Annonce
Kultur

Farvel til Illums på Lille Torv - goddag til Paustian

Det synger på sidste vers med Illums Bolighus på Lille Torv. Til gengæld genåbner butikken snart med - lover ejerne - et endnu bedre sortiment. Pressefoto

Det store bolighus på Lille Torv lukker ved udgangen af november.

AARHUS: De sidste par år har der stået "Illums Bolighus" med store, sorte bogstaver på den gamle hvide bygning på Lille Torv, men fra 1. december er det slut. Der bliver skiltet nemlig pillet ned og erstattet med et nyt med titlen "Paustian".

Den nye butiks udvalg kommer ifølge administrerende direktør Susie Kristensen til at fokusere på bæredygtigt design, som kombineres med klassiske og skandinaviske varer. Det bliver derfor et sortiment, der kommer til at være endnu større end det, butikken under Illums-navnet i dag kan byde på.

- Med det nye samarbejde får vi fra 1. december mulighed for at præge butikken endnu mere og gøre os endnu mere interessante for vores publikum på Lille Torv. Nu har vi fra 1. december indgået en franchise aftale med Paustian, der har både de nordiske brands, men samtidig flere nye internationale brands sammenlignet med Illum Bolighus, og det ser vi meget frem til, siger Susie Kristensen.

Også hos Paustian er de begejstrede for det kommende samarbejde med butikken på Lille Torv, hvor Paustians salg til privatkunder bliver flyttet over.

- Det passer virkelig godt ind i vores ambitiøse udvikling af Paustian brandet, hvor respekt for historien suppleres med nyt, der skal gøre det endnu mere vedkommende, overraskende og tilgængeligt for kunderne at besøge os. Og så er det jo en helt fantastisk ejendom og beliggenhed i Aarhus, der både giver os mere fysisk plads og danner en smuk, historisk ramme om Paustian her i byen, siger Frantz Longhi, der er direktør og medejer af Paustian A/S.

Susie Kristensen, administrerende direktør for Illums Bolighus i Aarhus, fortsætter i den nye butik. Foto: Kim Haugaard
Annonce

Tager højde for nethandel

Om Paustian i Østbanegården på Skovvejen 2 i Aarhus siger Frantz Longhi:

- Vi har været begrænset af pladsen til at iscenesætte de gode brands på Østbanen. Nu kan vi brede os mere ud. Jeg tror, branchen vil opleve mange ændringer, blandt andet mere onlineshopping. Det kræver, at de fysiske butikker er tæt på kunderne, i bevægelse og har de rigtige varer og oplevelser. Indretningsarkitekt Vivian Boje og butikschefen på Skovvejen, Line Pecht, er de helt rigtige til at folde visionen ud.

Paustian oplyser, at detailaktiviteterne på Skovvejen i første omgang vil fortsætte uændret. Det ventes dog, at det på et tidspunkt er en fordel for kunderne, at detailaktiviteterne samles på Lille Torv, mens salget på kontraktmarkedet og til erhvervslivet fortsætter uændret på Østbanegården.

- Vi finder på mere end det, vi allerede har. Det er spændende, at der sker nye ting og godt med forandringer og nye øjne til at se på det hele. Med det nye kan vi virkelig folde os ud, og Paustian bliver et stort brand med højt niveau, siger Vivian Boje.

Navneskiftet sker altså 1. december, mens den endelige omstrukturering af butikken er færdig 1. marts 2019.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

På rundtur til de fredede bygninger i Aarhus: - Alt er gennemtænkt

Annonce