Annonce
Aarhus

Farvel til konservativ førstemand: Marc Perera Christensen forlader politik

Marc Perera Christensen har været en del af århusiansk politik i 13 år, men nu slutter det snart. Han prioriterer en civil karriere. Foto: Jens Thaysen

Det Konservative Folkepartis leder i Aarhus Byråd forlader byrådet til nytår til fordel for en direktørstilling.

AARHUS: Marc Perera Christensen (K) forlader lokalpolitik i Aarhus Byråd.

1. december 2018 tiltræder Marc Perera Christensen, 39 år, som ny direktør for Erhverv Aarhus. Det betyder samtidig, at han per 1. januar 2019 forlader Aarhus byråd og overlader mandatet til Mette Skautrup.

- Jeg føler mig utrolig privilegeret over at have været en del af vores fantastiske bys styre i så mange år, og når jeg sidder og kigger tilbage på mine knap 13 år i Aarhus byråd, så er det med tilfredshed over resultaterne og stolthed over at have været en central del af byens udvikling i disse mange år, siger Marc Perera Christensen.

Marc Perera Christensen kan se tilbage på knap 13 års virke i det lokale demokrati.

Han stod oprindeligt bag ideen om, at Aarhus skulle være Europæisk Kulturhovedstad. Han har arbejdet for at afskaffe dækningsafgiften, skabe en mobilitets- og vejfond, ligesom han har bragt en overdækning af banegraven tilbage i den politiske debat.

Han har i sin tidligere tid som kulturådmand stået bag opførelsen af Dokk1, oprettelsen af stadsarkivet samt fusionen mellem bymuseum og Den Gamle By.

- Jeg har nydt alle årene som politisk leder for Det Konservative Folkeparti, med talrige forlig, budgetter, aftaler, valgkampe, borgermøder og små og store politiske sejre.

Annonce

K fik valgnederlag

Ved kommunalvalget i november 2017 gik Det Konservative Folkeparti tilbage i Aarhus med to procentpoint og fik blot 4,2 procent af de århusianske stemmer mod 8,8 procent på landsplan.

- Vi har haft en umådeligt velfungerende byrådsgruppe. Men måske har vi været for pæne. Vi må i hvert fald se i øjnene, at vælgerne er blevet mere troløse og opfatter lokalpolitik som et supermarked, man kan shoppe rundt i, udtalte Lars Kjær, daværende formand for Den Konservative Vælgerforening i Aarhus.

Marc Perera Christensen fik 744 færre stemmer end det forrige valg, men hentede til gengæld personligt en større andel af de konservative stemmer. Han fik 41,5 procent af partiets stemmer i 2017 mod 36,4 procent ved valgte fire år tidligere.

Men nu forlader han altså politik til fordel for en civil karriere.

Slut til nytår

- Det er en utrolig spændende udfordring at blive en del af Erhverv Aarhus og arbejde for de mange medlemmer. Jeg har et godt kendskab til organisationen som har arbejdet hårdt på at være en stadig større stemme i forhold til erhvervspolitiske udfordringer. Det ser jeg frem til at bygge videre på, så vi kan skabe mærkbare, konkrete resultater til gavn for de mange engagerede medlemmer og samarbejdspartnere.

Marc Perera Christensen vil formelt anmode byrådet om at få lov til at udtræde af byrådet med effekt fra 31. december 2018.

Hvis byrådet som ventet accepterer hans udtrædelse, vil de konservatives suppleant Mette Skautrup derefter få pladsen i byrådet. Hun har allerede erfaring med byrådsarbejdet efter at hun tidligere på året var barselsvikar for Marc Perera Christensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

Leder

Kære Kina: Forstå det nu - vores ytringsfrihed kan ikke trues til tavshed

En satiretegning igen. Fra Jyllands-Posten igen. Og fordømmelser igen. Hvis ikke vi allerede vidste det her i Danmark, så er der lande og regeringer, der ikke ser på ytringsfrihed, som vi gør her i landet. Ytringsfriheden er en grundlovssikret ret, som gør, at vi kan udtrykke vores meninger og holdninger gennem bogstaver, ord, streger og tegninger om alt, hvad vi måtte mene noget om. Det være sig religion, sport, mad, dans og livet i helhed. Vi skal ikke spørge nogen om lov, før vi sætter bogstaver sammen til ord og holdninger, eller før vi får streger og farver til at udtrykke en holdning. Det er vores ret i Danmark at ytre os. Og den står nedfældet i grundlovens §77: Enhver er berettiget til på tryk, i skrift og tale at offentliggøre sine tanker, dog under ansvar for domstolene. Censur og andre forebyggende forholdsregler kan ingensinde påny indføres. Og hvorfor nu denne påmindelse om vores rettigheder? Fordi vores rettigheder ikke deles af alle andre lande og regeringer, hvilket Kina nu for fuld udblæsning minder os om med kravet om en offentlig undskyldning fra Jyllands-Posten og dens tegner, Niels Bo Bojesen, der i en tegning af det kinesiske flag har udskiftet den ene store stjerne og de fire små med gule coronavirusser som en tegnet kommentar til den verdensomspændende sygdomstrussel, der lige nu er højaktuel. Det er meget svært med danske øjne at se tegningen som en kritisk kommentar til Kina, men med kinesiske regeringsøjne er det lige præcist, hvad tegningen udtrykker; kritik af Kina og dermed åbenbart også en ydmygelse. Den slags er svært for Kina at acceptere - og svært for os at forstå. Men det er ikke ensbetydende med, at vi ikke skal ytre os om eksempelvis coronavirussens udgangspunkt i netop Kina. Jyllands-Posten - og vi danskere - skal ikke bøje sig for pres fra hverken Kina eller andre lande. Jyllands-Posten skal stå fast på sin ret, og vi danskere skal bakke Jyllands-Posten op. Ingen tvivl om det. At det officielle Kina har lige så svært ved at forstå vores ytringsfrihed og vide rammer for at udtrykke holdninger gennem ord og streger, som vi danskere har ved at forstå deres følelse af æreskrænkelser og ydmygelser. Danmark og Kina rummer to vidt forskellige kulturer, hvilket flertallet af vi danskere godt kan se og forstå, men som det - set fra Danmark - tyder på, så har Kina meget svært ved at se, forstå og acceptere det forhold. Så hvad kan man gøre ved det? Man kan fortsætte med at tale sammen, at argumentere og fortsat gøre alt muligt for at få Kina til at indse, at i Danmark kommer vi ikke til at ændre på ytringsfriheden for at gøre andre lande og dets regeringer glade. Sådan fungerer ytringsfrihed ikke - ikke i Danmark og ikke i de andre lande, der benytter sig af samme form for demokrati, hvor borgerne frit kan tale og tegne.

112

Tyve tømte skolekøkken under ombygning: Store fryse- og køleskabe stjålet

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Annonce