Annonce
Aarhus

Fattig århusiansk familie ramte jackpot: Løb med milliongevinst

En århusiansk mor og datter løb med mere end tre millioner kroner i gevinst. Arkivfoto: Scanpix
Århusiansk mor og datter vandt mere end tre millioner kroner i Eurojackpot.

AARHUS: En århusiansk mor og hendes datter var så heldige at vinde en 2. præmie på Eurojackpot på 3.208.151 kroner. Moren der er i 50’erne og datteren, der er i tyverne, sad som så mange gange før fredag aften og ventede på, at vindertallene blev trukket på det europæiske lotteri.

- Vi havde lige talt om, at min mor havde fået et lille beløb tilbage i skat. Så vi blev enige om, at det var vores heldige dag, og at vi lige snuppede gevinsten. Da jeg så kiggede, fik jeg et helt chok. Allerede på 2. række kunne jeg se, at det så rigtig godt ud, fortæller datteren.

Datteren bad sin mor om lige at tjekke, om hun havde set rigtigt.

- Min mor blev helt bleg og fumlede efter sine briller. Jeg nærmest råbte ad hende, at hun skulle skynde sig at få de briller på, lyder det med et grin. Og den var god nok. Så vi omfavnede hinanden og væltede rundt i sofaen.

Annonce
Pressefoto

Har aldrig været ude at rejse

For datteren falder pengene på et ekstra tørt sted, da hun lige er blevet fritstillet fra sit arbejde. Oveni har der for det meste været minus på kontoen gennem deres liv.

- Min mor har været på bistandshjælp det meste af min barndom og er nu førtidspensionist. Så vi har aldrig haft penge, mens jeg voksede op, forklarer datteren.

- Det har været meget hårdt for mig, at jeg aldrig har haft råd til at få nogle store oplevelser sammen med min datter. Jeg føler jo, at hun har lidt meget afsavn på grund af mig. Vi har for eksempel aldrig været ude at rejse. Så bare det - at vi nu har muligheden for at tage af sted os to - det gør mig simpelthen så lykkelig, selvom jeg endnu ikke helt har forstået, at det er rigtigt, tilføjer moren.

Plus på kontoen

Der kan godt gå et par uger, før pengene bliver udbetalt til deres respektive konti og først der regner de heldige vindere med, at de begynder at tro på, at de i fremtiden kan kalde sig millionærer.

- Jeg regner med at begynde at hyle, når de står der. Det er sjældent, at der har været plus på kontoen, så jeg tror, der kommer en kæmpe forløsning, lyder det fra moren.

Udover rejsen, som formentlig bliver en tur til Thailand, så skal pengene bruges til at betale gæld af.

- Vi har også været ude at shoppe lidt, da vi fik et forskud på hver 100.000 kroner. Men ellers tror jeg bare, de skal bruges til at holde os oven vande, siger datteren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Ligestillingsministeren skylder stadig svar

Det glæder mig, at mit indlæg (4. november, red.) om regeringens sløvsind på ligestillingsområdet nåede frem til rette vedkommende. Ligestillingsministerens modsvar (8. november, red.) lader dog noget tilbage at ønske, så jeg håber, han læser med endnu en gang. Mogens Jensen forstår mig helt rigtigt, når han tager mig til indtægt for, at ligestillingen ikke halter i Danmark. Faktisk er Danmark det næstmest lige land i EU, kun, overgået af Sverige, ifølge en ny undersøgelse fra EU’s ligestillingsinstitut. Senest har Megafon også bedt danskerne tage stilling til, om kampen for ligestilling mellem kønnene er gået for vidt. Når 43 procent af de adspurgte erklærer sig enige i det udsagn, fortæller det mig, at danskerne generelt oplever en høj grad af lighed. Det kan Mogens Jensen jo tage med, før han taler ligestillingen længere ned, end virkeligheden tillader. Selv om det generelt går godt med ligestillingen i Danmark, mener jeg stadig, der er plads til forbedring. Det ville Mogens Jensen også vide, hvis han læste, hvad jeg skrev. Meget belejligt undlader ministeren fuldstændig at forholde sig til mine tre eksempler på steder, hvor ligestillingen er udfordret. Ligestillingsministeren skylder stadig et svar på, hvad han vil gøre for at hjælpe de mange kvinder i visse etniske minoritetsmiljøer, som lever i social kontrol uden frihed til at bestemme selv. Når Mogens Jensen undlader at forholde sig til en af vor tids største ligestillingsudfordringer, er det så, fordi han ikke har nogen svar på at løse problemstillingen? I så fald vil jeg opfordre ham til at komme i gang med arbejdet. Jeg mangler også Mogens Jensens svar på, hvordan han vil hjælpe de prostituerede, som ikke ønsker at forlade miljøet, men som i stedet ønsker rettigheder svarende til deres pligter. Hykleriet skriger jo til himlen, når socialdemokraterne med den ene hånd tager imod skattebetaling fra de prostituerede og med den anden hånd peger stigmatiserende på dem. På trods af uenigheden vil jeg rose Mogens Jensen for at afsætte midler til en undersøgelse af internetfora, hvor navnlig unge mænd opildner hinanden til diskrimination og seksuelle krænkelser mod kvinder. Det hører ingen steder hjemme, og det vil jeg gerne rose ministeren for at reagere på. Når det er sagt, savner jeg stadig Socialdemokraternes reflekterede bud på at løse nogle af vor tids største ligestillingsudfordringer. Det gælder ikke mindst i landets ghettoområder, hvor ligestilling langt fra er normen. Jeg er med på, at socialdemokraterne tror, de kan løse problemerne ved at bruge flere penge, men er det virkelig Mogens Jensens alvor at løse de store sociale udfordringer med et kursus og en kampagne til 600.000 kroner? Endelig vil jeg gerne opfordre ministeren til at tale ligestillingen op i stedet for ned. Det er muligt, at ligestillingen halter i Mogens Jensens hoved, men det generelle billede viser Danmark som et af verdens bedste lande, når det kommer til rettigheder og muligheder for alle mennesker.

Kultur

To gange L.O.C. på hjemmebane

Annonce