Annonce
Østjylland

Favrskov spiller dansk igen

Der bliver gang i den på skolerne og i foreningerne i Favrskov i uge 44, når Spil Dansk Ugen finder sted i kommunen. Arkivfoto: Søren E. Alwan

Favrskov spiller dansk igen

Kulturelt Samvirke Favrskov har igen i år gjort Favrskov til Spil Dansk Kommune.

FAVRSKOV: Når Spil Dansk Ugen løber af stablen i uge 44, bliver det igen i år med Favrskov som deltagerkommune. Kulturelt Samvirke Favrskov har nemlig igen gjort Favrskov til Spil Dansk-kommune ved at betale og organisere arrangementet. Og det betyder, at foreningen i løbet af uge 44 igen i år kan fordele en række musiske arrangementer til skoler, gymnasie og lignende, så områdets børn og unge får glæde af initiativet.

Spil Dansk Ugen foregår altid i uge 44, og Favrskov Kommune har været med siden 2015. Spil Dansk samarbejder med i alt 20-25 kommuner, som dermed lægger en særlig indsats for Spil Dansk Ugen indenfor deres kommunegrænse.

Annonce

Musik på institutioner

Ifølge Thorkild Petersen, formand for Kulturelt Samvirke Favrskov, vil der blandt andet komme en række kunstnere ud på kommunens skoler i løbet af Spil Dansk Ugen.

- På skolen i Ulstrup kommer der blandt andet en kunstner ud og laver en klassens time om musik. På den måde kan både børn og lærer træde et skridt tilbage og få noget ny inspiration, og det er jo det, det hele handler om, fortæller han.

Spil Dansk Ugen i Favrskov kommer derudover til at bestå af en række arrangementer på kommunens institutioner og i foreningerne. Af disse arrangementer kan blandt andre nævnes, at sangskriveren Johannes Andersen besøger Nielstrup Forsamlingshus. Derudover skal skolebørnene på Frijsendal Friskole på lydskattejagt, og så besøger entertainer og sanger Bjarne Lisby aktivitetscentret Elbæktoften, Hadsten.

Spil Dansk Ugen løber i år fra 30. oktober til 5. november, og man kan læse meget mere om hele arrangementet på www.spildansk.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Påkørt betjent opereret i hjernen: Han er stadig i livskritisk tilstand

Aarhus

Far og bror til sigtet i sag om påkørt betjent: Vi fik overtalt Mohamad til at melde sig

Annonce