Annonce
Navne

Farvel til Arkitektskolen med priser i hånden

Inga Amundsen er tildelt Nationalbankens Jubilæumsfonds legat på 25.000 kroner for sit afgangsprojekt "lndustrikulturens dialektikk – En lokalproduksjon som sammenvever identitet og erindring på Røros". Foto: Betina N. Garcia

67 arkitekter er dimitteret fra Arkitektskolen Aarhus, og i den forbindelse er der uddelt en række legater og priser.

Inga Amundsen er tildelt Nationalbankens Jubilæumsfonds legat på 25.000 kroner for sit afgangsprojekt "lndustrikulturens dialektikk – En lokalproduksjon som sammenvever identitet og erindring på Røros". Hun peger på muligheden for en moderne industriproduktion i den gamle norske by Røros, der i 1980 kom på Unescos verdensarvsliste og oprindelig er kendt for kobberminedrift og uldproduktion. Projektet fremhæves for netop at tage udgangspunkt i en nuanceret læsning af stedets historie, kultur og potentialer.

Stine Lebech Schmidt og Mads Juul Krogshede har begge modtaget et Vola-rejselegat på 15.000 kroner for deres fælles afgangsprojekt "A place for Exposing Darkness". I Nyrod på Møn skaber de et observatorium, hvorfra det er muligt at studere mørket og nattens stjernehimmel uforstyrret af byens lys. Parret er ligeledes modtager af Cebraprisen, der uddeles af arkitektfirmaet Cebra. Med prisen følger Le Corbusiers legendariske ottebinds bogværk "Oeuvre Complete" samt arkitektfirmaets egne bøger.

Sean Lyon er modtager af Casapoli Residensy-prisen for projektet "Connections: Etablishing an Architecture of Interrelations". Prisen gives "som en anerkendelse af den studerendes afgangsprojekt og dets fremtidige udviklingspotentiale" og er en måneds studieophold i Casa Poli, der ligger i Coliumo i Chile samt 15.000 kroner til rejsen. På øen Hven i Øresund, hvor Tycho Brahe havde sine observatorier, etablerer Sean Lyon en række pavilloner og installationer, som den besøgende kan bevæge sig igennem og opleve nattehimlens forvandling fra solnedgang til solopgang. Han er desuden belønnet med et rejselegat på 10.000 kroner fra arkitektfirmaet 3XN/3XG.

Desuden er der hæder til to af arkitektskolens bachelorer for deres projekter til et "Litteraturens Hus". Maria Væggemose har modtaget Akademisk Arkitektforenings legat på 15.000 kroner samt et studentermedlemskab af foreningen. Folke Sverdrup Nygren er tildelt Cubo-prisen på 10.000 kroner for sit bachelorprojekt.

Annonce
Folke Sverdrup Nygren er tildelt Cubo-prisen på 10.000 kroner for sit bachelorprojekt. Foto: Betina N. Garcia
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nyt miljøvenligt våben mod glatte fortove: Vulkansk aske erstatter salt og sand

Annonce