Annonce
Aarhus

Farvel efter 20 år i politik: Men de bedste plakater skal måske op igen om fire år

Hans Skou siger tak for denne gang. Han er efter de seneste syv år i byrådet ikke blevet genvalgt. Det sætter gang i tankerne hos den erfarne politiker, der endnu ikke ved om han stiller op ved næste valg.

AARHUS:  Efter næsten 20 års tro tjeneste blev det ikke til genvalg for Venstres byrådskandidat Hans Skou. Han var dagen efter de personlige stemmer blev offentliggjort ude for at tage de sidste af sine valgplakater ned.

Her havde Stiften fået lov at komme med, og gav da også en hånd med da plakaterne skulle tages ned for måske sidste gang. 61-årige Hans Skou er nemlig ikke sikker på, om han vender tilbage som byrådskandidat til næste valg.

- Jeg har det sådan, at nogle gange skal der også nye kræfter til. Jeg har siddet i byrådet løbende siden 2002 og har haft omkring 16 år som byrådsmedlem. Der skal være nogen der gerne vil jeg stiller op, men om jeg gør det har jeg ikke besluttet endnu.

Annonce

Hans Skou fik ved dette år kommunalvalg 739 personlige stemmer, hvilket ikke var nok til at få en af Venstres fire pladser i byrådet. Der gik til Christian Budde, Bünyamin Simsek, Gert Bjerregaard og et helt nyt ungt ansigt i Mathilde Hjort Bressum.

Ved valget i 2017 fik han 1255 personlige stemmer.

Hans Skou er gået i gang med at pille plakaterne ned, selv om de faktisk først skal være nede onsdag 24. november - altså otte dage efter valget. Foto Markus Hjelmager Sørensen

Gemmer de bedste

Med en lang grenklipper i hænderne tager det ikke mange sekunder at pille enkelte valgplakater ned. Men når man har 550 plakater fordelt rundt om i kommunen, er det alligevel et større arbejde.

Jeg er selvfølgelig ked af, at jeg ikke blev genvalgt. men omvendt så er det jo også styrken i demokratiet at vælgerne bestemmer

Hans Skou, byrådskandidat Venstre

Han gemmer da også de bedste af plakaterne for, det er jo ikke sikkert om de skal op igen om fire år. Så er der bare problemet med den røde tekst på plakaten, hvor der står - Genvælg.

- Men der er jo nogen, der ikke mener, man må bruge hverken Photoshop eller se yngre ud på sine billeder, så det er ikke sikkert den går, siger Hans Skou med et glimt i øjet.

Han er selvfølgelig ked af han ikke kom ind, men har ser tilbage på en god valgkamp. Der både koster en masse tid og penge.

- Hvis du kan skrive det et sted min kone ikke ser det, så har jeg nok personligt brugt 25.000-30.000 selv, fortæller Hans Skou grinende. Hans kone ved selvfølgelig godt, at der bruges lidt penge på valgkampen.

Annonce

Ked af det

I forhold til sit eget valg, er grimassen dog en anden.

- Jeg er selvfølgelig ked af, at jeg ikke blev genvalgt. Men omvendt så er det jo også styrken i demokratiet at vælgerne bestemmer. Så synes jeg egentligt all in all, at vi har fået et rigtig godt valg og tillykke til dem, der er valgt, siger Hans Skou.

Han er dog optimistisk for partiets fremtid også uden hans egen tilstedeværelse. Han glæder sig til at se, hvordan den nye gruppe kommer til at arbejde sammen og er sikker på de sidder med et rigtigt stærkt mandat i byrådet.

Hans Skou gemmer de bedste plakater, for det kunne jo være, at han stiller op igen. Foto: Markus Hjelmager Sørensen

Selvom Hans Skou ikke blev valgt ind i byrådet i denne omgang, har han dog stadig nok at se til. Udover sit civile job som investeringsrådgiver i Nordea er han meget aktiv i foreningslivet, og sidder som formand flere steder i Aarhus. Hvilket han også mener er en af grundene til, at han trækker stemmer fra stort set hele Aarhus.

Men først skal alle plakaterne pilles ned.

- De næste par eftermiddage eller aftener står på plakatnedtagning, så jeg forhåbentligt kan blive færdig inden weekenden, siger Hans Skou.

Hans Skou i Aarhus Byråd

Perioder i byrådet:

  • 2002 - 2005: Medlem af Aarhus Byråd
  • 2007 - 2009: Medlem af Aarhus Byråd
  • 2014 - 2021: Medlem af Aarhus Byråd

Byrådsposter den seneste periode:

  • Medlem af Sundhed- og Omsorgsudvalget
  • Medlem af Kulturudvalget
Annonce
Aarhus For abonnenter

Her er de mest magtfulde personer i Aarhus: Se Stiftens Magtliste fra nummer 20-11

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Navne For abonnenter

Fra tandtekniker til Aarhus-ikon og nu også kammerdame: Karin Salling er ganske almindelig - og så alligevel ikke

Aarhus For abonnenter

Lasse er stemplet som en kold hånd i ældreplejen:  - Det gør ondt og rammer arbejdsglæden, at nogen vil af med os

AGF

AGF-frontløber ryster ikke i bukserne: - Niveauet er højere her i Danmark, så jeg vidste godt, at det ville blive svært i starten

Alarm 112

Tre biler stødte sammen: E45 Motorvejen var spærret i et spor uden om Aarhus

Tyske oversvømmelser chokerede verden: Det kan også ske i Danmark, for vi bygger for tæt på vandet

AGF For abonnenter

Niklas Backman kigger tilbage på seks år i AGF-tjeneste: - Jeg føler ikke skyld, men nok lidt dårlig samvittighed, for jeg ville gerne have givet mere til AGF

Navne

Kvindekampen bragte hende i søgelyset: Siden fik værdikriger ministerpost og eget medie

Alarm 112

Kvinde havde betjent i røret, da hun så en stor skygge udenfor døren: - Der er nogen ved min dør ... Det sker nu! Han har en kniv!

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

Debat

Jeg siger nej tak til, at vi bygger to dyre stadioner i Aarhus: Lad AGF blive i Vejlby på permanent basis

Aarhus For abonnenter

Der er hundredevis af "kolde hænder" i ældreplejen i Aarhus: Er det alt for mange - eller bør der faktisk være flere?

AGF

Bundu og Co. leverede sensationen mod Champions League topscorer og rekordindkøb

Annonce