Annonce
Aarhus

Farten skal ned: 13 steder i Aarhus får fartgrænser på 40 km/t

I Mårslet er de rigtig glade for hastighedsbegrænsningen. Foto: Michael Svenningsen
Et forsøg i Mårslet har været så stor en succes, at det nu bredes ud i hele Aarhus Kommune.
Annonce

AARHUS: Der bliver kørt for stærkt flere steder i Aarhus, og det skaber utryghed ved for eksempel skoler. Derfor har Aarhus Kommunes afdeling for Teknik og Miljø nu udpeget 13 zoner i og omkring Aarhus, der skal have fartbegrænsning til 40 kilometer i timen.

- Vores lokalsamfund skal være trygge steder, hvor forældre med ro i maven kan lade børnene cykle alene af sted i skole. Vi har haft en god dialog med de berørte fællesråd, og vi tror på, at hastighedszonerne kan gøre en reel forskel i hverdagen i de udpegede områder, siger rådmand for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek.

Siden 2017 har der været forsøg med en lignende grænse i Mårslet, og det har været en stor succes. Efter den nye fartgrænse har byens bilister sænket farten med op til ni kilometer i timen, og næsten halvdelen af byens borgere siger, at de er blevet mere trygge i trafikken.

Sådan fordeler de 13 hastighedszoner sig. Hvor de præcist skal ligge bliver afgjort senere. Illustration: Aarhus Kommune

Derfor har byrådet nu afsat 15 millioner til de 13 zoner, der dog stadig skal endelig godkendes.

Derefter går kommunen i gang med at planlægge zonerne mere præcist i samarbejde med skoler og lokalråd i de enkelte områder. Teknik og Miljø regner med, at zonerne kan gå i gang til foråret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Bøn: Bevar dyreinternatet

Bakken Bears

Skrækpulje venter Bears i Champions League: - Det bliver nogle fantastiske kampe

Bakken Bears For abonnenter

Kommentar: Danmark har aldrig set et bedre hold end det Bakken Bears har lige nu

Annonce