Annonce
Østjylland

Farvel til Fru Larsen: Forpagterpar stopper til sommer

Hotel og Restaurant Fru Larsen har længe været en del af Tommy Friis' liv. Som ung kokkeelev var han i lære på stedet, og i 2012 vendte han tilbage og blev forpagter sammen med sin hustru, Birgitte Friis. Foto: Annelene Petersen
Coronapandemien har fået ægteparret Birgitte og Tommy Friis til at tage deres liv op til revision. Til juni lukker og slukker de for sidste gang på Hotel og Restaurant Fru Larsen og vender snuden mod nye eventyr.
Annonce

Laurbjerg: I otte år har familien Friis drevet det anmelderroste Hotel og Restaurant Fru Larsen i Laurbjerg, men snart er det slut. Til sommer stopper Birgitte og Tommy Friis som forpagtere af Fru Larsen.

- Vi har sidste åbningsdag 19. juni, fortæller de.

Hvad der derefter kommer til at ske med det kendte hotel og restaurant, ved de ikke. Men formentlig vil bygningens ejer finde en ny forpagter, som kan genåbne stedet og sætte sit eget præg på det - præcis som Birgitte og Tommy Friis siden 2012 har gjort.

Annonce

En god afslutning

Beslutningen tog de allerede i foråret. At de valgte at afsætte et helt år fra beslutningen til lukningsdagen er der flere årsager til. Det giver mulighed for at få sagt ordentligt farvel til stamkunderne, gæsterne får mulighed for at nå at bruge deres gavekort, Fru Larsens otte medarbejdere får tid til at søge nyt arbejde, ejeren får en chance for at nå at finde en ny forpagter og familien Friis selv får mulighed for at vænne sig til tanken om et nyt liv.

Mens Birgitte og Tommy Friis har drevet Hotel og Restaurant Fru Larsen, er det blevet rost til skyerne af madanmeldere. Stedet har sågar været nævnt i den anerkendte Michelin Guide. Foto: Annelene Petersen

- Vi vil afslutte det her på en ordentlig måde og ikke bare hurtigt proppe de sidste otte-ni år af vores liv ned i en kasse, smiler Birgitte Friis.

Annonce

Foråret ændrede alt

Parret fortæller, at deres dagligdag de sidste otte år bare er drønet derudad. Birgitte og Tommy Friis har på skift passet firmaet, mens den anden passede familielivet med parrets to børn i hjemmet ved siden af.


Jeg har aldrig været tilhænger af et 8-16-job, men måske skal jeg alligevel prøve det af. For eksempel som underviser på kokkeskolen. Andre gange taler vi om at åbne en frokostrestaurant i Aarhus, en lille lækker delikatesse på landet eller forpagte en aftenrestaurant. Det kan også være, der opstår helt andre idéer, når vi får flytningen og Fru Larsen bag os. Så hvor vi ender, ved vi ikke.

Tommy Friis, forpagter og køkkenchef


De har i alle årene nydt livet som forpagtere, og har aldrig talt om at lave om i tilværelsen. Men da pandemien i foråret ramte Danmark og lukkede landets restauranter, var der noget, der ændrede sig hos Birgitte og Tommy.

- Ligesom alle andre gik vi hjemme nogle måneder i foråret, fortæller Tommy Friis og fortsætter:

- Det er som om, at når dagligdagen bare kører, fungerer det fint, men når man pludselig bliver revet ud af den, flytter fokus sig fra det daglige arbejde til nogle helt andre ting.

I otte år er hverdagen drønet derudad med Tommy Friis som køkkenchef og Birgitte Friis som restaurantchef. Men nu sadler parret om, siger farvel til Fru Larsen og tager hul på et nyt kapitel på Djursland. Foto: Annelene Petersen

- Det gik op for os, at vi savner mere fælles familietid. Det er det, vi skal prøve nu: At have mere tid til familien, supplerer Birgitte Friis.

Annonce

Rykker til Djursland

Når Birgitte og Tommy Friis 19. juni siger farvel til Fru Larsen, har de et par uger til at få pakket, og så flytter de med deres ni-årige søn og 12-årige datter til deres nye hjem nær Rønde på Syddjurs.

- Det er en ejendom, som vi boede i, inden vi flyttede til Laurbjerg. Det er der, ungerne er født, fortæller Tommy Friis.

I foråret, da Hotel og Restaurant Fru Larsen stod tom, og der pludselig blev tid til at stoppe op og mærke efter, tog Friis-parret den store beslutning om at stoppe som forpagtere af Fru Larsen og i stedet prioritere familietid. Foto: Annelene Petersen

Ejendommen har parret beholdt i de år, de har boet i Laurbjerg, og i den tid har det fungeret som deres frirum.

- Når der virkelig har været pres på, og vi har trængt til en halv dag med ro og fuglefløjt er det der, vi er kørt ud. Det har i alle årene været vores andet hjem, forklarer Birgitte Friis.

Annonce

Måske ny restaurant

Hvad fremtiden på det professionelle plan bringer, ved parret endnu ikke. Men én ting er sikkert: De bliver i restaurationsbranchen.

- Folk tror ofte, at vi lyver, når vi siger, at vi ikke ved, hvad vi skal. Men det gør vi altså ikke, griner parret og tilføjer, at de lige nu har en masse idéer, der stikker i øst og vest.

Birgitte og Tommy Friis forventer, at ejeren af restaurant- og hotelbygningen vil finde en ny forpagter, som kan genåbne Fru Larsen og sætte sit eget præg på stedet, når de i juni takker af. Foto: Annelene Petersen

- Jeg har aldrig været tilhænger af et 8-16-job, men måske skal jeg alligevel prøve det af. For eksempel som underviser på kokkeskolen, funderer Tommy Friis.

- Andre gange taler vi om at åbne en frokostrestaurant i Aarhus, en lille lækker delikatesse på landet eller forpagte en aftenrestaurant. Det kan også være, der opstår helt andre idéer, når vi får flytningen og Fru Larsen bag os. Så hvor vi ender, ved vi ikke, tilføjer han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Fik bøde på 3.000 kr. for at bære skudsikker vest: Politiet fortsætter pres på bandemedlemmer

Annonce