Annonce
Østjylland

Favrskov får millioner til ensomme ældre

Formand for Social- og sundhedsudvalget, Lone Jeppesen Glarbo (V), glæder sig over, at Sundhedsstyrelsen har givet midler til ensomhedsprojektet

Sundhedsstyrelsen støtter nyt projekt i Favrskov Kommune, der skal forebygge ensomhed blandt ældre.

FAVRSKOV: Ensomhed gør mentalt ondt, og man har højere risiko for at blive alvorligt syg, hvis man er ensom. Derfor gør Favrskov Kommune nu en ekstra indsats for at forebygge ensomhed blandt deres ældre borgere og hjælpe dem med at få et mere socialt og aktivt liv.

Projektet har netop fået to millioner kroner af Sundhedsstyrelsen via puljen "Styrket indsats mod ensomhed for ældre, der modtager meget hjemmehjælp". Hjemmehjælperne i Favrskov tager med projektet en ny, mere systematisk metode i brug for bedre at kunne opdage, hvilke ældre der har risiko for at blive ensomme. Hvis hjemmehjælperen vurderer, at den ældre er eller har risiko for at blive ensom, får han/hun en samtale med en aktivitetsmedarbejder. Her får den ældre hjælp og sparring til at skabe mere socialt samvær og deltage aktiviteter.

Samtidigt skal samarbejdet med de frivillige organisationer styrkes, så medarbejderne hurtigt kan matche borgerne med de tilbud, der passer bedst til dem.Formand for Social- og sundhedsudvalget, Lone Jeppesen Glarbo (V), glæder sig over, at Sundhedsstyrelsen har givet midler til ensomhedsprojektet.

- Ensomhed er en mere usynlig sundhedsrisiko end rygning og alkohol, men den kan være lige så farlig. Vores projekt vil forhåbentligt gøre det nemmere at fange ensomhed i opløbet. På den måde kan vi i tæt samarbejde med de dygtige frivillige organisationer hjælpe vores ældre borgere i Favrskov til et bedre og lykkeligere liv, siger udvalgsformanden.

En undersøgelse fra Røde Kors viste for to år siden, at Favrskov er den kommune i Danmark med det laveste antal ensomme over 15 år. Men forebyggelse af ensomhed er stadig højt prioriteret, og håbet er, at det nye projekt kan nedbringe ensomheden yderligere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

SF's lønloft lugter af misundelse

Skal der været loft på, hvor meget en topchef i en privat virksomhed i Danmark må tjene? Ja, det mener SF, som torsdag aften kom på banen med et forslag, hvor man vil komme uligheden i samfundet til livs ved at diktere, at en topchef maksimalt må tjene 20 gange så meget som virksomhedens lavestlønnede. Diskussionen er væsentlig. Det er den. Uligheden i samfundet er altid relevant at tage fat i og have fokus på, men at tro, at vi kan og skal løse det hele med strammere regler, er ikke ligefrem den mest sympatiske vej at gå. Det hele bliver serveret af SF's Jakob Mark med et citat om, at han ikke forklare, hvorfor der er mennesker, der skal tjene 36 millioner kroner om året. Det er simpelthen for nemt og uden for kontekst at servere et politisk forslag med sådan en tagline. Det svarer til at himle op over, at der er fodboldspillere, der tjener en kvart milliard om året og derfor vil regulere det. Ja, beløbene kan virke absurde, men hvis virksomheden eller fodboldklubben tjener dobbelt så mange penge i dag som for ti år siden, blandt andet fordi topchefen eller fodboldspilleren gør det fremragende, er det så ikke fair, at deres løn også stiger 100 procent, så lønningerne følger med omsætningen? Håbet med SF's forslag er selvfølgelig, at den med den laveste løn kommer tættere på toppen, og derfor udjævner uligheden, men det er forslaget ingen garanti for. Lønloftet kan også betyde, at topchefen blot får mindre i ren løn og dermed betaler mindre til statskassen, for så at få resten af lønnen på den ene eller anden kreative måde.

Annonce