Annonce
Østjylland

Favrskov søger nu om trinbræt i Laurbjerg

11 nrd fut 1a2 i laurbjerg foto: jens munk 100604

Ny pulje kan sikre mere kollektiv trafik

Et trinbræt i Laurbjerg har længe været på ønskesedlen, men nu åbner der sig måske en ny mulighed for at få toget til at stoppe i byen.

Favrskov Kommune har netop søgt om støtte til trinbrættet fra Trafikstyrelsens pulje til projekter, der forbedrer den kollektive transport i yderområderne.

Trinbrættet vil være med til at forbedre den kollektive trafikbetjening i området og sikre hurtige forbindelser til blandt andet Aarhus og Viborg.

Annonce

Ifølge borgmester Nils Borring (S) vil trinbrættet betyde, at borgerne får bedre muligheder for at anvende kollektiv trafik til pendling og fritidsformål, ligesom det vil forbedre tilgængeligheden til ungdomsuddannelserne i nabobyerne.

»På længere sigt kan jernbanebetjeningen også tiltrække borgere og erhverv til Laurbjerg, så byen fastholdes som en aktiv by i udvikling,« siger Nils Borring.

Prisen for et trinbræt i Laurbjerg er 10,8 mio. kr.. Heraf har byrådet sagt, at kommunen vil betale halvdelen. Det forventes, at der hvert år vil være ca. 30.000 passager, som vil benytte stoppestedet, hvis/når det bliver en realitet.

Et af succeskriterierne for projektet er, at trinbrættet skal være tilgængeligt for alle brugere, og der skal være skiftemuligheder mellem tog og bus og mellem cykel og tog. Et stort passagertal er selvfølgelig også et succeskriterium. Derfor vil der blive gennemført passagertælling på stationen i Laurbjerg.

Ansøgningen blev sendt fredag, og i mellemtiden er Magnus Heunicke (S) blevet ny transportmininister. Dermed er det den fjerde minister, som skal kigge på trinbræt-ønsket efter, at Favrskov Kommune så at sige genoplivede ideen om at lade toget standse der.

Nils Borring glæder sig over, at skiftende transportministre har udtrykt støtte til projektet.

»Arriva, der kører på strækningen, er også interesseret i at stoppe i Laurbjerg og en lokal initiativgruppe med repræsentanter fra foreningslivet og institutionerne i Laurbjerg og omegn, har også arbejdet hårdt for at få etableret trinbrættet. Så jeg ser frem til at modtage svar på vores ansøgning,« siger Nils Borring.

Hvis Favrskov Kommune får statslig støtte til projektet, skal projektet ifølge tidsplanen sættes i gang senest i august 2014 og tages brug i sensommeren 2015.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Billund Lufthavn har forslag, der kan gøre det lettere for rejsende at komme til Aarhus: Derfor siger borgmesteren nej tak

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Køreplanen er klar: Letbanen skruer op for trafikken

Aarhus For abonnenter

Ambulancer i Aarhus er under pres: Der mangler jævnligt så meget mandskab, at det forlænger ventetiden på hjælp

Aarhus

Region Midtjylland lukker en række teststeder: Her kan du stadig blive testet for corona

Aarhus For abonnenter

Fra Napoleons generaler til Jægergårdsgade: På Klassisk 65 er de danmarksmestre i at sable champagne

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Kultur

En læser undrer sig: Hvorfor dropper Friheden ikke musikere, som Tivoli i København aflyser af frygt for slåskampe?

Aarhus For abonnenter

Moesgaard Museum beskyldes for at skæmme naturperle: - Det er jo ren Klondike med udsigtstårn og campingvogn

Aarhus

Efter amputationsskandalen: Fyret koncerndirektør afløses midlertidigt af to personer fra egne rækker

Debat

Når ældre mænd kræver, at kvinder tier: Personligt siger jeg tusind tak til dem, der klager over striptease

Ministerium vil sælge bolig i New York på 353 kvadratmeter

Alarm 112

Tidligere ansat i politiet tiltalt for hacking og børneporno: Skaffede sig ulovlig adgang til 140 kollegers mobiltelefoner

AGF For abonnenter

Stiften har været AGF-karaktererne igennem: Her er årets spiller, forårets profil og sæsonens bedste kamp i den rædderlige sæson

Alarm 112

To personer løb over for rødt for at nå bus: Begge blev kørt ned og sendt på skadestuen

Annonce