Annonce
Dødsfald

Farvel til populær radiovært: Karlo Staunskær er død

Karlo Staunskær er død, 66 år. Foto: Søren E. Alwan

Jørgen Staunskær Gaarde, tidligere borgmester i Skanderborg, har skrevet mindeord om sin bror, radioværten Karlo Staunskær, der er død, 66 år gammel:

Tirsdag 16. juli døde min bror - radiovært, dramaturg og tekstforfatter Karlo Staunskær - 66 år gammel. Karlo Staunskær sov stille ind på Skejby Sygehus.

Karlo var kendt af stort set alle danske radiolyttere, først på P4 og i de seneste år på P5 via sit daglige program "Danmarksmester". Programmet opnåede nogle af landets højeste lyttertal, hvilket ikke mindst kan tilskrives Karlos helt særlige evne til at tale til lytterne i øjenhøjde. Samtidig var Karlo bevidst om ikke at skjule sin kolossale og leksikale viden om stort set alle tænkelige emner.

Programmets og Karlo Staunskærs popularitet fortsatte usvækket frem til udgangen af 2018, hvor programmet lukkede, og Karlo lod sig pensionere.

Karlo var radiomand i ordets allerbedste betydning. Han elskede radioen og det Danmarks Radio, som han blev en del af i 1985. Hans evner blev brugt i mange sammenhænge - børne-, sport-, kultur-, nyheds- og musikradio.

Karlo havde sine meningers mod og var i sit arbejde og sit liv fokuseret på ordentlighed, rimelighed og troværdighed.

Ud over radio og journalistik var Karlo dramaturg, skuespilsforfatter og tekstforfatter til populærmusik, Grand Prix og adskillige revyer.

Karlo var et varmt familiemenneske, og han elskede samværet med familien, hvor børnebørnene i de sidste mange år spillede en stor rolle. Karlo og hans hustru har passet deres mange venskaber, hvoraf mange rækker tilbage til 1970'erne og studietiden.

Karlo var i udpræget grad anglofil. Det er blevet til mange rejser til London, hvor der blev set en mængde skuespil og musicals.

Den frie tid er ikke mindst blevet tilbragt i sommerhuset i Thy, hvor Karlo og hans hustru har kunnet samle den nære familie.

Som bror bliver det et svært savn at skulle undvære vores lange samtaler, som kom omkring alle aktuelle emner og livets svære og muntre tilskikkelser. Politik, historie, sport, litteratur, film, tv og radio har været tilbagevende temaer. Som børn af 1950'erne og 1960'erne delte vi som mange andre værelse og liv med hinanden til godt op i teenageårene. Som voksne delte vi i flere år hus - sammen med vores ægtefæller og børn i Brabrand.

Karlo Staunskær efterlader sig hustru, to børn, fem børnebørn og to søskende. Han vil blive bisat fra Brabrand Kirke fredag 26. juli kl. 13.

Æret være Karlos minde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Biografgængere undrer sig over manglende evakuering: Men det var helt efter bogen, forklarer centerchef

AGF

AGF gik mål-amok i Farum

Leder For abonnenter

Kloge ord om vanddragen: Vent med at flytte den

Vanddragen synger nu på sidste vers på Store Torv, efter at Aarhus Byråd onsdag besluttede, at den skal fjernes fra torvet og formentlig erstattes med noget andet kunst på stedet. Tilsyneladende har beslutningen bred opbakning i befolkningen - på en afstemning på stiften.dk forleden stemte 60 procent af deltagerne for, at den skal væk. Så det giver ikke nogen mening at diskutere længere, om den skal blive stående eller ej. Den sag er afgjort. Til gengæld giver det masser af mening at se fremad og diskutere, hvad der skal ske med torvet, når 'Torvenes Brøndsløjfe', som Vanddragen rettelig hedder, er væk. Den diskussion startede så småt på byrådsmødet, hvor et par klarsynede politikere hævede stemmen. SF's Jan Ravn Christensen manede til besindighed og advarede mod, at Vanddragen bliver fjernet over hals og hoved og efterlader et stort hul i torvets belægning, som derefter skal repareres for igen at blive brudt op, når en ny udsmykning er klar. Dér har han en vigtig pointe. Det vil være spild af penge at fjerne Vanddragen, før noget nyt er klar. DF's Knud N. Mathiesen har også en pointe i, at det er uværdigt og uhensigtsmæssigt at gemme dragen væk i et depot. Så han slår til lyd for, at der med det samme findes en ny placering, hvor kunstværket spiller bedre sammen med omgivelserne, end det var tilfældet på Store Torv. Og at private bygherrer kunne tænkes at ville sponsorere en flytning til et nyt område, hvor de har gang i noget byggeri, er vel heller ikke utænkeligt. Så lad os følge deres gode råd og få gang i en proces, som både handler om at give Store Torv en indretning og noget kunst eller udsmykning, som kan give mere liv på torvet, samt finder et nyt og bedre sted til Vanddragen. Lad os straks komme i gang med at diskutere det. Knud N. Mathiesen nævner selv Aarhus Ø, som et oplagt sted til Vanddragen, men ville det ikke bare blive samme historie dér, som det var på Store Torv: at vinden spreder vandet ud over et større område. Måske et kommende torv eller grønt område på Godsbane-området ville være mere velegnet?

Annonce