Annonce
Aarhus

Fattig århusiansk familie ramte jackpot: Løb med milliongevinst

En århusiansk mor og datter løb med mere end tre millioner kroner i gevinst. Arkivfoto: Scanpix
Århusiansk mor og datter vandt mere end tre millioner kroner i Eurojackpot.

AARHUS: En århusiansk mor og hendes datter var så heldige at vinde en 2. præmie på Eurojackpot på 3.208.151 kroner. Moren der er i 50’erne og datteren, der er i tyverne, sad som så mange gange før fredag aften og ventede på, at vindertallene blev trukket på det europæiske lotteri.

- Vi havde lige talt om, at min mor havde fået et lille beløb tilbage i skat. Så vi blev enige om, at det var vores heldige dag, og at vi lige snuppede gevinsten. Da jeg så kiggede, fik jeg et helt chok. Allerede på 2. række kunne jeg se, at det så rigtig godt ud, fortæller datteren.

Datteren bad sin mor om lige at tjekke, om hun havde set rigtigt.

- Min mor blev helt bleg og fumlede efter sine briller. Jeg nærmest råbte ad hende, at hun skulle skynde sig at få de briller på, lyder det med et grin. Og den var god nok. Så vi omfavnede hinanden og væltede rundt i sofaen.

Annonce
Pressefoto

Har aldrig været ude at rejse

For datteren falder pengene på et ekstra tørt sted, da hun lige er blevet fritstillet fra sit arbejde. Oveni har der for det meste været minus på kontoen gennem deres liv.

- Min mor har været på bistandshjælp det meste af min barndom og er nu førtidspensionist. Så vi har aldrig haft penge, mens jeg voksede op, forklarer datteren.

- Det har været meget hårdt for mig, at jeg aldrig har haft råd til at få nogle store oplevelser sammen med min datter. Jeg føler jo, at hun har lidt meget afsavn på grund af mig. Vi har for eksempel aldrig været ude at rejse. Så bare det - at vi nu har muligheden for at tage af sted os to - det gør mig simpelthen så lykkelig, selvom jeg endnu ikke helt har forstået, at det er rigtigt, tilføjer moren.

Plus på kontoen

Der kan godt gå et par uger, før pengene bliver udbetalt til deres respektive konti og først der regner de heldige vindere med, at de begynder at tro på, at de i fremtiden kan kalde sig millionærer.

- Jeg regner med at begynde at hyle, når de står der. Det er sjældent, at der har været plus på kontoen, så jeg tror, der kommer en kæmpe forløsning, lyder det fra moren.

Udover rejsen, som formentlig bliver en tur til Thailand, så skal pengene bruges til at betale gæld af.

- Vi har også været ude at shoppe lidt, da vi fik et forskud på hver 100.000 kroner. Men ellers tror jeg bare, de skal bruges til at holde os oven vande, siger datteren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Politi advarer om risiko for akvaplaning efter uheld på østjysk motorvej: Det er meget farligt

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Annonce