Annonce
Aarhus

Farvel efter 12 år: 50.000 Salling-ansatte skal have ny bestyrelsesformand

Niels Smedegaard trådte til i Salling som formand i 2007. Nu siger han farvel. Der er endnu ikke udpeget en ny formand. PR-foto
Efter mere end 12 år i spidsen for bestyrelsen i Salling Group træder Nils Smedegaard Andersen tilbage som formand.
Annonce

AARHUS: Salling Group, der med 50.000 ansatte og hovedsæde i Aarhus er Danmarks største detailkoncern, skal have ny bestyrelsesformand.

Salling Group skal udpege en ny bestyrelsesformand, efter at Nils Smedegaard Andersen, formand siden 2007, har valgt at træde tilbage. Det oplyser Salling i en pressemeddelelse.

- Salling Group har gennemgået en rivende transformation gennem Nils’ tid som bestyrelsesformand, og han efterlader en overordentligt stabil koncern, der kontinuerligt har udbygget sin markedsposition de seneste 12 år, siger Jens Bjerg Sørensen, formand for Salling Fondene, der over to omgang i henholdsvis 2014 og 2017 tilbagekøbte Salling Group.

Selv siger den afgående bestyrelsesformand om sin tid i Salling Group, at det har været et privilegium.

- Jeg har sat stor pris på samarbejdet med den dygtige ledelse og de mange energiske og motiverede medarbejdere. Virksomheden har gennemgået en fantastisk udvikling fra at være et datterselskab i A.P. Møller - Mærsk til at være en selvstændig virksomhed 100 procent ejet af Salling Fondene, og det har været spændende at være med til at skabe grundlaget herfor, siger Nils Smedegaard Andersen, der i stedet træder ind som bestyrelsesdformand for Unilever.

Annonce

Smedegaard kørte parløb

Nils Smedegaard Andersen blev bestyrelsesformand for Salling Group (dengang Dansk Supermarked A/S), da han tiltrådte som administrerende direktør for A.P Møller – Mærsk, der i 2007 var majoritetsejer af Salling Group. Han har tidligere været blandt andet administrerende direktør for Carlsberg og er i dag bestyrelsesformand for Unilever, Færch og WWF Verdensnaturfonden, bestyrelsesmedlem for BP samt formand for Akzo Nobels supervisory board.

- Det er med beklagelse men naturligvis også med fuld forståelse, at vi har modtaget Nils’ ønske om at træde tilbage. Vi vil nu give os tid til at sammensætte den nye bestyrelse. Indtil en ny formand er udpeget, og bestyrelsen har fundet sin fremadrettede konstellation, fortsætter Nils som formand, så vi sikrer kontinuitet i overdragelsen, siger Jens Bjerg Sørensen.

Nils Smedegaard Andersen går af som bestyrelsesformand og udtræder af bestyrelsen for Salling Group i forbindelse med næste generalforsamling.

Salling Group omsatte i 2018 for 59,4 milliarder kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nyt notat: Flere er blevet smittet ved eid-fester og en begravelse

Aarhus

Tre ud af fire århusianske studerende må blive hjemme i år: Det er pisse surt, fortæller de

Annonce