Annonce
Favrskov

Favrskov-borger var millionær i flere uger uden at vide det: Havde kuponen i sin bils solklap

En Favrskov-borger i 50'erne er blevet fem millioner kroner rigere, efter han har vundet en delt andenpræmie i Eurojackpot. Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix
En midaldrende entreprenør fra Favrskov Kommune har vundet 5,3 millioner kroner i Eurojackpot. Nyheden fik han dog først to uger efter selve udtrækningen, da han skulle have fornyet sin faste femugers-kupon fra Lotto.
Annonce

Favrskov: Det er de færreste, der kan bryste sig af at være blevet millionær over natten. Men det kan en mand i 50'erne fra Favrskov Kommune.

For nogle få uger siden blev han nemlig den heldige vinder af 5.293.408 millioner i en delt andenpræmie i det europæiske lotteri Eurojackpot.

Selve vinderkuponen blev købt, da han havde været inde for at tanke sin bil på en lokal tankstation. Han betalte for brændstoffet med kontanter, og fik lige nøjagtig 60 kroner tilbage i byttepenge, og den valgte han altså at smide efter drømmen om den store gevinst.

- Jeg tænkte, så er der jo lige til fire rækker på Eurojackpot, fortæller manden, der siden Lotto startede har spillet en fast femugers-kupon på Lotto og som typisk om fredagen lægger fire rækker i Eurojackpot til.

Annonce

En søvnløs weekend

Da Favrskov-vinderen sædvanligvis kun tjekker sine Eurojackpot-kuponer, når han fornyer sin fem-ugers Lotto-kupon, gik der imidlertid lige et par uger før, han rent faktisk opdagede, at han havde vundet en stor gevinst. Men selv da skulle der gå yderligere et par dage, før han blev klar over, hvor stor en gevinst, der rent faktisk var tale om.

Da han en lørdag to uger efter trækningen fik kuponen præmiesøgt, bonnede maskinen ud med meddelelsen om, at han havde vundet en præmie på mere end 9999 kroner.

- Da jeg fik tjekket kuponen, sagde ekspedienten, at jeg havde vundet mere, end han kunne udbetale, og at jeg skulle gå ned i Danske Bank om mandagen, når de åbnede. Jeg prøvede at tjekke tekst-TV, for jeg ville jo egentlig gerne vide, om det var én eller fem millioner, jeg havde vundet. Men jeg kunne ikke finde vindertal så langt tilbage, siger vinderen, der slet ikke overvejede at prøve at ringe ind til Danske Spil i stedet for at vente helt til mandag.

- Det var en lige lovlig spændende weekend, synes jeg. Jeg sov max en time om natten og lå bare og spekulerede over, hvad i alverden, der var hændt mig.

Annonce

Skødesløs opbevaring

Da manden gik banken, blev han helt paf, da bankrådgiveren foran ham fortalte, at han havde vundet over fem millioner skattefri kroner i Eurojackpot-lotteriet.

- Jeg sad bare og kiggede ud i luften. Jeg kunne slet ikke reagere. Bankmanden sagde til mig: "Der er vist for meget jyde i dig, siden du slet ikke jubler eller noget"? Men jeg tror bare, det var så svært at fatte, at jeg ikke kunne røre mig, lyder det fra manden, der efterfølgende har græmmet sig over den skødesløse opbevaring, han har haft af den værdifulde vinderkupon.

- Det er nærmest ikke til at holde ud at tænke på, at jeg faktisk har haft kuponerne liggende i solklappen på min bil så længe. I tanken er det jo smart at have dem liggende der, så man altid har dem med, når man kommer forbi en kiosk. Men nu overvejer jeg da lige, om jeg skal ændre den strategi i fremtiden. Tænk hvis jeg havde haft indbrud, og de havde fundet dem. Det havde jo ikke været til at bære, fortæller manden, der gerne vil være anonym.

Annonce

-Svært at vælge

Den heldige vinder, der arbejder som entreprenør og er single, har to børn, som får en stor pengegave.

Derudover skal hans hus opdateres på forskellige måder, ligesom han har købt en ny brugt bil. De mange penge, der er tilbage, er der ikke lagt en særlig plan for, men nogle rejser og oplevelser med familien kan det sagtens blive til.

- Jeg har altid drømt om at leje en camper og rejse rundt i Europa. Så det skal jeg nok på et tidspunkt. Men jeg har jo så mange muligheder nu, at det er svært at vælge imellem de ting, man har drømt om, man ville gøre, hvis man blev millionær, slutter han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Dyr redningsaktion: Bravo Tours sender kæmperegning til skatteyderne

Annonce