Annonce
Debat

Farvel til en direktør uden folkelighed: DBU-bossen ingen vil savne

Jan Schouby

Hvis Claus Bretton-Meyer i dag føler sig lidt rystet og dårligt behandlet af DBU, så er det fuldt forståeligt. Efter godt fire år på posten som direktør for den danske fodboldunion blev han nemlig tirsdag fyret med øjeblikkelig virkning.

I sine fire år på posten nåede Bretton-Meyer ellers flere af de mål, der med garanti var med i jobbeskrivelsen.

Direktøren har blandt andet fået rettet meget op på DBUs skrantende økonomi, og det var også under ham, at der blev indgået en ny aftale med både herrelandsholdet og kvindelandsholdet.

Alligevel giver det rigtig god mening, at direktøren i går røg ud.

For den lidt bryske Claus Bretton-Meyer faldt aldrig for alvor til i jobbet.

Direktøren mangler i den grad folkelighed, og hans forsøg på at få ryddet op i den noget forstokkede union gav ham mange fjender.

Derudover kom han til at se mere end skidt ud i forbindelse med landsholdskonflikterne og "kampen" mod spillerforeningens mildt sagt stædige forhandler Mads Øland. Faktisk var det nærmere på trods af direktøren end på grund af ham, at det lykkedes at få konflikten løst. Og i sidste ende måtte DBU's formandskab træde til og få lukket aftalen. Den sag endte med at koste Bretton-Meyer jobbet.

Nu jagter DBU så en afløser på pladsen lige over blandt andre den ret nyansatte fodbolddirektør Peter Møller - og mon ikke, der er en håndfuld fodbolddirektører, der sidder i decembermørket og lægger deres ansigt i folkelige folder i håbet om en jobmæssig julegave?

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Se listen og prisen: Kommunen har solgt 32 ejendomme siden 2007

Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Annonce