Annonce
AGF

Farvel til finaledrømmen: AGF blev splittet ad af Randers på eget græs

Langt til finalen. Casper Højer og AGF blev udspillet af Randers på egen bane. Foto: Scanpix
Det ligner ingenlunde AGF-deltagelse i årets pokalfinale i Aarhus. De hvidblusede tabte det første semifinaleopgør til Randers FC med 0-2.

FODBOLD: Normalt ville det syde og boble i Aarhus op til sådan en pokalsemifinale. Trompeter, fanfare, mental ringridning.

Folk ville stimle sammen foran værtshusene – Søren Bruun, Butler Bar, Boulevard Caféen og hvad de ellers hedder - på ruten fra midtbyen ud mod Stadion Allé, forventningens glæde ville råde, letantændelige drømme og cyklisterne ville iført AGF-trøjer aktivere ringeklokkerne, fordi cykelstien var proppet med grupper af let pludrende fans, familier på tur, bryske typer og så videre.

Det var fodbold før corona. Der var engang:

Flaskehals. Programsælgere. Sange hist og her. Travle parkeringsvagter foran Ceres Park. En sitren, en hoppen på stedet.

Sådan stod det slet ikke til torsdag aften i den sidste time op til startfløjtet i den første pokalsemifinale af to mellem AGF og Randers FC.

Det var mere raslende, visne bøgeblade hen over asfalten, spredte kondiløbere med hvæsende lunger, en hund, der blev luftet i skovens dybe stille ro. Ingen trafik ned mod stadion, ingen skarpe kanter.

Inden da havde der godt nok været lidt ramasjang ude foran hovedindgangen, da AGF-spillerne mødte ind i deres blå træningsdragter, for en god flok supportere var samlet derude i kulden, demonstrerede mod den manglende adgang for tilskuere med romerlys i hænderne og frisksprayede bannere og masser af intentioner.

Det var minutter med tænding på, det lugtede ikke kun røget, men også af fodbold, noget på spil. Men de forsvandt igen.

Annonce

Ineffektiv voodoo

Nå, gang i lysmasterne, støvregn, ingen tilskuere indenfor, kun vagter i alt for store jakker, dommer Mads-Kristoffer Kristoffersen piftede ”go”, hvid versus orange, fremad.

Så tæt på en finale, og så alligevel så langt væk fra, to gange 90 minutter som minimum.

Hvem tog så det første, tungeste skridt i retning af den lukrative – sportsligt som økonomisk – slutkamp?

Det gjorde gæsterne. I den grad. De ville det - især efter pausen - så meget mere, kunne også mere, spillede klart bedst, rev igen og igen AGF-forsvaret fra hinanden, og derfor var det også fuldt fortjent, at randrusianerne rejste hjem fra de gråmelerede omgivelser, tomme tribuner med en sejr på 2-0.

Et mere end besværligt udgangspunkt for AGFerne inden returmødet om en uge.

Lige lidt hjalp det altså, at den velkendte fangruppering ’Tossehjørnet’ dagen inden havde udført et stort anlagt voodoo-ritual på en sagesløs lyseblå legetøjshest ved Stadionsøen for at komme det udtalte Randers-kompleks til livs. Kødnålene var ikke lange nok, ”kom så de hviie”-råbene tilsyneladende ikke skarpe nok.

For komplekset hænger fortsat i græsset: Det var 15. kamp i træk, at AGF gik fra banen uden at have slået Randers FC. Det er da en kedelig stime, der vil noget. Men den kommer ti lat stå lidt endnu.

Efter målløse første 45 minutter, hvor begge hold havde deres perioder, Randers de bedste tilbud, men som også var en yderst taktisk, fastlåst affære, åbnede tingene anderledes op efter pausen, men desværre for cheftræner David Nielsens mandskab, var det altså modstanderen, der fandt nøglerne frem til finaleskabet.

De kom buldrende ud fra omklædningsrummet, som havde Thomas Thomasberg i ret faste vendinger gjort dem opmærksomme på, at der ikke var grund til at vente til returmødet med at afgøre tingene. Randers satte sig simpelthen bare på kampen, maste AGF fysisk, men kombinerede også flot, spillede fornem bold, overmandede gang på gang hjemmeholdet på flankerne – ikke mindst AGFs venstre side blev nærmest oversvømmet med hidsige gennembrud.

Annonce

Klart bedste hold

Og der var intet svar fra Højer og co., hvorfor det efterhånden kun virkede om et spørgsmål om tid før gæsterne ville bringe sig i front. Det gjorde de så godt halvvejs inde i halvlegen, et hjørnespark blev forlænget og bolden drattede til sidst ned for fødderne af Vito Hammershøy Mistrati, ingen nåde, tørt hug, 1-0 til Randers.

Og de blev ved med at pile igennem, splitte det hele ad, skabe chancer, AGF forstenede, og fire minutter senere begik målmand Kamil Grabara så straffespark efter endnu et gennemspillet angreb, Marvin Egho eksekverede stensikkert fra ellevemeter-pletten, farvel og tak til de århusianske pokaldrømme, tanken om – måske – at få lov til at lukke et mindre antal tilskuere ind til finalen og bare en smule festivitas.

For 0-2 henter de ikke om en uge i Randers, AGF, med det niveau, den manglende kreativitet, de udviste på Ceres Park, ja, de slap faktisk billigt, for der var masser af muligheder til gæsterne, endnu mere at komme efter – og selvom hjemmeholdet pressede på i slutminutterne for at lave det mål, der kunne opretholde en flig af spænding til det omvendte opgør, var de aldrig rigtig tæt på, troede tydeligvis ikke selv på det.

Det var som i Farum i den forgangne weekend en rystende omgang AGF-fodbold. Ingen plan, ingen kompromisløshed, ingen farvepalet, ingen spidse albuer.

Luften er gået ud af ballonen - og Randers er allerede så godt som i pokalfinalen. Der skal i hvert fald ske en mindre revolution på de indre AGF-linjer, mentalt som spillemæssigt, hvis der skal rokkes ved noget som helst i den retning.

Pokalturnering, første semifinale

AGF - Randers FC 0-2 (0-0)

Mål: 0-1 Vito Hammershøy Mistrati (66.), 0-2 Marvin Egho (70.)

AGF (4-1-4-1): Kamil Grabara - Alexander Munksgaard, Sebastian Hausner, Jesper Juelsgård, Casper Højer Nielsen - Patrick Olsen - Gift Links, Bror Blume (Albert Grønbæk Erlukke, 60.), Benjamin Hvidt, Jon Dagur Thorsteinsson (Milan Jevtovic, 82.) - Patrick Mortensen

Randers (3-5-1-1): Patick Carlgren - Erik Marxen, Simon Piesinger, Simon Graves Jensen (Mikkel Kallesøe, 60.) - Björn Koplin, Frederik Lauenborg (Mathoas Nielsen, 82.), Vito Hammershøy Mistrati (Tobias Klysner, 82.), Lasse Berg Johansen, Kehinde Oluwatosin (Nikola Mileusnic, 82.) - Mathias Greve - Marvin Egho (Bassala Sambou, 90.)

Dommer: Michael Tykgaard Advarsler:

Tilskuere: 0 på Ceres Park Returkamp spilles på torsdag i Randers.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Langt mere snert i AGF-holdet i Randers, men drømmen brast om en finale på eget græs

Aarhus

Forvirring om smittetal - men det går den gale vej: To sogne trues af tvangsnedlukning

Annonce