Annonce
Østjylland

Farvel til midtbyen: Lokal børnetøjsforretning flytter ind hos Ønskebørn

Det er på alle måder et familieforetagende, der står bag Seeds og Ønskebørn i Grenaa. Her ses fra venstre: Seniorchef Børge Steen Andersen, barnebarnet Børge Sivald Andersen, sælger Dorthe Mogensbæk, juniorchef Børge Simon Andersen, barnebarnet Børge Valdemar Andersen samt Keth Hansen og Lene Pedersen, der også er mangeårige sælgere i foretagendet. Privatfoto

Børnetøjsforretningen Seeds i Nørregade i Grenaa lukker 1. februar. Ejeren vil i stedet rykke butikkens personale og vareudvalg til Ønskebørn på Rugvænget, hvor Seeds fremover vil blive en butik i butikken.

GRENAA: I mere end 70 år har Børge Steen Andersens familie drevet specialforretning i midtbyen i Grenaa. Men inden længe er det slut.

Fredag 1. februar flytter børnetøjsbutikken Seeds nemlig ud af sine nuværende lokaler i Nørregade. I stedet rykker den ind på samme adresse som Ønskebørn, der i de seneste ti år har ligget i handels- og industrikvarteret på Rugvænget.

Beslutningen om at flytte ud af midtbyen er ifølge Børge Steen Andersen blevet truffet efter flere års overvejelser. Og selv om det både er vemodigt og gør ondt, så er han ikke i tvivl om, at det er det rigtige at gøre.

- Udviklingen viser, at vi er nødt til det. Som årene er gået, har vi oplevet stagnation i omsætningen og et alvorligt fald i vores indtjening. Vi har i en årrække haft underskud på underskud, hvilket man ganske vist holde til i en periode. Men når det bliver ved, så er det ikke sjovt længere, siger Børge Steen Andersen og peger på, at blandt andet den generelt stigende nethandel og de faldende børnetal har været med til at gøre det svært at holde forretningen kørende.

Annonce

Ét sted for det hele

Fremtiden for Seeds-butikken venter i stedet i den knap 1000 kvadratmeter store børnebutik Ønskebørn, der ligger på Rugvænget, og som også ejes af Børge Steen Andersen og drives af dennes søn Børge Simon Andersen.

- De to butikker har jo i princippet været konkurrenter igennem flere år, men nu samler vi dem, så børnefamilierne kan få lige det, de mangler på ét sted, siger Børge Steen Andersen.

I forvejen har Ønskebørn solgt tøj til børn i alderen 0-12 år. Men med tilførslen af en separat Seeds-afdeling inde i Ønskebørn vil det fremover være muligt for butikkens kunder at købe tøj til børn i alderen 0-16 år. Hertil kommer det, at sammenlægningen af de to butikker også medfører et øget udvalg af tilgængelige tøjmærker.

Og så har Top-Toys konkurs fået Ønskebørn forsøge at sætte sig endnu mere på legetøjsmarkedet.

- Med al den turbulens der er omkring BR Legetøj lige nu, så har vi besluttet at udvide vores legetøjsafdeling med i hvert fald 50 procent. Vi har blandt andet lige indgået en aftale med Lego, ligesom pigerne er i gang med at købe en helt masse andet legetøj også, siger Børge Steen Andersen.

Omsætningen fordoblede

Alt i alt håber Børge Steen Andersen, at borgerne i både Grenaa og resten af oplandet vil tage godt imod den nye butik. Selv har han i hvert fald store forventninger til, at det nok skal blive en succes.

- Det er jo en stor, flot butik lige ved indfaldsvejen. Det er meget nemt at køre derud, og der er masser af parkeringspladser til kunderne. Og inden længe kommer letbanen også, så det bliver helt sikkert en bedre forretning end hidtil, siger han og fortsætter:

- Da vi rykkede Ønskebørn ud af midtbyen for 10 år siden steg omsætningen til det dobbelte. Derfor ved jeg, at det ikke betyder noget for de lokale handlende, om de skal parkere bilen det ene eller det andet sted. Vi mister selvfølgelig lidt af sommerens strøghandel, men det må vi løse med øget markedsføring.

Allerede nu er Ønskebørn på Rugvænget ved at gøre plads til den kommende Seeds-afdeling. Dermed vil Seeds-kunder, allerede når Seeds i Nørregade lukker, kunne handle deres børnetøj i Ønskebørn, inden der i slutningen af februar holdes en officiel åbning af den nye kombi-forretning.

Udover butikken på Rugvænget i Grenaa har Børge Steen Andersen også en Ønskebørn i Aarhus-forstaden Tilst samt på Strøget i Aarhus C.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce