkert

AGF

Lynudvisning blev dyr for AGF: Taber for anden gang til FC Nordsjælland

Annonce