Annonce
Sport

Farvel til Aarhus United: Norsk bagspiller har fået hjemve og forlader klubben

Med 67 spillede kampe i kvindehåndboldligaen, er der kun fire spillere i klubbens historie, der har optrådt flere gange i Aarhus Uniteds trøje, end Line Ellertsen har. Arkivfoto: Ole Nielsen.
Hun har klubrekord i kontraktlængde i Aarhus United, men fra sommer er det slut med Line Ellertsen i Stadionhallen. Den norske bagspiller savner nemlig hjemlandet, og derfor forlader hun ved kontraktudløb den århusianske klub.

HÅNDBOLD: Hun er den hidtil eneste spiller i Aarhus Uniteds historie, der har sat sin underskrift på en treårig kontrakt, men til sommer er det slut.

Line Ellertsen, Aarhus Uniteds startende højreback, savner nemlig hjemlandet og familien, og derfor tager den 23-årige nordmand efter denne sæson retur til Norge for at fortsætte håndboldkarrieren her.

Da den århusianske klub i marts 2019 offentliggjorde, at den unge nordmand var på vej mod Stadionhallen, blev der ikke lagt skjul på, at der var tale om et langsigtet projekt, men det er altså et projekt, der nu ikke bliver forlænget.

Annonce

Hvor Line Ellertsen skal spille efter sommerpausen, meldes der på nuværende tidspunkt ikke noget om.

Stort talent

For snart tre år siden, da bagspilleren skiftede Norge ud med Danmark, var det ovenpå en sæson i den næstbedste norske række med Sola HK. Her var hun en ikke helt uvæsentlig del af Solas førsteplads, dermed oprykning til fineste række, for Ellertsen bød ind med over 100 mål i blot 18 kampe.

Nogle af dem blev scoret med højre, nogle af dem blev scoret med venstre. For Line Ellertsen er nemlig en af de sjældne håndboldspillere, der kan skyde kvalificeret med begge hænder, en egenskab der var særdeles tiltalende for Heine Eriksen.

Der er ingen tvivl om, at Line Ellertsen har haft en rigtig, rigtig stor betydning for os i de tre sæsoner, hun ender med at have været i Aarhus United. Hun har været en spiller, som bare har været i stand til at løse rigtig mange opgaver.

Heine Eriksen, cheftræner i Aarhus United

- Det er en spiller, jeg glæder mig rigtig meget til at komme til at arbejde med. Det, at hun skyder med begge hænder, er enormt spændende for mig som træner, for hvordan får vi udnyttet de kompetencer sammen med vores øvrige spillere. Det har jeg ikke prøvet før, fortalte Heine Eriksen tilbage i marts 2019.

Særligt i denne sæson ser Heine Eriksen, at potentialet har udfoldet sig hos Line Ellertsen, der så småt er ved at have den fornødne erfaring og rutine i den danske liga, hvorfor nordmanden da også ligger på sit højeste scoringssnit i sin tid i klubben med næsten tre mål per kamp.

Annonce

Den rigtige beslutning

Spørger man Heine Eriksen i dag, har Ellertsen været igennem en flot udvikling både håndboldmæssigt men også på det mentale plan, og cheftræneren så gerne nordmanden fortsætte i det århusianske. Men der er stor forståelse for nordmandens beslutning.

- Vi har haft mange gode snakke om det, og jeg tror, det er den rigtige beslutning hun tager, for hun har været væk i tre år i en meget ung alder. Så jeg har bakket hende op i den beslutning, hun valgte at tage, selvom vi gerne ville have beholdt hende her i Aarhus, fortæller Heine Eriksen.

Line Ellertsens blå bog

  • 23 år gammel, født 4. juni 1998 i Stavanger, Norge. 
  • Har tidligere spillet i Næsbø IL, Glassverket IF og Sola HK i Norge. 
  • Skrev en kontrakt på tre år med Aarhus United i 2019. 
  • Har spillet 67 kampe, scoret 162 mål og lagt op til 144 mål i den bedste danske håndboldliga. 
  • Har spillet 76 kampe og scoret 321 mål for diverse norske landshold, men har endnu debuten på A-landsholdet til gode.

For hovedpersonen har det dog absolut ikke været helt ligetil, at træffe beslutningen om at tage tilbage til hjemlandet, hvor hendes kæreste også er professionel håndboldspiller.

- Jeg vil gerne igen tæt på min familie og mine nærmeste, og det får jeg muligheden for ved at flytte tilbage til Norge. Beslutning om at vende tilbage til Norge har ikke været nem, idet jeg efterlader mig rigtig mange gode minder og relationer i Aarhus, kommer det fra Line Ellertsen.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Uro om kulegravning af omstridt psykolog: Sagen står til at blive skrinlagt - men er alle sten vendt i Aarhus?

Danmark

Lørdagens coronatal: 3744 nye smittetilfælde og 13 dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Alvorlig ulykke med hestevogn midt i juletravlt Aarhus

Aarhus For abonnenter

Guide til Michelin-kokkenes favoritspisesteder i Aarhus: Her tager vi hen i vores fritid

Aarhus

Politiker slår i bordet: - Træf beslutning om ny jernbane nu. Alt andet er urimeligt over for Solbjerg

Byudvikling

Så får midtbyen flere idrætsfaciliteter: Den gamle arkitektskole skal tages i brug

Kom med ud i en mørk skov ved Polens grænse, få nyt om de rige, og så er der mere fra kommunalvalget til dig, som ikke kan få nok

Debat For abonnenter

Stiften mener: Sygeplejerskerne har fat i den lange ende

Sport

Det går sikkert igen Birger Jørgensens vej på væddeløbsbanen

Aarhus For abonnenter

Frustrationer står i flammer: Ulovlig strejke og trussel om masse-opsigelser på hospitalet i Skejby

Nu må også femårige vaccineres mod corona, men beslutningen kan være svær for forældre

Aarhus

Dagens corona-tal: Laveste antal smittede i Aarhus i to uger

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Tre AGFere spillede over par mod Silkeborg - to leverede en decideret ringe indsats

Debat

En lærer færdes på en møgbeskidt århusskole: Er der overhovedet en nedre standard for rengøring på byens skoler?

Annonce