Annonce
Østjylland

Fatma Øktem bliver folketingskandidat i Skanderborg

<p>Fatma Øtkem har tidligere siddet i Folketinget fra 2011 til 2015, hvor hun ikke opnåede genvalg. Nu skifter hun Horsens ud med Skanderborg. Arkivfoto: Gorm Branderup</p>

Venstre har fundet sin nye Skanderborg-spidskandidat til næste folketingsvalg.

Efter næsten seks år som spidskandidat i Horsenskredsen stiller Venstre-politiker Fatma Øktem nu op som folketingskandidat i Skanderborgkredsen.

»Det har ikke været en nem beslutning, men jeg har taget den med både mit hjerte og min fornuft. Jeg begyndte min folketingskarriere i Horsens, og har været enormt glad for den opbakning og tillid, som byen og Horsenskredsen har vist mig. Men Skanderborg er en spændende kreds, og som jeg har boet blot et kvarter fra i størstedelen af mit liv. For mig handler det om at repræsentere hele Østjylland i Folketinget. Jeg er helt igennem ærkeøstjyde, der kender Østjyllands udfordringer, styrker og muligheder. Jeg håber at få mulighed for at kæmpe for Skanderborg, Odder og Samsø, ligesom jeg fortsat vil kæmpe for Horsens, Aarhus og resten af Østjylland. Det er her, mit hjerte ligger,« skriver Fatma Øtkem i en pressemeddelelse.

Formand for venstre i Skanderborgkredsen, Morten P. Hansen, er glad og stolt over, at Fatma Øtkem tager over for Kim Andersen, der nyligt offentliggjorde, at han ikke genopstiller.

»Da Fatmas navn poppede op, var der stor opbakning og støtte til Fatma. Vi kender hende alle som en dygtig, hårdtarbejdende og meget ambitiøs politiker, der brænder igennem, og som er østjyde med stort Ø. Det har været vigtigt for os at finde en stærk regional kandidat med lokalkendskab og med gode liberale holdninger som arvtager for Kim Andersen,« siger han.

Fatma Øktem har to gange tidligere stillet op til Folketinget for Venstre i Østjylland - begge som spidskandidat i Horsenskredsen - og var i 2011-2015 valgt ind. Hun har været medlem af regionsrådet for Region Midtjylland 2010-2013, arbejdet som konsulent for Kvinderådet og kulturformidler i Ikast Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Byrådsmedlem er 'stikker' på Aarhus Ø: - Jeg har aldrig mødt så megen taknemlighed

AGF

Få overblikket: Kom hele vejen rundt om AGFs sejr over Randers

Annonce