Annonce
Navne

Farverige Sophie storsælger på nettet: Hver kunde får et brev med

Birthe Pedersen er klædt lige så festligt på, som tøjet i Sophies Tøjhus tager sig ud. Onsdag 27. januar fylder hun 75 år. Foto: Flemming Krogh
Birthe Pedersen med Sophies populære tøjbutik i Aarhus fylder 75 år.

75 år: Egentlig ville Birthe Pedersen have solgt sin forretning for halvandet år siden eller deromkring, men hun ombestemte sig, og nu kører den på fuld drøn med salg over nettet med kreationer fra hele verden.

Sophies Tøjhus i Rosensgade 23 i Aarhus er helt fra 1969, da det farverige og usædvanlige tøj  og de fantasifulde vinduestableauer fik tag i århusianerne. Birthe Pedersen ramte plet med sit udvalg fra begyndelsen.

Sådan har det været siden.

Annonce

På brostenene mellem de gamle huse har butikker, cafeer og gallerier skabt en ganske speciel atmosfære.

Talrige kvinder har nøje udvalgt kjolen til konfirmationen, gymnasiegallaen, brylluppet og sølvbrylluppet her eller er smuttet hjem med den bluse, der er blevet en yndling. Børn og børnebørn er fulgt efter.

Nethandel

Onsdag 27. januar fylder den vitale kvinde 75 år, og Sophies Tøjbutik i Latinerkvarteret sælger stadig masser af tøj. Nu ikke kun i Aarhus-området, men til det meste af landet.

Heldigt for Birthe Pedersen var hun godt i gang med nethandel, da coronaen bremsede det meste af hverdagslivet og til sidst lukkede de fysiske butikker.


Afdelingen med festtøj har vi lavet til en 50'er-afdeling, sådan lidt rock'n'roll-agtigt, en lidt lettere stil.

Birthe Pedersen


Og når nu kunderne ikke kan komme rundt i byen, må de handle på en anden måde. Det gør de fortsat, men nu kommer de alverdens steder fra.

- Vi kan se på netbestillingerne, at kunderne kommer fra hele landet, selv den yderste afkrog, og de er i alle aldre, siger Birthe Pedersen, der har fået flere priser for sin indsats i butikken og kvarteret.

Annonce

Får svar tilbage

Det er personligt tøj med personlig betjening i Sophies Tøjbutik, og selv om pakkerne nu sendes, er det stadig personligt.

- Jeg skriver et lille brev til hver eneste kunde, for eksempel "jeg håber, du bliver glad for blusen, og at farven passer", altid noget personligt, siger Birthe Pedersen.

Det giver respons.

- Ofte skriver folk tilbage og takker for brevet og varen, siger hun.

Annonce

Ny 50'er-afdeling

Hun har forstået at følge med tiden, og hun har igen lavet om.

- Afdelingen med festtøj har vi lavet til en 50'er-afdeling, sådan lidt rock'n'roll-agtigt, en lidt lettere stil, siger Birthe Pedersen, og det har givet bonus.

- Hvis vi ikke havde netbutikken, ville pengene jo være sivet ud af butikken, men nu holder de to hinanden oppe. Vi hygger os og glæder os til at åbne igen, siger hun, der blandt flere har 22-årige Andreas Nielsen til at stå for netsalget. Hver dag til middag bliver pakkerne sendt af sted.

Der kom et enkelt bud på butikken, men det var ikke godt nok.

- Den var til salg i syv måneder, og derefter besluttede jeg at fortsætte. Vi glæder os over det, vi har sat gang i, og jeg har kræfterne, så vi kører videre, siger Birthe Pedersen, mens hun funderer over den spøgelsesagtige midtby.

- Det er mærkeligt på det her livlige sted. Intet byliv, og nu ser vi, hvor meget cafeerne betyder for det hele. Tænk, at vi skulle opleve det, at en hel verden kan blive lagt ned. Det havde vi ikke regnet med, siger den livserfarne kvinde.

Annonce

Navn efter farmor

Mange tror, at hendes datter Sophie har lagt navn til butikken. Men det hed den allerede, da hun blev født.

- Egentlig har den navn efter Sophies farmor. For i 1965 var jeg begyndt med en gros-salg af kjoler og trykte stoffer til hele landet. Den butik kaldte jeg Sophie, og navnet forfulgte mig, forklarer Birthe Pedersen, der har haft 51 dejlige år sammen med en masse skønne kvinder, kunder, medarbejdere og kolleger, som hun siger.

Birthe Pedersen er oprindelig uddannet stoftrykker og ramte lige ned i tidsånden, da hun åbnede butikken i 1969 med indfarvede bleer, kansasbukser og murerkasketter. Selv om moden har slået talrige sving siden dengang, har Sophies Tøjhus altid haft styr på trenden.

Annonce

To gange fem

Og hvordan fejrer hun så den runde dag i en tid med restriktioner?

- Vi bliver fem til frokost og fem til aften, og så holder jeg en sommerfest. Jeg har altid drømt om at holde fest om sommeren, og nu er lejligheden der, siger Birthe Pedersen.

Annonce
AGF For abonnenter

Det var en uskøn AGF-sejr i en skøn kulisse, og den slags fungerer bare i Aarhus

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

David Nielsen jubler over sprudlende AGF: - For mig handler fodbold om andet end at score mål

Byudvikling For abonnenter

Video: Kom med indenfor i de dyreste lejligheder med panoramaudsigt i Nicolinehus på Aarhus Ø

Alarm 112

Husk paraplyen: DMI varsler voldsomme mængder regn på vej

AGF

Sejr foran 19.000 tilskuere: AGF nærmer sig top seks efter sejr over AaB

AGF

Kaos under AGF-kamp: Tusinder med billet får besked på at gå i Tivoli i stedet - tilskuere er rasende

AGF For abonnenter

Stort portræt: Yann Bissecks potentiale kender ingen grænser, men han forbereder sig allerede på et liv efter fodbolden

Navne

80 år: Dagbladet Børsens økonomiske skytsengel

Alarm 112

11 personer tiltalt i omfattende narkosag: Politiet afslørede  stor amfetamin-fabrik

Erhverv

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Aarhus

Gratis parkering: Her kan elbilejere parkere gratis i Aarhus

Aarhus For abonnenter

Marianne og Peter har parkinson og bokser for livskvalitet: - Først var det en lettelse at få en diagnose - så kom chokket

Alarm 112

Proptrækker var våben: 49-årig mand stak ud efter rival og er sigtet for grov vold

Annonce