Annonce
Debat

Favrskov: Selvbestemmelsen er på retur

"Reduktionsforslaget - der er pakket ind som et "godt" tilbud - kan man ikke sige nej til, hvis man har brug for hjælp til anretning af sin frokost", skriver Eva Damsgaard om det nye tiltag i Favrskov Kommune. Arkivfoto: Torkil Adsersen/Ritzau Scanpix
Annonce

DEBAT: Favrskov Kommune har lagt budget for de kommende år, og flere partier mener, de ældre er blevet tilgodeset heri. Det er jeg meget uenig i, når man ser, at reduktionsforslag R 405 er vedtaget.

Reduktionsforslag R 405, der kaldes "omlægning til smør-selv-madpakker", er: En besparelse; et formynderisk og fordyrende "tilbud" til de ældre hjemmeboende borgere; et unødigt merforbrug af plastik og emballage.

Altså et rigtig dårligt forslag!

Reduktionsforslaget - der er pakket ind som et "godt" tilbud - kan man ikke sige nej til, hvis man har brug for hjælp til anretning af sin frokost. Et eksempel: Hvis den ældre, hjemmeboende borger selv ønsker at købe sit favoritrugbrød og -pålæg, kan han/hun ikke få hjælp til anretning af dette. Det er kommunens tilbud om færdigpakket smør-selv-madpakke, som vedkommende skal købe og gøre brug af.


Jeg synes, det er umådelig trist, at de ældre får en ekstra udgift - samt et markant hug i deres selvbestemmelse – blot fordi de er afhængige af hjælp fra kommunen.


Mottoet må være: "Take it or leave it!", det er tilbuddet fra din kommune – kan ikke ændres – for vi (kommunen) ved bedst!

Men hvorfor nu dette tiltag? Jo, når der skal spares på social- og sundhedsområdet, er det nemmeste jo at skære i de varme hænder og på den måde reducere udgifterne. I dette tilfælde med 170.000 kroner årligt. Det, der svarer til en halv medarbejder pr. år!

Dette forslag vil desuden afstedkomme et merforbrug af plast og anden emballage, øget transport og produktion og i sidste ende en masse plastaffald. Det er da bekymrende, hvis man også tænker på vores natur og miljø.

Jeg synes, det er umådelig trist, at de ældre får en ekstra udgift - samt et markant hug i deres selvbestemmelse – blot fordi de er afhængige af hjælp fra kommunen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Ny festivalplads spirer frem i Aarhus

AGF For abonnenter

Bagkanten: Check af mulig forseelse; VAR keder fodbolden ihjel

Aarhus For abonnenter

Lang kø til en plads på Aarhus Friplejehjem: - Vi fortæller, at der også kan ske fejl hos os

Annonce